Piramit Haber

Kanser Avcısı DNA Çipleri

Bilim & Teknoloji

Koç Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Bilim 21. Yüzyılı Nasıl Değiştirecek?” başlıklı konferansta görüntüleme sistemleri alanındaki çığır açan gelişmeler değerlendirildi.

Kuramsal fizik alanında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Princeton İleri Araştırmalar Enstitüsü öğretim üyesi ve Amerikan Fizik Topluluğu Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Michio Kaku dakikalar içerisinde kanser hücrelerini tarayabilen DNA çipleri sayesinde, hücrelerin tümöre dönüşmeden 10 yıl önce saptanabileceğini söyledi.
Kaku, “Molekül büyüklüğündeki nano-parçacıklar kanserli hücreleri saptayarak yok edebilecek. Kök hücre alanındaki gelişmeler sayesinde her organ yeniden üretilecek; organ yetmezliği artık yaşanmayacak. Aynı zamanda her birey kendine ait genetik kodunu barındıran CD’ye çok uygun bir ücret karşılığı ulaşabilecek” dedi. 
Kaku ayrıca gelecekte ulaşımın dahi dijitalleşeceğini, kendi kendine hareket edebilecek araçlarla trafik tıkanması ve trafik kazası gibi kavramların hayatımızdan tamamen çıkacağını kaydetti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.