Piramit Haber

Bambaşka biri olarak uyandı!

Dünya

ABD'de bir motel odasında baygın bulunan Michael Boatwright uyandığı anda kendisini İsveçli olarak tanıttı. Şu an sadece İsveççe konuşabilen 61 yaşındaki adam, geçmişini hatırlamıyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 28 Şubat'ta bir motel odasında baygın bir halde bulunan Michael Boatwright, hastanede kendini İsveçli sanarak uyandı.
Boatwright'ın, üstünde bulunan kimliğinde Florida doğumlu Michael Thomas Boatwright olduğu teyit edildi. Ancak geçmişini hatırlamayan hasta kimliğinde yazan bilgilere rağmen uyandığında kendisini Johan Ek isimli İsveçli olarak tanıttı. Üstelik sadece İsveççe konuşabiliyordu. Doktorlar kendisine mart ayında "Geçici Küresel Amnezi" adlı ender bir hafıza rahatsızlı teşhisi koydu.

Fiziksel veya duygusal travma sonucu ortaya çıktığı düşünülen bu hastalığın özellikleri hafıza kaybı, ani ve planlanmamış bir yolculuk, olası yeni bir kimliğe bürünme olarak biliniyor.

BİR SÜRE İSVEÇ'TE YAŞAMIŞ OLABİLİR

61 yaşındaki Boatwright'ın bulunduğu motele tenis turnuvası için geldiği ihtimali üstünde duruluyor. İsveç kayıtlarında 1981 ile 2003 arasında kesintili bir şekilde İsveç'te yaşadığına dair bilgilere ulaşıldı. Ancak bu ülkedeki bağlarına dair detaylı bilgi bulunmadı.

Boatwright 10 yıldır kız kardeşinin nerede olduğunu bilmediğini söyledi. İki kez evlendiği ve bir oğlu olduğu bilgisine rağmen eski eşlerinin izi bulunamadı. Eski arkadaşlarıyla da uzun süredir konuşmadığı belirlendi.

İsveçli birkaç tanıdığı Boatwright'ın Ortaçağ tarihine ve turnuvalara düşkün biri olarak anlattı. Boatwright günlük işlerini sağlayacak bilgilerden de mahrum. Para kullanmak, toplu taşıma araçlarına binmek veya nasıl geçici bir yaşam alanı bulabileceği gibi konularda bir fikri yok. İsveççe kendini anlatmaya çalışan Boatwright'ın geçim kaynağı ve sigortası da bulunmuyor. Çin'deki banka hesabında ise sadece 7 dolar var. Hastanın durumunun hakkında bir tahmin yürütemeyen doktorlar, onu belli bir süre sonra daha fazla hastanede tutamayacak. Vakası bir sosyal yardım uzmanına devredilen "Johan Ek" yani Michael Boatwright'ın gerçek hayata nasıl alışacağı ise bir soru işareti... 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.