Piramit Haber

Zorlu alanlarda görev yapacak!

Bilim & Teknoloji

Mühendislik öğrencisinin tasarladığı robot, itfaiye personelinin giremediği zorlu alanlarda görev yapacak.

Üniversite öğrencisi 'yangın robotu' tasarladı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencisi Sidar Atabey, üzerindeki algılayıcılar sayesinde alev ve dumanı tespit ederek su ve köpük püskürtebilen 'yangın robotu'nun ön modelini yaptı. Elektrik-Eloktronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Atabey, üzerindeki algılayıcılar sayesinde ateşi ve dumanı fark edip çalışan ve harekete geçmesini sağlayan kaynağa su püskürten robotu tanıttı.

İtfaiyecilerin yangında zarar görmesinden etkilenerek 'yangın robotu' projesi üzerinde çalışmaya başlayan mühendislik öğrencisi, bölümündeki eğitimcilerinin de desteğiyle ön modeli oluşturdu.

Özellikle itfaiye personelinin giremediği zorlu alanlarda kullanılabilecek robot, bu sayede itfaiyeciler olumsuz bir durumla karşılaşmadan yangınlar söndürülebilecek.

Üzerindeki algılayıcılar sayesinde harekete geçen robot alevlere su ve köpük püskürtürken, robot üzerinde çalışmalarını sürdüren mühendislik öğrencisi, daha büyük boyutta ön model yapmayı planlıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.