Piramit Haber

Avrupa, o helikopter için yasal düzenleme hazırlıyor!

Dünya

Dünyada kullanımı artan insansız helikopterler için Avrupa Birliği (AB) yasal düzenleme yapacak. Kamerayla donatılmış insansız helikopterler, bilgisayar, cep telefonu veya tablet üzerinden kolayca kullanılıyor.

Rahat manevra kabiliyeti olan bu araçlar yukarıdan çektiği video ve fotoğrafları bilgisayara gönderiyor. Ancak mini helikopteri andıran bu hava araçları insanların özel yaşamları ve güvenliklerini tehdit ediyor. Bu nedenle AB bu araçların kullanımına yasal düzenleme getirmeyi planlıyor.
İnsansız helikopter yasasıyla ilgili ilk açıklamayı AB Ulaşım Komisyonu Komiseri Siim Kallas yaptı. Komiser Kallas, yasanın uçuş güvenliği ve halkın özel yaşamının korumasına yönelik olacağını duyurdu. Avrupa ülkelerinde Drohne sayısının 700-800 arasında olduğu tahmin ediliyor.

Bunlar en çok yangın, afet bölgeleri, ulaşımı zor olan yerler, yüksek gerilim hatlarının denetimi ve tarımcılık alanında tercih ediliyor. Almanya’da en son, posta ve internet üzerinden alışveriş hizmeti veren kuruluşlar paketlerini bu helikopterler aracılığıyla müşterilerine ulaştırma denemeleri yapmışlardı. Amazon’un da böyle bir girişimi mevcut.

Öte yandan bu uçan kameralı helikopterler, Türkiye’de de alışveriş merkezlerinde yaklaşık 1.000 TL’ye satılıyor. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.