Piramit Haber

1 kişi başından vuruldu!

Dünya

Somali'de içinde Türk Hava Yolları çalışanlarının bulunduğu araca saldırı düzenlendi. Güvenlik Şefi Saadettin Doğan hayatını kaybetti.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Hava Yolları çalışanlarının bulunduğu bir araca saldırı düzenlendi. 
Başından vurun güvenlik şefi Saadettin Doğan hayatını kaybetti.

Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği, devreye girerek saldırganın kimliğinin tespit edilmesi ve olayın aydınlatılması için Somali makamları ile irtibata geçti.

DÖRT KURŞUN İSABET ETTİ
Edinilen bilgiye göre Doğan, yanında bir Somali vatandaşı ile aracının içindeyken saldırıya uğradı. Seyir halindeki aracını durdurması ile araca kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Olay sırasında Doğan’a dört kurşun isabet etti. Durumu kritik olan Doğan, Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

“ARAŞTIRIYORUZ”

Saldırıyı haber alan Mogadişu Büyükelçiliği derhal devreye girdi. Dışişleri Bakanlığı’na Doğan’ın durumu bildirilirken, Somali makamları ile de temasa geçildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, “Saldırının sebebi de yapan da henüz belli değil. Büyükelçilik araştırma başlattı. Somali makamları ile temas halindeyiz” dedi.

Mogadişu’da daha önce de Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde intihar saldırısı düzenlenmiş çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu. Saldırıyı Türkiye’nin Somali’ye desteğinden rahatsız olan El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü üslenmişti.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.