Piramit Haber

Arap Birliği'nden SMDK'ya çağrı

Dünya

Arap Birliği, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'ndan geçici üyelik için ''yürütme kurulu'' oluşturmasını istedi...


KAHİRE 

Mısır'ın başkenti Kahire'de 139'uncusu düzenlenen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi. 

Sonuç bildirisinde, SMDK'dan, ''Arap Birliği'nde askıya alınan Suriye üyeliği yerine, ülkede seçimler yapılana kadar, geçici üye olmasının önünün açılması için yürütme kurulu oluşturması'' talep edildi.

Suriye halkının tek meşru temsilcisinin SMDK olduğu belirtilen bildiride, Suriye'nin yeniden inşası için BM'de uluslararası bir konferans düzenlenmesi çağrısı da yapıldı.

Dışişleri Bakanları Toplantısı'na başkanlık eden Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile düzenlediği basın toplantısında, SMDK'nın Suriye halkının tek meşru temsilcisi olduğunu vurguladı. 

BM ve Arap Birliği Suriye Özel temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin Suriye krizine siyasi çözüm bulma görevini sürdüreceğini kaydeden Amr, siyasi çözüm ile barışçıl çözüm arasında fark olduğunu belirtti.

Amr, ''Esed'in füzeleriyle halkını bombalamasının ardından barışçıl çözümden söz etmenin hayalperestlik olduğuna'' işaret ederek, siyasi çözümden söz ettiklerini ve Esed güçlerinin askeri güçle siyasi bir çözüm modeli dayatmasını istemediklerini dile getirdi.

Filistin'e tam üyelik verilsin

Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı sonuç bildirisinde, BM Güvenlik Konseyi'ne ''Filistin'in BM'de tam üyeliğinin kabulü için gerekli tavsiye kararının bir an önce alınması'' çağrısı da yapıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.