14 yerleşimde seçmen sandık başında

YSK tarafından seçimlerin iptal edildiği, Yalova ve Ağrı'nın da bulunduğu 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler sandık başına gitti.

Türkiye 01.06.2014, 13:04 01.06.2014, 13:07
14 yerleşimde seçmen sandık başında
AĞRI/YALOVA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin iptal edildiği 13 yer ile ara seçim yapılmasına karar verilen Gömü'de seçmenler sandık başına gitti. 155 bin 311'i Yalova ve Ağrı'da olmak üzere yaklaşık 203 bin seçmen oy kullanacak.

Ağrı'da seçim

Ağrı'da oy verme işlemi saat 07.00'de başladı.

Kentte 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için vatandaşlar sandık başına gidiyor.

Ağrı'da, belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği için merkez ile köylerde 79 bin 498 seçmen, 310 sandıkta oy kullanıyor.

Kent genelinde birçok seçmen, oy verme işleminin başladığı 07.00'den itibaren oylarını kullanacakları okullara gidiyor.

Erken saatlerde gelen bazı seçmenler aileleriyle okullardaki sandıklarda oyunu kullanmaya başladı.

Seçmenlerden 62 yaşındaki Mehmet Özbilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin kazasız belasız geçmesini temenni ederek, "İnşallah iyi geçecek, oy kullanmaya geldim, ikinci kez sandığa gittik. Erkenden geldim, oyumu kullanayım diye" dedi.

Kemalettin Seydoğlu da haksızlığa karşı olduğunu ve sakat olduğu için erken geldiğini belirterek, "İnşallah seçimler hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

Behtaç Şimşek ise "Erken geldik. Saat 07.00'ye kadar bekledik. Haklı olan, hizmet kazansın. İlimiz için aydınlık yarınlar için oy kullanacağım. Ailece geldik, büyük bir katılım var" diye konuştu.

Ağrı'da oy verme işlemi saat 16.00'da sona erecek.

BDP'nin 30 Mart'ta yerel seçimlerin iptali için Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yaptığı itiraz, 6 Nisan'da İl Seçim Kurulu'nca kabul edilmişti.  Ağrı İlSeçim Kurulu, yerel seçimlerin 1 Haziran'da yeniden yapılmasını kararlaştırmıştı.

Bu arada BDP  Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, İlSeçim Kurulu'na "Seçim düzeni talimatları"na ilişkin itiraz dilekçesi verdi.

Yalova'da seçim

Yalova'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararı doğrultusunda yenilenen belediye başkanlığı seçiminde oy verme işlemleri başladı.

Seçmen sayısı 75 bin 813 olan kentte, 15 okul ile bir cezaevinde 245 sandık kuruldu.

Vatandaşların saat 08.00'den itibaren kayıtlı oldukları binalara giderek oy kullanmaya başladığı Yalova'da seçim 17.00'de sona erecek ve sayıma geçilecek.

Seçim, YSK'nın kararına göre sadece belediye başkanının belirlenmesi amacıyla gerçekleştiriliyor.

Yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta, il merkezinde oyların sayımından sonra AK Parti adayı Yakup Koçal'ın bir oy farkla seçimi kazandığı açıklanmıştı. CHP'nin Merkez İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz nedeniyle oylar yeniden sayılmış ve bu kez CHP adayı Vefa Salman'ın 6 oy farkla önde olduğu duyurulmuştu. AK Parti'nin, bazı kısıtlıların da oy kullandığı yönündeki itirazı üzerine YSK, belediye başkanlığı seçimini iptal etmişti. Belediye Meclisi üyelikleriyle ilgili seçim sonuçları ise onaylanmıştı.

Bu arada AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve AK Parti Yalova Belediye Başkanı adayı Yakup Koçal, oylarını Atatürk İlkokulu'nda kullandı. Coşkun, "Bizim açımızdan güzel bir sonuç bekliyorum" dedi.

Yalova Lisesi'nde oyunu kullanan CHP Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman da "Oyumuzu kullandık, hayırlı uğurlu olsun. Sonuçtan, adımın Vefa olduğu kadar eminim" dedi.

Aydıntepe

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde de oy verme işlemi başladı.

Yapılan itiraz üzerine YSK tarafından iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verilen Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçimi için, saat 07.00'den itibaren seçmenler, sandık başına giderek oy vermeye başladı.

Belediye başkanlığı için 8 sandıkta bin 752 seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Oy verme işlemi, saat 16.00'da sona erecek.

Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde 30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu MHP adayı Haşim Şentürk'ün 755, AK Parti adayı Şükrü Yayan'ın 748  oy aldığı belirtilmiş, AK Parti İl Başkanlığı oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu.

İlçe Seçim Kurulunca yeniden yapılan sayımda, AK Parti adayı Yayan'ın aldığı oy değişmemiş ancak MHP adayı Şentürk'ün oyları 755'ten 745'e düşmüştü. MHP İl Başkanlığı, Aydıntepe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 2014/88 sayılı kararı gereğince İl Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz dilekçesi vermiş ancak sonuç değişmeyince seçimin iptali için YSK'ya müracaat etmişti.

İtirazı değerlendiren YSK, seçimi iptal ederek 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar vermişti.

Tercan

Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesinde yenilenen yerel seçimlerde oy kullanma işlemi saat 07.00'de başladı.

Çadırkaya'da yaşayan vatandaşlar, sabah erken saatlerde oy kullanacakları okullara ve diğer kamu binalarına geldi.

Belde belediye başkanını seçmek üzere sandık başına giden seçmenler, seçim görevlilerince yapılan kontrollerin ardından oy kullanmaya başladı.

Çadırkaya'da 6 sandıkta bin 188 seçmenin oy kullanması bekleniyor. Beldede oy verme işlemi saat 16.00'da sona erecek.

Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Çadırkaya beldesinde 30 Mart'taki seçimlerde MHP adayı Sait Durgun ve Saadet Partisi adayı İshak Birol  351'er oy alınca, yeniden sayım yapılmıştı. Sayım sonucunda MHP adayının 2 oy fazla aldığının açıklanması üzerine, Saadet Partisi buna itiraz etmişti. Yüksek Seçim Kurulu, itiraz üzerine seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesine karar vermişti. 

Şabanözü

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde de oy verme işlemi 08.00'de başladı.

İlçede 5 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanını seçmek için vatandaşlar sandık başına gidiyor. İlçe merkezinde 5 bin 876 seçmen, 23 sandıkta oy kullanıyor.

Kent genelinde birçok seçmen, oy verme işleminin başladığı 08.00'den itibaren oylarını kullanacakları okullara gidiyor.

Erken saatlerde gelen bazı seçmenler, aileleriyle okullardaki sandıklarda oyunu kullanmaya başladı.

Oy verme işlemi 17.00'de sona erecek.

MHP'nin 30 Mart'ta yerel seçimlerin iptali için İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itirazı, 6 Nisan'da İl Seçim Kurulunca kabul edilmiş, belediye başkanlığı seçiminin 1 Haziran'da yenilenmesi kararlaştırılmıştı.

Buharkent

Aydın'ın Buharkent ilçesinde oy verme işlemi saat 08.00'de başladı. 

İlçede, 9 bin 329 seçmen, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için 38 sandıkta oy kullanacak.

İlçe genelinde birçok seçmenin, oy verme işlemi başlamadan, oylarını kullanacağı okullara gelmesi dikkat çekti. Buharkent'te oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. 

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından, Aydın’ın Buharkent ilçesindeki belediye başkanlığı seçimi, AK Parti'nin "kısıtlılara ve 2 askere oy kullandırıldığı" itirazıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmişti. 

Gömü

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde oy verme işlemi 08.00'de başladı. 

Büyükşehir Belediyesi Kanununda yapılan değişiklikle nüfusu 2 binin altında kaldığı için belde statüsü iptal edilen ve Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından tüzel kişiliğinin devam etmesi yönünde karar verilen Emirdağ ilçesine bağlı Gömü beldesinde, vatandaşlar sandık başına gidiyor. 

Yapılacak ara seçimle; belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve mahalle muhtarı yeniden seçilecek Gömü'de, AK Parti, MHP, Saadet ve DSP adayları yarışıyor. Beldede CHP belediye başkanlığı için aday göstermedi.

Yeşilyurt

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde yenilenen yerel seçimlerde oy kullanma işlemi, saat 08.00 itibarıyla başladı.

Yüksek Seçim Kurulunca 30 Mart'taki yerel seçimlerin iptal edildiği 13 yerleşim biriminden biri olan Yeşilyurt'ta seçmenler, oy kullanacakları okullara sabah erken saatlerde geldi.

Yapılan kontrollerin ardından vatandaşlar, oy kullanmaya başladı. Yeşilyurt'ta belediye başkanlığı ve il genel meclisi üyeliği seçimi için 12 sandıkta 3 bin 142 seçmenin oy kullanması bekleniyor.

İlçede oy kullanma işlemi, saat 17.00'de sona erecek.

Yeşilyurt'ta 30 Mart'taki seçimlerde AK Parti'nin adayı Kazım Misafir bin 410, MHP'nin adayı Kübra Sever Taşkıran ise bin 360 oy almıştı. İl Seçim Kurulu, MHP adayı Taşkıran'ın "engelli vatandaşların yerine 1007 nolu sandık başkanının oy kullandığı" yönündeki itirazı üzerine, seçimin iptal edilerek, 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar vermişti.

Ortaköy 

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul beldesinde yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimleri için oy verme işlemi başladı.

Aştavul Şehit Mahsuni Türkmen İlköğretim Okulunda kurulan 6 sandıkta, saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi, saat 17.00'de sona erecek.

İl Seçim Kurulu'ndan alınan bilgiye göre AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi'nin katıldığı seçimlerde oy kullanacak kayıtlı seçmen sayısının bin 730 olduğu öğrenildi.

Jandarma tarafından okul etrafında oluşturulan güvenlik şeridinden geçen vatandaşlar, oy kullanacakları okulun önünde toplandı. Güvenlik güçleri sandıklarda yoğunluk yaşanmaması vatandaşları 5'er kişilik gruplar halinde içeriye alıyor.

Aştavul beldesinde 30 Mart'ta gerçekleştirlen belediye başkanlığı seçimleri, İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti.

Beldede 30 Mart'ta gerçekleştirilen ve resmi olmayan sonuçlara göre CHP Belediye Başkan adayı Dursun Uzunca'nın 1 oy farkla seçimi kazanmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nın sonuca itirazı üzerine, belediye başkanlığı için kullanılan oylar yeniden sayılmıştı. 

Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı ve sandık kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlenmişti.

Belediye başkanlığı seçiminde, CHP adayı Dursun Uzunca'nın 596, AK Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığını göz önünde bulunduran seçim kurulu, geçersiz sayılması gereken oyun, hangi partiden düşüleceğinin tespit edilememesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Karaca başkanlığındaki toplantının ardından belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine karar vermişti.

Güroymak 

Bitlis'in Güroymak ilçesinde oy verme işlemine başlandı.

Yapılan itiraz üzerine Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verilen Güroymak Belediye Başkanlığı seçimi için seçmenler, saat 07.00'den itibaren sandık başına giderek oylarını kullandı.

Belediye başkanlığı seçimi için 44 sandıkta oy kullanacak olan seçmenler, ilçede 5 yıl boyunca görev yapacak belediye başkanını belirleyecek.

Oy verme işleminin saat 16.00'da sona ereceği ilçede erken saatlerden itibaren sandık başına giden vatandaşlar, seçimlerin iptal edilmesiyle ikinci kez oy kullanmaya geldiklerini belirterek, hakkı olan parti ve adayın kazanmasını temenni etti. 

30 Mart'ta yapılan seçimlerde belediye başkanlığını BDP'nin adayı Mehmet Emin Özkan kazanmış, ancak AK Parti'nin adayı Hüseyin Mutlu'nun itirazı üzerine yapılan incelemenin ardından belediye başkanlığı seçimleri iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden yapılması kararlaştırılmıştı.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, AK Parti ve BDP'nin belediye başkan adayları oylarını kullandı.

BDP'nin adayı Mehmet Emin Özkan, "Şu anda seçim çok sakin geçiyor. İnşallah sonuna kadar böyle devam eder. Sandıkları gezdiğimizde bazı münferit şeyler oldu. Ancak zamanında müdahale ettiğimiz için, şu anda her şey kontrolümüz altında. Vekillerimiz ve görevlilerimizle bütün sandıkları dolaşıyoruz. Sandıklarda herhangi bir sıkıntının olmamasını ve güzel bir seçim geçmesini umuyoruz. Sıkıntı yaşanmaması için sandıklarımızı gezmeye devam edeceğiz" dedi.

Sorgun

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde yenilenen yerel seçimlerde oy kullanma işlemi, saat 08.00 itibarıyla başladı.

Yüksek Seçim Kurulunca 30 Mart'taki yerel seçimlerin iptal edildiği 13 yerleşim biriminden biri olan Eymir beldesinde seçmenler, oy kullanacakları okullara gelmeye başladı.

Eymir'de belediye başkanlığı seçimi için 9 sandıkta bin 713 seçmenin oy kullanması bekleniyor.

Saat 17.00'de oy verme işleminin sona ermesinin ardından sayımlar yapılacak, oylar ve tutanaklar jandarma eşliğinde Sorgun İlçe Seçim Kuruluna teslim edilecek.

30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti adayı Çetin Mertoğlu'nun 5 oy farkla kazandığı seçimler, usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle MHP tarafından yapılan itiraz sonucunda  YSK  tarafından iptal edilmişti.

Mahmudiye

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde de, oy verme işlemi başladı.

İlçede 4 ve merkez dışında 15 olmak üzere toplam 19 mahallede 30 sandıkta oy kullanılacak.  Seçim sandık sonuçları Çifteler Adliyesi İlçeSeçim Kurulunca açıklanacak.

Seçimde, AK Parti'den Ayşe Güney, CHP'den İshak Gündoğan, MHP'den Nuri Yılmaz, Demokrat Parti'den Yahya Soysal, Saadet Partisi'nde Yasin Yentürk ve Büyük Türkiye Partisi'nde Celal Öz, belediye başkanı olmak için yarışıyor.

30 Mart'taki Mahalle İdareler Seçimleri'nde belediye başkanı adayı olan Büyük Birlik Partisi'nin adayı Ali Şan, seçimlerden çekildi. 

İlçede 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Mahmudiye belediye başkanlığını CHP'nin adayı Gündoğan bin 511 oyla kazanmış, mevcut belediye başkanı, AK Parti adayı Ayşe Güney ise bin 504 oy almıştı. Bunun üzerine Güney, resmi olmayan sonuçlara itiraz etmiş, oyların yeniden sayım sonucunda Gündoğan'ın bin 508, Güney'in ise bin 507 oy aldığı tespit edilmişti.

Güney'in İlçe Seçim Kuruluna ikinci itirazı üzerine oyları yeniden sayılmış ve Gündoğan ile arasında oy farkı, 1'den 2'ye yükselmişti. Daha sonra Yüksek Seçim Kurulu, "kısıtlı" denen özürlü vatandaşların oy kullandığı gerekçesiyle 17 Nisan'da ilçedeki seçimi iptal etmişti.

Çatalzeytin

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde kullanma işlemi başladı.

Yüksek Seçim Kurulunca 30 Mart'taki yerel seçimlerin iptal edildiği ilçede, bin 872 seçmen için 2 okulda 7 sandık kuruldu.

İlçede erken saatlerden itibaren sandık başlarına giden  vatandaşlar, saat 08.00'den itibaren oy kulanmaya başladı.

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde bir okuldaki sandıklarda oy kullanma işlemi sırasında yaşanan arbedede bazı oylar camdan dışarı atılmıştı. AK Parti adayının 10 oy farkla seçimi kazanmasının ardından MHP'nin söz konusu olay gerekçe gösterilerek yapılan itirazı kabul edilip ilçedeki seçimler, iptal edilmişti.

Bağlama

Niğde'nin merkeze bağlı Bağlama beldesinde yenilenen yerel seçimlerde oy kullanma işlemi saat 08.00'de başladı. 

Bağlama'da yaşayan seçmenler, sabah erken saatlerde oy kullanacakları okullara geldi. Belde belediye başkanını seçmek üzere sandık başına giden seçmenler, seçim görevlilerince yapılan kontrollerin ardından oy kullanmaya başladı.

Bağlama'da 5 sandıkta bin 533 seçmenin oy kullanması bekleniyor. Beldede oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek.

30 Mart yerel seçimlerinde Niğde merkeze bağlı Bağlama beldesinde CHP Belediye Başkan adayı Muammer Afşar 570,  MHP adayı Murat Karakuzu 568 oy almış, 2 zihinsel engelli vatandaşa oy kullandırıldığı gerekçesiyle seçimler iptal edilmişti.  

Kalp krizi geçirdi

Yalova'da bir okulda, belediye başkanlığı seçimi dolayısıyla görevli olduğu sandık başında kalp krizi geçiren kişi, hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Kazım Karabekir Mahallesi Şehit Ömer Faydalı Caddesi'ndeki Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulunda, 1221 numaralı sandığın görevlilerinden Ahmet Küçük (50), oy kullanma işlemleri sırasında su içerken fenalaştı.

Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince özel bir hastaneye kaldırılan Küçük'ün kalp krizi geçirdiği belirlendi.

Küçük, sevk edildiği Bursa'da tedavi altına alındı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Küçük'ün hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Zaman zaman gerginlik yaşanıyor

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul beldesinde yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimleri için oy verme işlemleri sırasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

Aştavul Şehit Mahsuni Türkmen İlköğretim Okulunda kurulan 6 sandıkta, saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi devam ediyor. 

AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi'nin katıldığı seçimlerde, oy kullanma işlemi sırasında yaşlı vatandaşlara yardımcı olmak isteyen yakınları ile parti müşahitleri arasında yaşanan gerginliğe, jandarma ekipleri müdahale etti. Oy kullanılan bir sınıfta yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine sandık başkanının talebiyle sınıfa giren jandarma, sözlü sataşmada bulunan biri kadın 3 kişiyi okul dışına çıkardı. 

Gerginliğin sürmesi üzerine jandarma ekipleri, oy kullanacak vatandaşların dışında, basın mensupları ve partililer de dahil herkesi okul dışına çıkardı. Bu sırada bazı vatandaşlar, jandarma  ekiplerine tepki gösterdi. Ortamın yatıştırılmasının ardından basın mensupları ve partililer tekrar içeri alındı. 

Vatandaşlar arasında sözlü tartışmayla başlayan gerginliğin, zaman zaman da fiziki müdahaleye dönüştüğü gözlendi. Tartışmaların arasında kalan AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Çelik ile CHP Belediye Başkan adayı Dursun Uzunca'nın da bazı vatandaşlara tepki gösterdiği görüldü. 

Partililerle oy kullanma işlemlerini izleyen CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas da gerginliğin büyümemesi için vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Takdir edilen bir ülke

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Adil bir seçim gerçekleştirme konusunda Türkiye bütün dünya ülkeleri tarafından takdir edilen ve bu konuda herhangi bir eleştiriye muhatap olmayan bir ülkedir" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'ya gelen Soylu, oy verme işleminin 07.00'de başladığı kentte okulları ziyaret ederek, partililerden bilgi aldı. 



Yorumlar (1)
Web 10 yıl önce
web tasarım firmaları, istanbul web tasarım, web sitesi, web sayfası, www.profwebtasarim.com
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13