Piramit Haber

Google Haritalar ve Takvim Biraraya Geldi..

Bilim & Teknoloji

Google Haritalar servisinde yeni bir gelişme ile takvim özelliğinin de kullanıma sunulduğu Google tarafından ifade edildi.

Google Haritalar servisi için yapılmış olan açıklamalar yeni bir güncellemenin daha sunulduğunu işaret etti. Google Haritalar servisinin daha iyi bir şekilde hizmet verebilmesi adına önemli geliştirmeleri sunarken bu doğrultuda takvimin de haritalar servisine eklendiği uygulamanın çok daha kapsamlı bir şekilde hizmet vermesi sağlanacak.
Bu konu ile ilgili yapılan açıklamalarda haritalar ve takvim uygulamasının bir araya geldiğini ve böylece işlemlerin çok daha kolay bir şekilde yapılabileceği ifade edilirken takvime bağlı olarak etkinliklerde yol tarifinin alınabileceği ve harita üzerinden randevular ile ilgili rotanın çizebileceği belirtildi. Bu durum kuşkusuz kullanıcılar adına büyük bir kolaylık sağlayacak. Önemli etkinlikler için hem takvim uygulaması üzerinden hatırlatmalar hazırlanabilecek hem de etkinlik günü direkt haritalar servisi üzerinden paylaşılacak yol haritası sayesinde gidilmek istenen bölgeye erişim kolay bir şekilde sağlanacak. Bu bakımdan Google tarafından yapılan hamle oldukça yerinde görünüyor.

Özellik Nasıl Kullanılacak?


Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalar ile birlikte uygulamanın yeni özelliğinin kullanılabilir durumda olduğu belirtilirken kişilerin yapması gereken tek detay etkinlik girişi sırasında nerede bölümüne etkinliğin nerede olacağının net bir şekilde girmek. Bu bilgi giriş yapıldıktan sonra ise etkinlik tarihinde gerekli olan tüm bildirimler kullanıcılara sunulacak. Böylece ulaşım sorunu ya da etkinliğin kaçırılması gibi bir durum da söz konusu bile olmayacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.