Piramit Haber

Apple’ın HTML5 Hamlesi

Bilim & Teknoloji

Apple Html5 teknolojilerine odaklanan particle şirketini satin aldi

Apple’ın HTML5 teknolojisine olan bağlılığı rakip olarak nitelendirilen Flash teknolojisinin mobil arenada tutunamamasının nedenleri arasında sayılabilir. Cupertino şirketi bu teknolojiye yönelik çalışmalarını daha da güçlendirmek adına San Francisco merkezli, HTML5′in kullanıldığı web uygulamaları ve pazarlama yöntemlerine odaklanan, bünyesinde bir düzineden daha az çalışan barındıran Particle adlı bir şirketi satın aldı.


Particle çalışanlarının birçoğunun LinkedIn üzerindeki profillerinde de yaratıcı teknolojiler uzmanı veya kullanıcı arayüzü mühendisi gibi unvanlar bulunuyor. Satın alma işleminin sadece Particle çalışanlarını Apple bünyesine geçirmekle sınırlı kalmadığı, bu şirketin sahip olduğu fikri mülkiyet haklarının da daha önce gerçekleşen satın almalarda olduğu gibi Apple’ın eline geçtiği belirtiliyor.

Particle, 2008 yılında Justin Timberlake’in verdiği destekle kurulmuştu. Şirket kendisini yaratıcı konsept işleri, görsel ve kullanıcı deneyimi tasarımı ve teknik uygulamalarda profesyonel hizmet veren bir kuruluş olarak tanımlıyordu. Apple bünyesine katılan çalışanların bir kısmı daha önce Yahoo ve Google’da çeşitli tasarım projelerinde çalışmış. Ayrıca şirketin web sitesinde kurucuların Apple, Disney, Sony, Sony Ericsson, Google ve Yahoo’nun da aralarında bulunduğu şirketlerle diğer tasarım ve danışmanlık ajansları aracılığıyla çalıştığı da not edilmiş. Örneğin Particle Kurucusu ve Baş Teknoloji Yöneticisi Aubrey Anderson 2006 ve 2008 yılları arasında Apple’a danışmanlık yapmış.

Apple’ın satın alma için kasasından ne kadar para çıkardığı konusundaysa her iki taraftan bir açıklama yapılmadı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.