Piramit Haber

Ateşkese rağmen kan durmadı

Dünya

Suriye'de Kurban Bayramı boyunca Esed güçleri ile muhalifler arasında ateşkes kararı alınmasına rağmen operasyonlarda 51 kişi hayatını kaybetti.

HALEP

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar El-İbrahimi'nin bayramda ateşkes önerisine taraflardan olumlu yanıt gelmesine rağmen ülkede çatışmalar devam etti.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyasi Danışmanı Bessam ed-Dade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin operasyonlarını sürdürmesi nedeniyle ateşkesin tehlikeye düştüğünü ifade etti.

Dade, ''Esed rejimi ateşkese hava saldırısını durdurma yönünde uydu, karadan yürüttüğü saldırılarına devam ediyor ve bayramın ilk gününde operasyonlar nedeniyle en az 30 kişi öldü'' dedi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) ise Suriye ordusunun operasyonlarında ölenlerin sayısının 51'e yükseldiğini duyurdu.

SNHR, operasyonlarda Şam ve banliyölerinde 19, Deyr'uz-Zor'da 8, Humus'ta 5, İdlib'te 6, Dera'da 3, Halep'te 9 ve Hama'da 1 kişi olmak üzere 51 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.
 
Şam'da bomba yüklü araç patladı

Suriye'de devlete bağlı televizyon kanalı, Şam'ın Def Eş-Şevk bölgesinde meydana gelen patlamada 5 kişinin öldüğünü, 32 kişinin yaralandığını duyurdu.

Televizyon kanalından konuya ilişkin verilen haberde, saldırının Def Eş-Şevk'teki Zuhur bölgesinde bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiği belirtildi. 

Haberde, saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü, 32 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Esed bu kez mescitte namazını kıldı

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve hükümet yetkililerinin, Şam'ın en büyük camisi Emevi Camisi yerine küçük bir mescitte bayram namazı kıldığı görüntüler devlet televizyonunda yayınlandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.