Piramit Haber

Bahara darbe

Dünya

Cumhurbaşkanı Mursi'nin restleştiği ordu 22.00'da yönetime el koydu, geçici başkan atandı: Seçim yapılacak, kimse dışlanmayacak.

 Mısır’da ordunun Cumhurbaşkanı Mursi’nin istifa etmesi için verdiği 48 saat dün doldu. Geri adım atmayan taraflar sosyal medyadan “Ölmeye hazırız” mesajı verdi. Sokaklarda tanklar ve protestocular karşı karşıya geldi. Mursi, “Darbeye barışçı şekilde direnin” dedi.
Yüksek Askeri Konsey Facebook’ta yayınladığı bildiride “Mısır’ı ve halkı teröristlere, radikallere ve aptallara karşı savunmak için kanımızı feda etmeye hazırız” dedi. Mursi ise“Anayasanın meşruiyetini korumak için canımı vermeye hazırım” diye konuştu. 

‘İÇSAVAŞ’ SESLERİ
Mursi’nin sözcüsü Ali Ayman “Cumhurbaşkanı, Allah’ın yardımıyla halkımızın son verdiği eski diktatörlük günlerine dönmek yerine bir ağaç gibi ayakta ölmeyi tercih eder” ifadesini kullandı. Muhalefete, Mursi’nin sözlerini “iç savaş çağrısı” olarak niteledi.
Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi; komutanlar, muhalefet ve dini liderlerle görüştü. Müslüman Kardeşler Sisi’yle görüşmeyi reddetti. Ülkedeki bazı kamu binalarını askerler ve zırhlı araçlar kuşattı. Mursi, tüm muhalefetin onayıyla belirlenecek bir uzlaşı hükümeti önerdi ama istifa etmeyi reddetti.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAK

Mursi başta olmak üzere Müslüman Kardeşler liderlerine yurtdışı yasağı kondu. Mursi, “Darbeye barışçı yollarla direnin” dedi. Yardımcısı Essam El Haddad ise Facebook’ta “Bunun tam karşılığı askeri darbedir” ifadesini kullandı. Haddad, “Şehitliğe hazırız.Cumhurbaşkanı ile tankların arasında duracağız” dedi.
Hürriyet Haber
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.