Piramit Haber

Barzani uyardı

Dünya

IKBY Başkanı Barzani, "Radikal kimselerin veya grupların gösterileri sabote etme çabaları konusunda dikkatli olunması uyarısında bulunuyoruz" dedi.

ERBİL

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, ''Göstericilerin Irak anayasasına uygun olan meşru taleplerini destekliyor, eylemlerin barışçıl olması gerektiğini vurguluyoruz. Radikal kimselerin veya grupların gösterileri sabote etme çabaları konusunda dikkatli olunması uyarısında bulunuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Irak'ın, vatandaşlara yönelik hizmetlerin ihmal edilmesi, anayasanın ve anlaşmaların uygulanmaması sebebiyle uzun zamandır kriz içinde olduğunu savunan Barzani, bu durumun Irak'ta tüm grup, oluşum, parti ve örgütleriyle halkın hoşnutsuzluğuna neden olduğunu ifade etti.

Maliki hükümetinin, krizin çözümü için akılcılık ile hareket etmesi gerektiğini belirten Barzani, çözümün anayasaya dönüş ile mümkün olacağını söyledi. Barzani, ''Krizi aşmak için, siyasi sürecin doğru bir menzilde ilerlemesi, anayasaya başvurulması ve diyalog üslubunun benimsenmesi gerekir'' görüşüne yer verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.