Piramit Haber

Arap Birliği Zirvesi'nde Suriye'yi temsil edecek

Dünya

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, Katar'ın Başkenti Doha'da 26-27 Mart'ta yapılacak Arap Birliği Zirvesi'ne katılacağını ve Suriye Halkı adına konuşma yapacağını bildirdi...

İSTANBUL

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Konseyi(SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, kişisel sosyal paylaşım sayfası üzerinden, ''Allah'a tevekkül ve güvendiğim kimi dostlarla istişare ettikten sonra, Doha'daki toplantıya katılmaya ve Suriye halkı adına konuşma yapmaya karar verdim'' açıklamasında bulundu.

Kararın istifasıyla ilgisi olmadığını belirten Hatib, ''Bana dua etmenizi rica ediyorum. Toplantıya katılma kararımın, daha sonra tartışılacak istifa kararımla hiçbir ilgisi yoktur'' ifadelerini kullandı.

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, dün ''Özgürce çalışmak istiyorum ve bu resmi kurumların çatısı altında mümkün olmuyor'' ifadesiyle istifasını duyurmuştu.

SMDK'dan yapılan açıklamada da Hatib ve beraberindeki heyetin zirvede Suriye'yi temsil edeceği belirtildi.

Dün Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları, Suriye'nin Arap Birliği'ndeki koltuğunun SMDK'ya devredilmesi kararı almıştı.

Arap Birliği, Suriye rejiminin kendi halkına yönelik saldırılarına devam ettiği gerekçesiyle, 12 Kasım 2011'de bu ülkenin üyeliğini askıya almıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.