Piramit Haber

One M8 mi Galaxy S5 mi? Hangisini almalısın?

Bilim & Teknoloji

HTC One ve Samsung Galaxy S4, geçtiğimiz yılın en iyi Android’li telefonlarındandı ve kıran kırana bir mücadeleye girişmişlerdi. Mücadele, yeni One M8 ve Galaxy S5 ile devam ediyor.

HTC One M8 ve Samsung Galaxy S5, bir önceki nesil ile başlayan rekabeti devam ettirmek için karşı karşıya. Bu yazıda, kağıt üzerinde hangisinin daha iyi olduğunu öğrenmekten ziyade, tüm ‘hangisini almalısın’larda olduğu gibi, hangisinin tam da sana göre olduğuna dair fikir sahibi olacaksın.
Metal akıllı telefonlar plastik rakiplerinden daha alımlı duruyor; bu bir gerçek. One M8′in alüminyum tasarımı, Galaxy S5′in polikarbon kasası karşısında daha bir cezbedici ve iyi görünüyor.

HTC One M8′in arka bölümündeki fırçalanmış alüminyum efekti çok iyi ve plastik Galaxy S5 ile karşılaştırıldığında, One M8′i elde tutmak çok daha iyi hissettiriyor. Ayrıca, One M8 kavisli yapısı ve oval köşeleri ile ele daha iyi oturuyor. Her ne kadar Galaxy S5′ten (8,1 mm) daha kalın olsa da, One M8 (9,35mm) günlük kullanımda bu farkın dezavantajını hissettirmiyor.

One M8′in harika görünen ve hissettiren metal yapısının dezavantajı da var. Galaxy S5 145 gram ağırlığındayken, HTC One M8 160 gram geliyor. Peki, bu bir problem mi? Bizim için değil. Hatta biraz zorlanırsa, bu ekstra 15 gramın One M8′e sağlamlık hissi kattığı bile söylenebilir; aradaki fark çok küçük olduğundan, bunun bir dezavanaj olup olmadığı öznel bir konu haline geliyor. Öte yandan, Galaxy S5 su ve toz geçirmez; eğer maceracı bir tipsen (ya da sakar), bu dirençlerin One M8′de olmadığını aklında bulundursan iyi edersin.

Fiziksel tuşlar istiyorsan, Galaxy S5 geleneksel ‘geri, ev ve menü’ tuşlarına sahip. Bir hayli sade görünüyorlar. One M8′in önü tam boy ekran ve bu tuşlar ekranın alt bölümünde beliriyor. One M8 bu konuda daha estetik bir yaklaşıma sahip.

Peki, tasarım konusunda sonuç olarak hangisini beğendik? İki telefonla da geçirdiğimiz zamanda gözlemlediklerimizden yola çıkarak, biz tercihimizi daha şık ve kaliteli görünenden yana kullandık.

EKRAN: PİKSEL SAVAŞLARI
HTC One M8 Screen
Bugünlerde amiral gemisi bir telefonda 1080p’den aşağı bir ekran çözünürlüğüne razı gelmek, üç tekerlekli bir otomobil satın almaya benziyor.

Neyse ki, One M8 ve Galaxy S5′in her ikisi de 1920x1080p (Full HD) çözünürlüğe sahip. One M8′in, 5,1 inçlik Galaxy S5′ten çok az daha küçük olan 5 inçlik ekranı, biraz daha fazla piksel yoğunluğuna sahip.

Ancak bu fark gözle görülemeyecek derecede az. Ayrıca, iki telefonun ekranı da benzer derecede keskinlik ve renk kalitesi sunuyor.

Samsung Galaxy S5 Screen

Galaxy S5′in One M8′den daha iyi olan yanı Super AMOLED ekranı; daha zengin renkler üretiyor. One M8′in en az onun kadar parlak olan Super LCD 3 ekranı ise kayda değer şekilde canlı renkler sunuyor. Her iki telefon da kullanıcılarına harika görüş açıları vaad ediyor.

Kağıt üzerinde her iki cihazın ekranı da eşit seviyede iyi. Kullanımda ise farklı alanlarda birbirlerine karşı burun farkıyla üstünlük kuruyorlar.

Kazanan HTC One M8
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.