Piramit Haber

Sosyal medya bağımlılığında son nokta!

Bilim & Teknoloji

Günümüzün en büyük sorunlarından biri olan sosyal medya bağımlılığı çığırından çıkmış durumda..

Sosyal medya deyince akla gelen en büyük paylaşım siteleri Facebook ve Twitter gelmektedir. Bunun sonucu olan sürekli paylaşım isteği ve takip etme gereği. Her geçen gün kullanıcıları artmakta bu da doğal olarak kullanıcı yaş gruplarında normalin altına düşmesine neden olmaktadır.

​Artık ilkokula giden bir çocuğun bile Facebook hesabı olmasına şaşırmıyoruz. Sosyal medya hesabı açmada 13 yaş sınırı etkisini yitirmiş durumda. Her geçen gün bilinçsizce sosyal medya hesabı açılmakta.Sosyal medya bağımlılığının önüne geçemeyen aileler soluğu psikologlarda almakta.

Sosyal medya hesaplarının artmasıyla birlikte gerçek dostluklar,arkadaşlıklar ve aile bağları yerine sanallığa bırakmış durumdadır. Bu da ne yazık ki günümüzde acımasız bir gerçektir.

Sosyal medyada varmış gibi görünen dostluklar, güncel kalma dürtüsü her geçen gün insanlığı sarsmaktadır. Yüz yüze görüşmeler yerini mouse hareketlerine bırakmakta. Beynimiz sadece iki parmak hareketleriyle kısıtlı kalmakta ve asosyal bir sürece doğru ilerlemekteyiz. 

Gerçek hayatta gördüğümüz olumsuzluklara karşı üzüleceğimiz ya da yardım edeceğimiz noktalarda sadece fotoğrafını çekip Sosyal medyada paylaşmakla yetinebiliyoruz. Sosyal medyaya o kadar bağlı hale geldik ki birisi bizi arkadaşlıktan sildiğinde dünyamız kararıyor, fotoğraflarımız yeteri beğeniyi almadığında ruhsal çöküntüye giriyoruz.

Düşünemiyoruz ki arkadaş listemizdeki 300-500 arkadaşın bize kattığı ne. Ne anlam ifade ediyor bizim için.Kaç tanesiyle sürekli konuşuyoruz acaba? Bunları düşününce gerçekten üzücü tablolar ve sanal yaşantı ortaya çıkıyor. Aslında tüm bunları yaşamamak için çözümü belli. Sosyal medya kullanımını normal seviyesinde bırakarak yüz yüze iletişim tarzını asla kaybetmemek.

İŞTE SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞINI ANLATAN ANLAMLI VİDEO-İZLEMEK İÇİN TIKLA


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.