Piramit Haber

iWatch nasıl olacak?

Bilim & Teknoloji

Ne yeni bir iPhone ne de iPad... Apple'ın bu yıl en çok konuşulacak oyuncağı iWatch olacak. Peki iWatch hakkında ne biliyoruz?

Apple daha iWatch ismini doğrulamış bile değil; ancak şirketin bu yıl akıllı saat çıkaracağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. İşte iWatch'un muhtemel iskeleti:
EKİM'DE GELİYOR

iOS 8 ile birlikte iWatch'un Ekim ayında tanıtılması bekleniyor. Apple'ın iPhone 6 lansmanından bir ay sonra akıllı saatini duyuracağı düşünülüyor.
SAĞLIK ODAKLI BİR SAAT
Apple'ın saatinin üzerinde en az 10 adet sensör yer alacak ve bu sensörler kullanıcıların sağlık ve spor çalışmaları için takipçileri olacak. Bir yandan kullanıcıların adımlarını sayan ve yaktıkları kaloriyi hesaplayan iWatch, diğer yandan kalp ritmini de ölçebilecek.

FARKLI TASARIMLARA SAHİP OLACAK
iWatch tek bir tasarıma sahip olmayacak; aksine erkek ve kadınlar için iWatch'un tasarımlarında ciddi farklılıklar olacak. Bu noktada Apple'ın tasarıma düşkünlüğü ve cihazlara iki cinsiyet için de farklı zevklere hitap eden bir saat geliştireceği düşünülüyor.

MİLYONLARCA SATACAK
iPhone'dan çok daha düşük bir fiyat etiketine sahip olması beklenen iWatch için Apple, ilk yılda 50 milyon iWatch üretecek. Bu rakam daha piyasaya hiç çıkmamış bir ürün için bir hayli yüksek; özellikle birçok sürümü çıkan iPad'in son yılda 71 milyon sattığı gerçeği Apple'ın önünde duruyorken...

EKRAN BOYUTU

Reuters kaynaklarına göre 2.5 inç'lik ekrana sahip olması beklenen iWatch, dikdörtgen bir ekran kullanacak.


HABER İÇİN TIKLA>>>

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.