Piramit Haber

10 yıldır kayıp olan bir adamın cesedini...

Bilim & Teknoloji

Dünyanın pek çok yerinden uydu görüntüleri sunan Google Haritalar servisi, bu sefer 10 yıldır kayıp olan bir adamın cesedinin bulunmasını sağladı.

Günümüzde kullanılan akıllı teknolojiler ve bu devrin ürünleri olan akıllı cihazlarda bulunan navigasyon sistemleri ile yön bulma işlemi oldukça kolaylaştırılmışken uydu görüntüleri destekli harita servisleri ile dünyanın öbür ucuna sadece birkaç parmak hareketi ile gidebilmek mümkün kılındı.
Bu teknoloji dalında en çok kullanılan servis olan Google Haritalar sayesinde ise 10 yıllık bir kayıp hikayesinin sır perdeleri aralanmış oldu.

Webtekno’da bulunan habere göre Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaletinde yaşamış olan 72 yaşındaki David Lee Niles, 11 Ekim 2006 tarihinde akşam saatlerinde gitmiş olduğu bir bar çıkışında yürüdükten sonra kayboldu ve bir daha izine hiçbir şekilde rastlanamadı. Bu zamana kadar kendisinden haber alınamamış olan Niles için aradan geçen 10 yılın ardından Google Haritalar servisinde göze çarpan bir görüntü ise bu yaşlı adamın cansız bedeninin bulunmasını sağladı.
Bulunduğu şehrin yakınlarındaki bir gölette beliren bir beyazlık ile ne olduğunu anlamak üzere bölgeye incelemeye giden ekipler tarafından bu beyazlığın bir otomobil olduğu bulundu.

2006 yılından bu yana yani tam 9 senedir o göletin içinde duran araç aynı zamanda bir ceset barındırmaktaydı. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin tam da o sıralarda kaybolan David Lee Niles’a ait olduğunun ortaya çıkmasıyla bu yaşlı adamın da sırrı ortaya çıktı.

Yıllardır kayıp olan Niles’ın ailesi, yaşlı adamı 2011 yılına kadar aradıklarını fakat bu tarihten itibaren kendisinden umutlarını keserek aramayı bıraktıklarını belirtiyor. Kayıp Niles’ın o dönemde kanser hastası olduğunu ve tedavi edildiğini belirten ailesi, yıllarca arayıp bulamamaları nedeniyle ve hastalığı neticesinde öldüğünü tahmin ettiklerini, fakat bedeninin bulunmasıyla artık daha huzurlu uyuyabileceklerini belirtilmiş.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.