Piramit Haber

Google Wallet iOS’a geldi...

Bilim & Teknoloji

Google’ın bildiğimiz cüzdan ve kartlara ihtiyaç bırakmamayı hedefleyen Wallet uygulaması iOS’a sunuldu

Daha önce yalnızca NFC’li cihazlarda kulanılabilir olan Wallet, son güncellemesiyle bu kısıtlamadan kurtuldu ve iPhone ile iPad’lerde de kullanılabilir oldu.

Google Wallet ilk başlarda mağaza ve marketlerde NFC ile ödeme yapmaya odaklanan bir servisti. Ardından kullanıcılara kredi ve sadakat kartlarını Wallet üzerinden kullanma olanağı tanındı. NFC’li Android cihazlar için Wallet hala temassız ödemeyi destekiyor ancak artık bu şart değil.
Wallet yalnızca ABD’deki sadakat kartlarıyla çalışabiliyor ve oradaki seçenekler dahi çok ama çok az. Ancak Avis Car Rental, Marriot International ve The Body Shop gibi global sadakat kartları yakında desteklenecek.
Uygulama ayrıca Google Offers ile entegre olmuş durumda. Sana Google’dan seçmece en iyi fırsatları sunuyor. En güzel özelliği ise (ne yazık ki yalnızca ABD’de) kullanıcıların birbirlerine Gmail ile para göndermelerine olanak tanıyor. Basitçe parayı e-posta eki olarak gönderebiliyor veya alabiliyorsun.
Google Wallet’ın iOS sürümünün yeni güncellemelerle iPhone 5S’in Touch ID parmak izi okuyucusyla da çalışmasını bekliyoruz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.