Piramit Haber

Dağ köylerini dünyaya bağlayacak proje

Bilim & Teknoloji

Globalstar, ekonomik olarak güçlük içerisinde yaşayan bölgelerin iletişim hizmetinden bedava faydalandırılması amacıyla Bizim Köy Projesi hazırladı..


ANKARA - Tamer Toğanaş

Globalstar Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de halen birçok bölgede GSM şebekelerinin erişmediği ya da sabit telefon altyapısının götürülemediği noktalar bulunduğunu ifade etti. Bu noktalara hizmet götürmenin, belirli bir süreç gerektirdiğinin altını çizen Özçelik, Bizim Köy Projesi ile giderleri Evrensel Hizmet Fonundan karşılanmak üzere, iletişime ihtiyaç duyan dağ ve orman köylerinin, mezraların, beklemeksizin iletişime kavuşturulmasını hedeflediklerini bildirdi.

Atilla Özçelik, şöyle konuştu:

''Halen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki yüzlerce köy ve mezranın tüm iletişimini biz sağlıyoruz. İletişime ihtiyaç duyan bölge, biz girdikten birkaç saat içerisinde tüm dünya ile konuşmaya başlar. Şimdi yeni atılan uydularımızla yepyeni bir pencere açacağız. Halen Türkiye'de birçok köy, mezrada iletişime muhtaç birçok insan var. Ne kadar altyapı çalışması yapılırsa yapılsın bunların hiçbirisi Globalstar kadar çabuk ve kullanışlı olamayacak.

Şimdi tüm dağ köylerinin, Doğu'nun, Güneydoğu'nun hayatını değiştirebiliriz. Buralarda yaşayanlar hastalandıkları an helikopter bile çağırabiliyorlar. Ama bu helikopteri arayabilecekleri telefonlara sahip değiller. Bizimle birlikte verebileceğiniz bu hizmet, bu köylere, vatandaşlarımıza verebileceğiniz en büyük hizmettir.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.