Piramit Haber

ABD'nin Suriye ile ilgili kritik kararı!

Dünya

ABD Suriye ile ilgili kararını averdi.AFP: ABD, Suriye'ye tek başına müdahale etmeme kararı aldı...AFP’nin haberine göre de Beyaz Saray tek başına bir operasyonla Suriye’yi vurmayacak.

ABD'li bir yetkili, ülkesinin Suriye'ye müdahale konusunda tek taraflı hareket etmesinin söz konusu olmadığını ve müttefiklerle değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti. Yetkili operasyonun bir günden fazla sürebileceğini de sözlerine ekledi.
Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Herhangi bir askeri eylem tek taraflı olamaz. Uluslararası ortaklarımızı da kapsayacaktır" derken böyle bir operasyonun başlatılması halinde bir günden daha uzun süreceğini de ifade etti.

Yetkili, "Seçeneklerimiz bir günle sınırlı değil" diye konuştu.

İNGİLTERE GÜVENLİK KONSEYİ’NE GİDİYOR
ABD'li yetkililer olası bir askeri operasyonun füze saldırılarının ötesine geçip savaş uçaklarının Suriye hava sahasına girmesini gerektirip gerektirmeyeceği konusunda yorum yapmayı genel olarak reddediyor. Gazetecilere açıklama yapan üst düzey yetkili de, "Bütün seçenekleri değerlendiriyoruz" demekle yetindi.

KİMYASAL İZLERİNİ SAKLAMAK İMKANSIZ
Yetkili, ABD'nin Türkiye ve Ürdün gibi uluslararası ortaklarıyla müzakeleri de sürdürdüğünü ifade ederek, askeri eylemin sonuçlarını, olası tepkileri incelemekte olduklarını belirtti.

"Suriye hükümetinin yeniden kimyasal silah kullanma ihtimali bulunuyor. Bunu gözardı edebileceğiniz sanmıyorum" diyen yetkili ABD'nin Suriye'ye müdahale etmemesi durumunda bunun Kuzey Kore gibi diğer kimyasal silah sahibi ülkelere de tehlikeli mesajlar göndereceğini belirtti.

OBAMA SORUMSUZCA TETİK ÇEKMEZ

BM Suriye temsilcisi Lakdar Brahimi de yüzlerce kişinin öldüğü saldırıda delillerin, bir tür kimyasal madde kullanıldığını gösterdiğini ama Suriye’ye askeri müdahale için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi onayı alınması gerektiğini söyledi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.