Piramit Haber

AK Parti milletvekilleri Somali'de

Dünya

Kimse Yok Mu Derneği'nin kurban organizasyonu kapsamında başkent Mogadişu'ya gelen milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Meclis Başkanı Osman Cevari'yi ziyaret etti.

MOGADİŞU

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud, İstanbul milletvekilleri Muhammet Çetin, Alev Dedegil ile Adana milletvekili Fatoş Gürkan, Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun, Kimse Yok Mu Derneği Genel Sekreteri Celal Türkoğlu ve Nil Organizasyon Genel Müdür Yardımcısı Murat Kılıç'ı makamında kabul etti.

Burada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mahmud, milletvekilleri ile bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Mahmud'a, milletvekili Çetin TBMM'nin plaketini, Fatoş Gürkan üzerinde Atatürk'ün resmedildiği porselen kahve fincanı, Celal Türkoğlu ise derneğin plaketini hediye etti.

Somalili öğrenciler duygulandı

Burada Türkiye'den gelen gönüllülerle birlikte, Nil Organizasyon tarafından açılan Bedir Türk Lisesi öğrencilerinin düzenlediği programı izleyen milletvekilleri, Somalili öğrencilerin seslendirdiği Türkçe türkü ve ilahiler sırasında duygulu anlar yaşadı.

Temele ilk harcı milletvekilleri koydu

Milletvekilleri ve beraberindekiler daha sonra Nil Organizasyon tarafından yaptırılacak Benadir eğitim ve sağlık yerleşkesinin inşaatında incelemelerde bulundu. Erkek pansiyonunun temeline ilk harcı Zeki Aygün ve Fatoş Gürkan koydu.
Somali'de Kurban Bayramı yarın kutlanmaya başlanacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.