Piramit Haber

iPad mini neden bu kadar pahallı?

Bilim & Teknoloji

Philip Schiller,fiyatının yüksek olmasını alıcıların diğer markaların rekabet edemeyecekleri düzeydeki kalite için para ödemeye hazır olmalarına bağlıyor.

 1. Apple pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Philip Schiller, yeni tablet bilgisayar iPad mini'nin rakibi markalara göre beklenmedik bir şekilde fiyatının yüksek olmasını alıcıların diğer markaların rekabet edemeyecekleri düzeydeki kalite için para ödemeye hazır olmalarına bağlıyor.
California'da bulunan San-Jose'de 23 ekim tarihinde, 7,9 inçlik ekranı ile yeni tablet bilgisasayar iPad mini‘nin tanıtımı yapıldı. Bir çokları için beklenmedik nahoş sürpriz, cihazın 329 ile 659 USD arasında değişen fiyatı oldu.

2. iPad mini, iPad 2 tablet bilgisayarındaki, benzer A5 işlemci ile donatıldı, 1024 x 768 çözünürlülükte ekranı bulunuyor ve küçük çapraz boyutu 7,9 inç. Şirket, yeni cihazda son derece kompakt ve kullanımı rahat olan Lightning slotu, daha kaliteli kameralar, LTE teknolojisine uygun petek modülü, nanoSIM kartları ve sesli yönetim Siri desteğini kullandı.

3. iPad mini 7,2 mm kalınlıkta ve 308 gram ağırlıkta. Bu iPad üçüncü nesil cihazlara göre hissedilir derecede az. Üçüncü nesil cihazlar 9,4 mm kalınlıkta ve 652 gram (petek modülsüz) ağırlıkta idi.

4. San-Jose'de düzenlenen basın konfarenasında konuşan Apple pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Philip Schiller iPad mini'nin ABD'de ve bir dizi diğer ülkede, 2 kasımda, 16 Gb hafızalı versiyonu ile 329 USD fiyatla satışa çıkarılacağını bildirdi.

5. Aynı etkinlikte ana cihaz iPad 4'ün tanıtımı yapıldı. Bu cihazda kökten denilecek türden değişiklikler yok, ancak dördüncü nesil tablet bilgisayalarda Apple A6X model çok güçlü işlemci kullanılıyor ve bu da CPU ve GPU'na göre Apple A5Z'ten iki katı daha verimli çalışma sağlıyor. Yeni cihazın fiyatı ise eski seviyede kalacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.