Piramit Haber

Artık Reytingler Twitter’dan Ölçülecek!

Bilim & Teknoloji

Dünya gündeminin atılan bir tweet ile değiştirilebildiği sosyal mecra twitter’ın gücü bu sefer televizyon dünyasında boy gösterecek.

 Günümüzde sosyal medyanın ve televizyon dünyasının popülerliği her geçen gün artarken, hem sosyal medya kanalları üzerinden hem de bilinen analiz yöntemleri ile yapılan araştırmalar sonucu alternatif bir ölçüm tekniğine geçilme kararı alındı.
 
Kimola’nın öncülük ettiği ve sosyal medya ile televizyon dünyasının harmanlanması ile oluşturdukları Sosyal TV bundan böyle reyting ölçümlerinde önemli bir role sahip olacak.
 
Dünya üzerinde başta ABD ve Avrupa’da daha önce kullanılan bu sistemin ülkemizdeki ilk temsilcileri olan Kimola, 170’den fazla programın analizini Twitter üzerinden yaparak yeni bir reyting analiz yöntemi sunacak.
 
Uzun süredir Facebook ile Twitter arasında süren reklam ve reklam gelirleri mücadelesi ise en azından Türkiye açısından twitter’ın lehine dönecekmiş gibi bir izlenim uyandırıyor.
 
Twitter kullanıcılarının sık sık başvurduğu ve bir paylaşım sitili olan, bir şey izlerken yorumla birlikte tweet atmak fikrinden yola çıkılarak başlatılan bu analiz yönteminin, sosyal medyanın etkisinin televizyon ve reklamlar konusunda çok daha etkili olacağı yönünde ortak bir kanı yaratıyor.
 
Bu güne kadar Twitter’ın televizyon izlenme oranındaki etkisi yadsınamaz bir gerçekken bakalım bu gelişmeden sonra televizyon programları sosyal medya çalışmaları konusunda nasıl bir strateji izleyecek. Bekleyip göreceğiz.
 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.