Operasyonlar ve baskınlar yapılıyor işte son durum..

Türkiye 15 Temmuz 2016 darbe girişimini halkın direnişi ile savuşturdu. Ancak henüz herşey bitmiş değil. Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen mesajlar da bu yönde.

Türkiye 18.07.2016, 11:45 18.07.2016, 11:52 Emre
Operasyonlar ve baskınlar yapılıyor işte son durum..

Türkiye yeni haftaya başlarken son dakika haberleri akmaya devam ediyor. Fethullahçı darbe girişiminde gözaltı operasyonları hız kazanmış durumda. İşte yeni gelişmeler ve son dakika haberler.

DARBE LİDERİ AKIN ÖZTÜRK VE GENERALLER... 

Darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınanlardan aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de bulunduğu 27 general ve amiral Ankara Adliyesine sevk edildi.​

Özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin yoğun güvenlik önlemleri altında adliye getirilen şüpheliler, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarına ifade veriyor.

YENİ GÖZALTILAR

ANTALYA


Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşma kapsamında, Antalya 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya gözaltına alındı.

OSMANİYE

Osmaniye'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan 4 hakim ve savcıdan 3'ü tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HAVA HARP OKULU SINAVLARI İPTAL EDİLDİ

Yeşilköy'de bulunan Hava Harp Okulu'na öğrenci seçim aşamalarının ertelendiği bildirildi. Velilere "18 Temmuz Pazartesi gününden itibaren başlayacak Askeri Liseler ikinci seçim aşamaları, daha sonra ilan edilecek bir tarihe ertelenmiştir. Konu ile ilgili duyurular askeri liselerin internet sitelerinden ilan edilecektir." mesajı gönderildi. 
Seçimler için Hava Harp Okulu'na aileleriyle gelen öğrencilere yetkililer aşamaların ertelendiğini sözlü olarak da bildirdi.

SAKARYA'DA 62 KİŞİ TUTUKLANDI

Sakarya'da adliyeye sevk edilen 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun ve bir emniyet müdürünün de aralarında bulunduğu 62 kişi tutuklandı, biri emniyet amiri 38 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kırklareli'nde ise 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli 2 askeri personel gözaltına alındı. 15 emniyet personeli de açığa alındı. 

HAVA HARP AKADEMİSİNE OPERASYON

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda özel harekat, sivil ve resmi polis ekibiyle Hava Harp Okulu'nda ve lojmalarında arama yapıldı.
 
Darbe girişiminde bulunan yaklaşık 25 general ve ve subayın Hava Harp Okulu'nda toplantı yaptıkları, daha sonra okuldaki güvenlik kameraları ile harddisklerin söküldüğü öğrenildi.

Aramalarda güvenlik kameraları ile Okul Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay'ın olay gecesi kullandığı cep telefonunun çöpte bulunduğu belirtildi. Okulun mühimmat kısmında bir kısım silahların olmadığı, şarjörlerinin basılı olduğu tespit edildi.

HAKİM VE SAVCILAR TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Kayseri'de 29 hakim ve savcı tutuklanarak cezaevine yollandı. FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltılar sürüyor.

İSTANBULPOLİSE VUR EMRİ VERİLDİ

Dün akşam saatlerinde İstanbul semalarında tanımlanamayan helikopterlerin görüldüğü iddiaları üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın tanımlanamayan ve güvenliği tehlikeye sokacak bir helikopter görülmesi durumunda vur talimatı verdiği ve bu çerçevede tüm önlemlerin alındığı belirtildi.

ÇİPRAS YILDIRIM'I TELEFONLA ARADI

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı telefonla aradı. Telefonla görüşmede Yıldırım, Yunanistan'a kaçan 8 askerin ivedilikle teslim edilmesini istedi.

AKAR'A O BİLDİRİYİ OKUTACAKLARDI

Darbe girişiminin ardından yaşananların perde arkasına ilişkin bilgiler netleşmeye başladı. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat, darbecilerin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan hazırladıkları bildiriyi TRT'de okumasını istediklerini, Akar'ın tepki göstermesi üzerine de içeride çatışmanın yaşandığını söyledi.

SAKLANAN DARBECİLER YAKALADI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağaçlık bölgede saklanan iki askerin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın korumaları tarafından yakalandı. Saklanan askerlerden birinin teğmen diğerinin ise er olduğu ve silahlarıyla yakalanarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

SİVİLLER SİLAHLANDIRILACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Şeref Malkoç, darbelere karşı vatandaşın meşru müdafaa hakkını savunması için ruhsatlı silah alınmasının önünün açılacağını söyledi.

KONYA3. ANA JET KOMUTANLIĞINA OPERASYON

Konya'da polisin operasyon düzenlediği 3. Ana Jet Üs Komutanlığına, darbe girişiminin yaşandığı gece inmek isteyen yakıt ikmal uçağının, pistin darbe karşıtı askeri yetkililer tarafından araçlarla kapatılması sayesinde inemediği bildirildi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüphelinin içinde bulunduğu polis aracının önü, kent merkezinde vatandaşlar tarafından kesildi. Polsin müdahalesi sonrası yolun açılmasıyla şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne götürüldü.

TRT'YI BASAN DARBECİLER

Harbiye ve Ulus'taki TRT binalarına el koymak isteyenlerin de aralarında bulunduğu 110 askerden 35'i, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

SABİHA GÖKÇEN HAVAALANINDA ÇATIŞMA

FETÖ darbesi sonrasında gözaltılar sürürken zaman zaman sıcak çatışmalar yaşanıyor. Sabiha Gökçen havaalanı güvenliğini sağlayan birliğin başındaki komutan için gözaltı kararı çıktı. Kararı bildirmeye giden polis ile jandarma çatıştı. Polis durumu açıklayınca askerler komutanı teslim etti.

GÖZALTINDAKİ DARBECİ KOMUTANLAR

Türkiye genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 70 general ve amiral gözaltına alındı. Yakalanan generallerden 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken diğerleri hakkındaki işlemler devam ediyor.  

CENAZELER KALDIRILIYOR

 Darbe girişiminde yaşamını yitiren Mustafa Varank'ın ağabeyi İlhan Varan ile AK Parti reklamcısı Erol Olçok son yolculuklarına uğurlandılar. Cenazeye hıçkırıkları boğazında düğümlenen ve ağlayan Erdoğan'ın hali damga vurdu.

DARBECİ AKIN ÖZTÜRK'ÜN SON HALİNE BAKIN!

ANKARA Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde işlemleri süren eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün ilk görüntüleri ortaya çıktı. Akın Öztürk'ün vücudundaki yara izleri dikkat çekti.

Ayakları çıplak olan Akın Öztürk'e ters kelepçe vuruldu. Akın Öztürk ve damadı darbenin başındaki isimler olarak niteleniyor.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı rehin aldıktan sonra Akıncı hava üssüne götürmüşlerdi. Üsteki komuta Akın Öztürk'ün damadındaydı.

BASKINJANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI

Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığında arama yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, gözaltına alınan Jandarma Genel Komutanlığında görevli subayların bilgisayarlarını inceledi.

DARBECİ F16'LARI ATLATAN EKİBİN SES KAYDI

Darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul Atatürk Havalimanı'na getiren özel uçağın, darbeci pilotların kullandığı F-16 uçaklarını atlatarak limana indiği telsiz konuşmalarına yansıdı.

Uçağın kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’yle bağlantıya geçti. Başbakanlık filosuna bağlı TC-ATA uçağının pilotuna bilgi veren kontrolör, F-16 uçaklarının durumunu dakika dakika kaptan pilota rapor etti. Bu sayede darbeci pilotların kullandığı F-16 uçaklarından kaçınmayı başaran kaptan pilot, uçağı sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı’na indirmeyi başardı. 

DARBECİLERE GÖZALTILARDA SON DURUM

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla İstanbul'da gözaltı sayısı 2 bin 400'ü aştı.

BİLECİK Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı operasyon kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli olduğu belirtilen Kurmay Albay Harun Karabulut, Kütahya'nın Simav ilçesinde yakalanarak, Bilecik'e getirildi. Aynı operasyonda Bilecik merkez ve ilçelerinde görev yapan 7 hakim ve savcı da gözaltına alındı. 

AYDIN'DA 30 KİŞİ GÖZALTINDA

Aydın’da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, aralarında iş adamı, öğretim görevlisi, doktor, avukatların da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

HAKKARİ'DE KOMUTAN GÖZALTINDA

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Cihat Erdoğan, Bolu 2. Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Kayseri Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın ve Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. 

KONYA'DAKİ GÖZALTILAR

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına giren polis ekipleri, Ana Jet Üssü Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

ŞIRNAK

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar gözaltına alındı.

HULUSİ AKAR'IN BOĞAZINDAKİ MORLUKLAR

Darbeci askerler tarafından rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın o gece neler yaşadığı ortaya çıktı. Rehin alınan Akar'ın başına askerler tarafından silah dayanmış ve kemerle boğazı sıkışmış!

İZMİR'DE SON DAKİKA GÖZALTILARI

 İzmir'de 3 tümgeneral, 2 tuğgeneral ve 1 tuğamiral daha gözaltına alındı. İzmir'de gözaltına alınan general ve amiral sayısı 13'e yükseldi. Gözaltına alınanların isimleri şöyle;

Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter, İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Osman Nadir Saylan, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veyis Savaş ve Gaziemir Hava Sınıf Okulları Komutanı Tuğgeneral Ersal Ölmez.

HAKİM VE SAVCILAR GÖZALTINDA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ mensuplarının darbe teşebbüsüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, 36 hakim ve savcı gözaltına alındı.

THY UÇAK BİLETLERİ YANDI MI?

Türk Hava Yolları (THY), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle hava trafiğinde yaşanan aksamalarda mağdur olan yolcularının biletlerinin garantileri altında olduğunu duyurdu.

ALKIŞTELEFONLAR VE İNTERNET 1 HAFTA ÜCRETSİZ

 Türkiye darbecilere karşı demokrasi nöbetine çıkarken telkom şirketlerinden alkışlık bir hareket geldi. Ücretsiz konuşma ve internet telefonlara tanımlandı.

KUVEYT VE YEMEN'DEN KINAMA GELDİ

Kuveyt ve Yemen, Türkiye'de yaşanan darbe girişimini kınayarak Türk halkının ve hükümetinin yanında oldukları mesajını verdi.

Güney Afrika, Nijerya ve Zambiya'dan da darbe girişimine kınama geldi. Latin Amerika ülkeleri Bolivya, Venezuela, Arjantin, Meksika, Brezilya, Guatemala ve Ekvador, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

AB'DAN KINAMA MESAJI

Avrupa Birliği (AB),  FETÖ'nün püskürtülen darbe girişimini kınadı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, ortak yazılı açıklama yaptı. 
"Türkiye'deki darbe girişimlerini kınıyor ve Türkiye'nin demokratik kurumlarına olan tam desteğimizi yineliyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, Türk yetkilileri ile irtibat halinde olunduğu ve durumun yakından takip edildiği kaydedildi.
 



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14