Piramit Haber

iPhone kullanıcılarına şok!

Bilim & Teknoloji

Eğer iOS 6.1'i yüklediyseniz siz de risk altındasınız!

 iOS 6.1 güncellemesi yapan iPhone kullanıcılarının açılış şifresi devre dışı kaldı. Telefonunuzu eline geçiren herhangi bir kişi, şifrenizi bilmese de rehber, mesaj ve fotoğraflarınıza kolaylıkla erişebilir.
Teknoloji devi Apple'ın yaklaşık 2 hafta önce kullancılarına sunduğu yeni işletim sistemi iOS 6.1, iPhone'ları tamamen savunmasız bıraktı. 28 Ocak 2013'te çıkan yeni yazılımda tespit edilen güvenlik açığı sebeiyle iPhone'ların ana kilit ekranına konulan şifreyi kırmak neredeyse "çocuk oyuncağı" haline geldi. Önce cihazın şarj ömrünü kısalttığı yönündeki şikâyetlerle gündeme gelen yeni iOS yazılımındaki açık, iPhone’un ekran kilidinin şifresini kırmaya ve telefon uygulamasına ulaşmaya imkân tanıyor. iOS 6.1'e geçen kullanıcıların şifresini devre dışı bırakan bu güvenlik açığı nedeniyle, iPhone'un telefon defterinde bulunan kişilere, fotoğraflara ulaşılabiliyor, telefondaki sesli ve yazılı mesajlara erişilebiliyor.

APPLE HATASINI KABUL ETTİ
Ana kilit ekranındaki parolayı aşmak için kullanıcının bir acil arama yapması ve hemen ardından da güç butonuna iki kez basması yeterli oluyor. iOS 6.1'e yükseltilen iPhone'larda kilit ekranının şifre bilinmese dahi by-pass edilebildiğini kabul eden Apple ise kısa süre içinde bu güvenlik açığına çözüm getireceklerini duyurdu. Apple'ın sözcüsü, sorunun yeni iOS yazılımı güncellemesiyle en kısa sürede giderileceğini açıkladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.