Piramit Haber

En yaratıcı 10 genç aranıyor!

Bilim & Teknoloji

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek MIT Technology Review Innovators Under 35 (35 Yaş Altı Yenilikçiler) Yarışması, güncel sorunları çözme ve geleceği şekillendirmeye yönelik en yaratıcı 10 Türk gencini seçecek.

Yarışma, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) bağımsız yayını MIT Technology Review Dergisi aracılığı ile teknolojideki gelişimlere en çok etki edecek Türk gençlerini bulmayı amaçlıyor. En yaratıcı 10 Türk genci arasına seçilenler, yarışmanın uluslararası ayağına katılmaya hak kazanacak.

Yarışmaya enerji, internet-web, biyoteknoloji, telekomünikasyon ve diğer tüm teknoloji alanlarında katılabilecek adayların, 35 yaşın altında, Türkiye vatandaşı ve topluma somut etkisi olan küresel sorunlara yenilikçi bir çözüm fikri olması yeterli. MIT Innovators Under 35 Yarışması’nın önceki kazananları arasında Facebook’tan Mark Zuckerberg, Google’dan Sergei Brin ve Linux’tan Linus Torvald yer alıyor.

Türkiye’de Garanti Bankası’nın desteği ile ilk kez gerçekleştirilecek yarışmaya başvurular 21 Mayıs 2014 tarihine kadar tr35turkey.com bağlantısı üzerinden yapılabiliyor. Başvurular sona erdiğinde, uzmanlardan oluşan bir jüri heyeti, adayları değerlendirecek ve kazanan 10 kişinin isimleri eylül 2014‘de açıklanacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.