Piramit Haber

Güneş enerjisini priz olarak kullanıma sunan tasarım

Bilim & Teknoloji

Cama yapışan ve güneş enerjisini priz olarak kullanıma sunan tasarım...

 Güneş enerjisi artık pek çok alanda kullandığımız bir enerji türü. Peki cama yapıştırdığınız güneş enerjili bir priz düşünün. İşte Yanko Design’ dan çıkan bu ilgi çekici buluş hayata geçirildiği takdirde vazgeçilmez olabilir. Pencereye vantuzuyla yapıştırılan bu priz güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreterek, şarj sıkıntınızı kesebilecek bir buluş.
Artık güneş enerjili şarj kılıfları, güneş enerjili çantalar şarj aletleri her yerde sıkça gördüğümüz icatlar. Elektrik ihtiyacınızı karşılayabilecek bu buluş oldukça kullanışlı olabilir.

Koreli tasarımcılar Kyuho Song ve Boa Oh tarafından tasarlanan bu priz cama yapışarak güneş enerjisinden elektrik üretecek. Arabanızın camına, evinizin camına ya da otobüsün camına yapıştırılarak , şarjınızı doldurabilecek. 5 saatte şarj olan bu cihaz, 10 saate yakın dayanıyor. Prizi kullanmadığınızda fişi sola çevirip elektriği kesebiliyorsunuz.

Bu sayede ihtiyacınız olan her yerde elektriği kullanabilecek. Güneş enerjili cam prizinde 1000 mAh pil şimdilik bir akıllı telefona ya da düşük voltajlı mobil cihaza güç verecek kadar güçlü değil.

Güneş enerjisiyle çalışan priz usb özelliği ve birkaç iyileştirme ile piyasaya sürülebilir.




Yorumlar (1)

Musa 5 Yıl Önce

Bence çok harika ve çok faydalı bir şey...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.