Bu illerde yaşayanlar aman dikkat!

Meteoroloji açıkladı kuvvetli yağış Adana, Maraş, Adıyaman, Muğla, Malatya'yı vuracak Antalya'da okulları tatil ettiren hava durumu bugün daha da kötü olacak.

Türkiye 09.12.2014, 11:01 09.12.2014, 11:03 Emre
Bu illerde yaşayanlar aman dikkat!

Meteoroloji hava durumu konusunda uyardı Antalya ve çevresini şiddetli yağış vurdu. Okulların tatil edildiği Antalya'daki şiddetli bugün de etkili olacak. 6 il için daha çok kuvvetli yağış uyarısı verildi. İşte Meteorolojinin açıkladığı bugünkü hava durumu. 

Akdeniz ve Ege bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar bugün etkisini daha da artırarak devam edecek. Meteorolojinin tahminlerine göre Antalya'nın yanı sıra bugün 6 il için daha alarm verildi. İşte çok kuvvetli yağış görülecek iller;

-Antalya
-Adana'nın kuzeyi
-Kahramanmaraş
-Adıyaman
-Muğla
-Malatya
-Isparta

Meteorolojinin tahminlerine göre Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar yağışı etkili olacak. 

AKDENİZ VE EGE PERİŞAN OLDU
ANTALYA'DA OKULLAR TATİL

Meteorolojinin alarm verdiği şiddetli yağışlar Akdeniz bölgesini perişan etti. Antalya, Aydın ve Muğla'da şiddetli yağışlar sonucu sel meydana geldi. 

ANTALYA'DA OKULLAR TATİL

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle Antalya'nın merkez ilçeleri Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinde, ilkokul, ortaokul ve liselere bugün bir gün süreyle eğitim öğretime ara verildi.

AYDIN'I ŞİDDETLİ YAĞIŞ VURDU

Ege Bölgesini etkisi altına alan yağış, Aydın'ın Didim, Kuşadası ve Çine ilçelerini vurdu. Didim'de akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Altınkum Mahallesi, Atatürk Bulvarı, İnönü Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi ve 19 Mayıs Caddesi'nde rögarların tıkanması sonucu su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Sağanak nedeniyle araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri suyun tahliyesi için çalışma yaptı. 

Kuşadası ve Çine ilçesinde de evleri şiddetli yağış sonrasında su bastı. Meteorolojinin açıklamasına göre yağışlar bugün etkisin daha artıracak.

BODRUM PERİŞAN OLDU

Şiddetli yağışların vurduğu bir diğer yer ise Muğla'nın Bodrum ilçesi oldu. Akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak nedeniyle yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Su birikintileri nedeniyle yol kenarlarında park halinde olan araçlar, güvenli bölgelere götürüldü. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 12 saatte metrekareye 48,6 kilogram yağış düştü.

İZMİR'İ SU BASTI

Kentte etkili olan sağanak nedeniyle Yunuslar Alt Geçidi'ni su bastı. Sabah saatlerinden beri devam eden, zaman zaman şiddetini artıran yağmur, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak, bazı cadde ve sokaklarda su birikintilerine ve ulaşımın aksamasına neden oldu.

Halkapınar mevkisindeki Yunuslar Alt Geçidi'ni su bastı. Yolu trafiğe kapatan itfaiye ekipleri, suyu tahliyeye çalıştı. 

Meteorolojinin açıklamasına göre bugün illerde ve bölgelerdeki hava durumu şöyle olacak;

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Antalya, Isparta ve Mersin çevrelerinde kuvvetli, Antalya, Adana'nın kuzeyi ile Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli, kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
ANAMUR Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18
ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16
MERSIN Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
EDIRNE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, Avrupa Yakası ile öğle saatlerinde il genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 15
KIRKLARELI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11
KOCAELI Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 16

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 10
DENIZLI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15
IZMIR Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16
USAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 11

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda; sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, öğleden sonra rüzgarın güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10
CANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10
KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU


Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra batısı ile akşam saatlerinde bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu, öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu, öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu, öğleden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15

ORTA VE DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadenizin iç kesimleri, gece saatlerinde, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ARTVIN Parçalı ve çok bulutlu 14
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 21
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 18

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU


Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ile akşam saatlerinden sonra güney ve batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Erzincan, Erzurum, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 5
IGDIR Parçalı ve çok bulutlu 9
MALATYA Çok bulutlu, kuvvetli, güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 12
VAN Çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 10

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU


Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli, Adıyaman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 13
DIYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 14
GAZIANTEP Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor. 12
SANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde batısında, akşam saatlerinde il genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:23
Güneş 06:00
Öğle 13:07
İkindi 16:56
Akşam 20:03
Yatsı 21:34
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14