Piramit Haber

Beçiroviç görevden alındı

Dünya

Bosna Hersek Parlamentosu'nu oluşturan 2 meclisten biri olan Temsilciler Meclisinin Başkan Vekili Denis Beçiroviç görevden alındı.

SARAYBOSNA

Temsilciler Meclisi'nin bugünkü oturumunda yapılan oylamada, Sosyal Demokrat Partisi'nin (SDP) üyesi olan Beçiroviç'in görevden alınması lehine 21 milletvekili oy kullandı. 14 milletvekili görevde kalmasını destekledi. 4 milletvekili ise çekimser kaldı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Beçiroviç, SDP Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya'nın görevinden alınmaması için kendisini ''kurban ettiği'' ile ilişkin iddiaları yalanladı.

Demokrat Eylem Partisi'nin (SDA) mensubu olan 2 bakan ile bir bakan yardımcısının dün görevden alındığını hatırlatan Beçiroviç, ''görevden alınan diğer yetkililer gibi duygusal davranmıyorum, bunu soğukkanlılıkla ve rasyonel bir şekilde karşıladım'' dedi.

Bosna Hersek'teki hükümette yapılan değişiklikler kapsamında dün, ülkenin ilk Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kurduğu Demokrat Eylem Partisi'nin (SDA) mensubu olan Güvenlik Bakanı Sadik Ahmetoviç, Savunma Bakanı Muhamed İbrahimoviç işe Maliye Bakan Yardımcısı Fuad Kasumoviç görevden alındı.




Hükümetin kurulması 16 ay sürdü

Bosna Hersek'te 3 Ekim 2010'da yapılan genel seçimlerde ülkedeki SDP, SDA, SNSD, HDZ BiH, HDZ 1990 ve SDS olmak üzere 6 partinin liderlerinin hükümetin kurulmasına yönelik yaptığı görüşmeler sonuç vermemişti. Görüşmeler 2012 yılının ocak ayına kadar devam ederken, 28 Ocak'ta yapılan liderler toplantısında hükümetin kurulmasına yönelik uzlaşı sağlanmıştı. 10 Şubat'ta düzenlenen Bosna Hersek Temsilciler Meclisi toplantısında hükümette yer alan bakanlar, düzenlenen yemin töreniyle göreve başlamıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.