Piramit Haber

İnternet için strateji önerileri hazırlayacak

Bilim & Teknoloji

İnternet Geliştirme Kurulu, internet ortamının etkin, yaygın ve kolay erişilebilir olarak kullanımını teşvik edecek politika ve strateji önerileri hazırlayacak, güvenli internet hizmeti konusunda araştırmalar yaparak uygun politikaların belirlenmesi için önerilerde bulunacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, İnternet Geliştirme Kurulu Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, Kurul, internetin sağlıklı gelişmesi ve bu kapsamda Türkiye'de internet ortamının toplumsal faydasının en üst düzeye çıkarılması için temel öneriler oluşturmak amacıyla görev yapacak.

İnternet Geliştirme Kurulu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı tarafından seçilecek 7 üyeden oluşacak. Kurulun görev süresi 4 yıl olacak. 

- Kurulun görevleri

Kurul, internet ortamının ekonomik, ticari ve sosyal hayat ile bilim, eğitim ve kültür alanında etkin, yaygın, kolay erişilebilir olarak kullanımını teşvik edecek politika ve strateji önerileri hazırlamakla görevli olacak.

Türk kültürü, tarihi ve dünyasıyla ilgili bilgilerin internet ortamında daha fazla yer alması ve bunların tanıtılması hususunda çalışmalar yapacak olan Kurul, internet ortamının güvenli, serbest, özgür ve faydalı kullanımı ile katma değer üretmesine yönelik öneriler hazırlayacak.

İnternet kullanımının faydaları konusunda toplumsal farkındalığın oluşturulmasını sağlayacak olan Kurul, üniversite, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapacak.

Kurul, devlet uygulamalarının yaygınlaştırılması, kamu kuruluşlarının birbirleriyle ilişkilerinde ve vatandaşa sundukları hizmetlerde internet ortamının daha yaygın kullanımı konusunda çalışmalar yaparak önerilerde bulunacak.

İnternetin güvenli kullanımı ve güvenli internet hizmeti konusunda araştırmalar yaparak uygun politikaların belirlenmesiyle görevlendirilen Kurul, bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığıyla koordineli bir çalışma içerisinde uygulamaya esas alınacak güvenlik kriterlerinin tespiti için önerilerde bulunacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.