Piramit Haber

THY'den Uyarı:Sakın Tıklamayın !

Bilim & Teknoloji

Son günlerde tarafınıza Turkish Cargo'dan gönderilmiş gibi gönderilmiş olan mailler olabilir. Bu maillerle ilgili Türk Hava Yolları'ndan uyarı geldi. Maildeki linklere kesinlikle tıklamayın!

Bilgisayar korsanlarının en klasik numaralarından birisi "olta" ya da bir diğer adıyla "Phishing"dir. Bu saldırı yönteminde bilgisayar korsanları genelde hedeflerine e-posta yöntemiyle ulaşırlar ve bu kurbanlarının ilgisini çekebilecek bir tuzak sitenin linki paylaşılır. Bu tuzak site çoğu zaman gerçekte var olan ve bilinen bir sitenin arayüzü gibi görünür ancak bu sitede dolduracağınız her bir giriş ve anket alanına yazılan bilgiler doğrudan bilgisayar korsanlarına gider. Bu şekilde şimdiye kadar binlerce kişinin banka hesap bilgileri ele geçirilmiştir. Son olarak bu yöntem ile ilgili Türk Hava Yolları'ndan uyarı geldi. Turkish Cargo'nun resmi internet sitesine girildiğinde de görülebilen bu uyarı mesajında ise Turkish Cargo'dan gönderildiği izlenimi verilen, marka isminin ve logosunun yer aldığı bazı maillerden söz ediliyor.

Sakın tıklamayın!

Turkish Cargo'nun internet sitesinde yayınlanan uyarı mesajı ise şu şekilde; "Turkish Cargo veri sistemi üzerinden iletiliyormuş izlenimi verilerek markamız isminin ve logosunun yer aldığı ancak farklı domainler üzerinden gönderilen 'Kargonuz adresine teslim edilememiştir' konu başlıklı sahte mailleri kesinlikle açmamanız ve mail üzerinden linklerde verilen bilgi formlarını kesinlikle doldurmamanız hususunda gereğini önemle rica ederiz."

Sonuç olarak Turkish Cargo'dan tarafınıza gönderilmiş gibi görünen "tuzak" e-postaları direkt olarak silmenizde ve e-posta'da yer alan linklere tıklamamanızda fayda var.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.