Piramit Haber

iPhone'larda bu hatanın çözümü yok!

Bilim & Teknoloji

Apple'ın iPhone'daki çözemediği en büyük problem. Kullanıcıların şikayetleri artıyor.

 İOS 7 örneğinde görüldüğü gibi Apple'ın her yeni işletim sistemi ile birlikte daha fazla artan uygulamaların çökmesi sorunu yine gün yüzüne çıktı. Ancak bu kez durumu farklı kılan iPhone 5S'te bu problemin iPhone 5C’dekinden çok daha fazla olması.
Araştırmalara göre iPhone 5 ve iPhone 5C’de uygulamaların çökme oranı yüzde birin altındayken iPhone 5S’te bu oran yüzde ikiyi buluyor. Diğer bir deyişle iOS 7 yüklü iPhone 5S alan kullanıcıların uygulamalarında sorun yaşama olasılığı her zamankinden daha büyük.

64 BİT İŞLEMCİ SORUNUN KAYNAĞI
Geçtiğimiz ay düzenlenen Apple etkinliğinde tanıtılan iPhone 5s, dünyada ilk kez kullandığı 64 Bit mimarili A7 mobil işlemci ve M7 hareket sensörü ile oldukça beğeni toplamıştı. Ancak 64 Bit mimarili işlemci, sağladığı avantajlarının yanında beraberinde bir takım sorunlara da yol açmıştı. iPhone 5s'te ilk olarak Apple'ın iWork (Pages, Numbers ve Keynote) uygulamalarında yaşanan göçme sorunları fark edilmişti. Herhangi bir iWork uygulamasını açan kullanıcılar bir işlem yapmaya çalıştıkları zaman, iPhone 5s tabiri caizse mavi ekran hatası veriyor daha sonra da cihaz kapanıp yeniden açılıyordu.

iOS 7'den dolayı böyle bir hatanın yaşandığını düşünülse de, sorunun 64 Bit işlemciden kaynakladığı kısa süre sonra fark edildi. Apple, iPhone 5s'in lansmanından sonra 64 Bit işlemci için uygulama geliştiricilerine sunduğu yeni Xcode'u kullanmalarını tavsiye etmişti. Ancak iWork uygulamalarında yaşanan sorunlardan sonra Apple daha kendi uygulamalarını bile 64 Bit için optimize etmediği ortaya çıktı.

IPHONE 5S VE 5C NE ZAMAN TÜRKİYE'DE PİYASAYA ÇIKACAK?

10 Eylül günü gerçekleştirilen resmi tanıtımın ardından büyük bir beğeni kazanan iPhone 5S ve iPhone 5C, Türkiye'de dahil 35 ülkede satışa sunuluyor.

Stokların tamamının tükenmesi ile sonuçlanan önsiparişlerin ardından ikinci parti ile dünya pazarındaki kullanıcıları ile bir kez daha buluşmak isteyen Apple, yeni amiral gemisi modellerini iki ayrı tarihte piyasaya sürecek. Avrupa ülkelerinin çoğunu kapsayan 25 dev pazarda satışa sunulacak akıllı modeller 25 Ekim günü raflardaki yerini alacak.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.