Piramit Haber

Iphone 7'nin fiyatını görenler şok oldu!

Bilim & Teknoloji

Apple, gelecek hafta Çarşamba günü, (9 Eylül 2016) ABD’nin San Francisco eyaletinde iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'un tanıtımını yapacak. Büyük gün için geri sayım başlarken satış fiyatları da ortaya çıkmaya başladı.

Apple Ceo'su Tim Cook'un tanıtımını yapacağı iPhone 7'nin 749 dolardan satılacağı söyleniyor. iPhone 7 Plus için ise satış rakamı 849 dolardan başlayacak.
MALİYETİ BİR HAYLİ TUZLU

iPhone 7 dünya üzerinde yine en pahalı Türkiye'de olacak. Vergiler işin içine girince tüketiciye maliyeti hayli tuzlu olacak.

FİYATI 5 BİN LİRAYA KADAR ÇIKACAK

iPhone 7'nin satış fiyatının Türkiye'de en düşük 3 bin 200 lira, iPhone 7 Plus'un ise 3 bin 499 lira olması bekleniyor. Iphone 7'nin fiyatı hafızası kapasitesine göre 5 bin liraya kadar çıkacak.

1 AY SONRA BAŞLAYACAK

Apple, Türkiye’de bir operatörle anlaşarak eski iPhone’ları alıp, yerine iPhone 7 verecek. iPhone 7’nin duyurulmasından yaklaşık 1 ay sonra başlayacak olan bu kampanya, yeni teknolojiye bütçe ayırmakta zorlanacak kişiler için iyi bir seçenek olabilir.

KAMPANYAYI BEKLEYİN!

İlk başta sadece bir operatör ile başlayacak olan anlaşma, belli bir süre sonra da diğer operatörlerle de devam edecek. Yani çıkar çıkmak iPhone 7 almak için acele etmeyin ve bu kampanyaları bekleyin.

TASARIM ANLAYIŞI DEVAM EDİYOR

9 Eylül çarşamba günü görücüye çıkacak olan iPhone 7'nin özelliklerine dair bugüne kadar bir çok bilgi sızdı. iPhone 7 serisi, anten çizgileri gibi küçük değişikliklerin dışında Apple'ın iPhone 6'dan bu yana kullanmakta olduğu tasarım anlayışını devam ettiriyor.

KULLANICILAR MEMNUN DEĞİL

4.7 inçlik iPhone modelleri bugüne kadar pil noktasında kullanıcıları memnun edebilmiş değil. iPhone 7 için iddia edilen pil kapasitesi de şu an için kağıt üzerinde bu memnuniyetsizliğin süreceğini gösteriyor.

PİL SÜRESİ NE KADAR?

iPhone 6s modelinde 1.715 mAh büyüklüğünde bir pile yer veren Apple, iPhone 7’de 1.960 mAh kapasiteli bir pil kullanacak. Kapasite noktasında gerçekleşen artış kayda değer görünmese de, A10 işlemcisinin çalışma verimliliği ve diğer yeni nesil donanımların pil kullanım süresinde nasıl bir etki göstereceğini telefonun tanıtımı sonrası göreceğiz.

IPHONE 7 KAMERALARI

iPhone 7'lerde 12 megapiksel çözünürlüklü kameralar olacak. Lens ve sensör tarafında ise önemli gelişmeler yaşanacağa benziyor. iPhone 6s serisinde arka kameralarda f/2.2 lenslere yer veren Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta f/1.9 diyafram açıklığına sahip lensler kullanacak.

BULANIKLIK AZALACAK

Diyafram değerini belirten “F sayıları” küçüldükçe sensöre daha fazla ışık düşeceği için, yeni iPhone’ların özellikle karanlık ve düşük ışık koşullarında seleflerine göre daha iyi çekimler gerçekleştireceğini söyleyebiliriz. Kameranın çekim esnasında daha fazla ışığı alması deklanşör hızını artırarak, hareketli çekimlerde istenmeyen bulanıklıkları azaltacak.

iPhone 6s’te 1/3 inç büyüklüğünde kamera sensörü kullanan Apple, iPhone 7’de daha büyük bir sensöre yer verecek. iPhone 7 modelinde yer alacak 1/2.6 inç büyüklüğündeki sensör, selefine göre daha iyi renk ve alan derinliği sağlayacak.

iPhone 7 Plus’ta kamera sensör büyüklüğü değişmeyecek ve 1/3 inç seviyesinde kalacak. Ancak çift kamera donanımının iPhone 7 Plus modelini farklı kılan özelliklerin başında geleceğini söyleyebiliriz.

ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ NASIL?

iPhone 7’de 4.7 inç büyüklüğünde 1334 x 750p çözünürlüklü ekran, 16 nm üretim sürecine sahip Apple 10 işlemci, 2 GB RAM yer alacak.

iPhone 7 Plus modelinde ise 5.5 inç Full HD ekran, Apple 10 işlemci ve 3 GB RAM öne çıkan diğer özellikler olacak.

IPHONE NE ZAMAN ÇIKACAK?


iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin tanıtım tarihinden bir hafta sonra raflarda yerini alarak kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Analistler ise, iPhone 7 konusunda Apple’ın ilk günlerde stok sıkıntısı yaşayabileceğini ve bu nedenle kullanıcıların telefona kavuşmak için bir süre beklemek zorunda kalacaklarını belirtiyorlar.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.