Piramit Haber

91 yaşında ancak..

Dünya

İkinci Dünya Savaşı’nın kahramanı olarak bilinen Manolis Glezos Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu seçimlerinde parlamentoya girdi. Glezos böylece AP’nin en yaşlı parlamenteri oldu.

Syriza Partisi’nde 2002 yılından bu yana milletvekili olan Manolis Glezos‘u Avrupa Parlamentosu’nun en yaşlı üyesi olması dışında ilginç hale getiren bir diğer özelliği İkinci Dünya Svaşı yıllarıan kadar uzanıyor.
Manolis Glezos 1941 yılında Nazi Almanya'sının işgali altındaki Atina'nın sembolü Akropol'de Nazi bayrağını indirme cesaretini göstermiş ve bütün dünyada tanınmıştı. O yıllarda dönemin Fransız Generali Charles De Gaulle tarafındanda kendisine "Avrupa'nın ilk partizanı" ünvanı verildi.

En Manolis Glezos, 2002'den bu yana milletvekili olduğu Syriza Partisi'nin, 25 Mayıs'taki Avrupa Parlamentosu seçimleri için kendisine yaptığı adaylık teklifini kabul etti.

Parlamentonun en yaşlı üyesi daha önce yaptığı bir açıklamada 1Benim yatakta öleceğime dair ecelle herhangi bir kontratım yok. Ama ayakta öleceğime dair kontratım var." demişti.

28 KEZ HAPİS VE 3 KEZ İDAM CEZASI ALDI

Alman ve İtalyan işgaline gösterdiği direniş sebebiyle bir çok madalya alan Glezos, toplam 28 kez hapis ve 3 kez ölüm cezasına çarptırıldı. Glezoa 11 yıl 6 ay hapis yattı ve 4 yıl 6 ay sürgün hayatı yaşadı.

Glezos, ilerleyen yaşına rağmen direnişçi ruhunu hala koruduğunu 2010 yılında Atina'da yaşanan karmaşa ortamında polise karşı gösterdiği fiziki tepkiyle de ispatlamıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.