Piramit Haber

Dolandırıcılık Instagram'da !

Bilim & Teknoloji

Sahte hesaplar nedeniyle Instagram'da da dolandırıcılık riski üst seviyeye çıktı!

Facebook ve Twitter’ın yakın zamanda gerçekleştirdikleri sahte hesap ve takipçi silme operasyonlarından bir tanesine Instagram da tanık olabilir. Zira, fotoğraf ve video paylaşım ağındaki sahte hesapların sayısı nedeniyle tehlike sinyalleri veriliyor. Hacker’lar Instagram’da sahte hesap oluşturmak için Zeus adlı yazılımı kullanıyor. FBI, 2010 ‘da hacker’ların Zeus kullanarak ABD bankalarından 70 milyon dolar çaldıklarını açıklamıştı. Mashable’ın haberine göre, Instagram’da yapılan paylaşımların sahte hesaplar tarafından beğenilmesi, belli hashtag’lere odaklanan paylaşımların öne çıkarılması ve sahte takipçilerin oluşması, markaların işine yarayan bir durum. Hatta, bazı paylaşımların ne kadar öne çıktığı, sayısız büyük markanın kullandığı Instagram’da kredi kartı numaralarından bile değerli olabilir. Büyük markalar "hazırlıklıyız" diyor Video paylaşım özelliğini de hayata geçirmesiyle küresel markaların daha fazla kullanmaya başladığı Instagram, sahte hesaplara karşı hazırlıklı olduklarını öne sürdü.
PAZARDAN BÜTÇE VE İHTİYACINIZ ÖLÇÜSÜNDE TAKİPÇİ SATIN ALIYORSUNUZ
Şirket, sahte hesapların belirlenmesi ve bloke edilmesi için teknik sistemleri bulunduğunu belirterek, “Hizmetimizdeki spami azaltmak ve sahte hesapların oluşturulmasını engellemek için ciddi bir şekilde çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.Sahte hesap sistemi nasıl işliyor? blog.trendmicro.com'da sahte hesap sisteminin nasıl işlediği şöyle anlatılıyor: "Bu sistemde size örneğin her 1000 Twitter ya da Facebook takipçisi başına bir fiyat biçiliyor ve siz ‘pazardan’ bütçe ve ihtiyacınız ölçüsünde takipçi satın alıyorsunuz. Bunların kim olduğunu elbette bilmiyorsunuz. Sadece ‘kelle’ hesabı yapılıyor. Sahte hesap da olabilir gerçek de. Ancak bu sahtekarlıktan daha kötü olan şey, size bu alışveriş karşılığında hiçbir şey verilmemesi. Son örnek Instagram. Eğer bu tuzağa düşerseniz, sizden hesap bilgileriniz alınıyor ama karşılığında bir şey verilmiyor. Kartınızdan ne çekileceği, hesap bilgilerinizle neler yapılacağı tamamen dolandırıcıların insafında.

Yorumlar (1)

Mustafa 8 Yıl Önce

_satilikhesap takipçisi 103k ismiyle hesabı satmak isteyen kişi veya kişiler arkadaşımdan 100 lira istemişler. Arkadaşımda göndermiş. Fakat para yattıktan sonra bi ton küfür edip kapatmışlar. Dikkatli olun tuzağa düşmeyin. Eğer şu kişi sizden para isterse sakın tuzağa düşmeyin. UĞUR EROĞLU (0539) 280 04 78 adlı kişi sizden Kırıkkale TR40 0006 4000 0014 2501 6561 08 numaralı Türkiye İş Bankası hesabına para yatırmanızı isterse sakın aldanmayın bu adam dolandırıcıdır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.