Piramit Haber

AÇLIK GREVLERİ YABANCI BASINDA

Dünya

Cezaevlerinde 12 Eylül'den bu yana yapılan açlık grevlerinin sona ermesi yabancı medyada yankı buldu ...

WSJ:"ÇATIŞMANIN SONLANDIRILMASI İÇİN UMUTLAR YÜKSELECEK"

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, Öcalan'ın 68 günün ardından gelen açlık grevlerini sonlandırma çağrısınına ilişkin "Ankara ve Kürt militanlar arasındaki on yıllardır devam eden bir çatışmanın sona erdirilmesi için yeni bir adım konusunda umutları yükseltecek" diye yazdı.
FT: "AÇLIK GREVLERİ PROTESTOLARI ATEŞLEDİ"
İngiliz Financial Times gazetesi de, açlık grevlerinin ağırlıklı olarak Kürtlerin yaşadığı şehirlerde protestoları ateşlediğini belirterek, protestolarda dükkanların kapatıldığını, ulaşım hizmetlerinin durdurulduğunu, polis ve göstericiler arasındaki çatışmaların açlık grevinin daha da genişleyeceği konusunda endişeleri arttırdığını kaydetti.

BBC: "HÜKÜMET MEMNUN"
İngiliz yayın kuruluşu Bbc ise, açlık grevleri Abdullah Öcalan'ın "eylemi bitirin" çağrısının üzerine sona erdiğini belirterek, Öcalan'ın özellikle kritik aşamayı geçen birinci ve ikinci gruptaki eylemcilere seslendiğini ifade etti.
Bbc ayrıca, durumun hükümeti memnun ettiğini belirterek Bülent Arınç'ın açlık grevlerinin sonlandırılmış olmasını "sevinçle karşıladığı" yönündeki ifadelerini yansıttı

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.