Piramit Haber

AB'den İsrail'e uyarı

Dünya

Avrupa Birliği, Filistin topraklarında son 3 haftada binlerce yeni konut inşa kararı alan İsrail'i uyardı..

BRÜKSEL

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Filistin topraklarında Kasım sonunda 3 bin ve hafta başında bin 500 yeni konut inşa etme kararı alan İsrail'in son olarak Givat Hamatos yerleşiminde 2 bin 610 konut inşasını onaylamasının, "son derece sorunlu olduğunu" belirtti.


Ashton, yazılı açıklamasında, "Givat Hamatos için hazırlanan bu plan Beytüllahim ve Kudüs arasındaki coğrafi devamlılığı kesecektir. Kudüs çevresinde bu emsali görülmemiş yerleşim genişletmesine şiddetle karşıyım" dedi.

AB dışişleri bakanlarının 10 Aralık'ta, yerleşimlerin, Kudüs'ün iki devletin de başkenti olacağı İsrail'le yan yana yaşayabilir bir Filistin devleti ihtimalini zayıflatacağı ve "soruna müzakerelerle çözüm bulunması umudunu ciddi tehlike altına sokacağı" uyarısı yaptıklarını hatırlatan Ashton, AB'nin gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdürerek uygun şekilde hareket edeceğini bildirdi.

Ashton, İsrail-Filistin sorununa kalıcı çözüm bulunması için taraflardan mevcut tıkanıklığı aşarak önşartsız olarak doğrudan müzakerelere başlamaları çağrısında bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.