Kartal' a ağır darbe!

Sivasspor, Beşiktaş macı kartal, sivastan 3 gol yedi,

Spor 27.04.2014, 21:19 27.04.2014, 21:27 Zeynep Ezgi Berke
Kartal' a ağır darbe!

 Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Sivasspor Beşiktaş'ı ağırlıyor. Beşiktaş ligi ikinci sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılmanın hesaplarını yapıyor. İki takım arasında geride kalan 17 lig maçında Beşiktaş 7, Sivasspor 5 galibiyet alırken, 5 maç da berabere sonuçlandı. Beşiktaş'ın 20 golüne, Sivasspor 16 golle yanıt verirken, iki takım arasındaki sezonun ilk yarısında yapılan maç 1-1'lik eşitlikle bitmişti. İki takım arasındaki 17 lig maçından hiçbiri golsüz bitmedi. Geride kalan 17 maçtan Beşiktaş 4'ünde, Sivasspor ise 3'ünde gol atamazken, taraflar arasında 0-0'lık sonuca rastlanmadı. Bu sezon deplasmanda 15 maça çıkan Beşiktaş, 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 23 puan topladı. Siyah-beyazlı ekip, son 4 deplasman maçında 3 puan sevinci yaşayamadı. Sivasspor ise bu sezon sahasında oynadığı 15 maçın 11'ini kazanırken, 4 maçta ise mağlup oldu. Sivasspor'da sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor. Beşiktaş'ta ise Veli Kavlak, İsmail Köybaşı, Ramon Motta ve Jermaine Jones cezaları sebebiyle Sivasspor deplasmanında forma giyemeyecek. Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Tomas Sivok, Muhammed Demirci ve Julien Escude de sakatlıkları sebebiyle takımlarındaki yerlerini alamayacaklar.


SİVASSPOR 2 - 0 BEŞİKTAŞ


MAÇTAN DAKİKALAR


 90' Mete Kalkavan karşılaşmayı bitiren düdüğünü çalıyor ve Sivasspor 3 puanı 3 golle almayı başarıyor.
90' Topla birlikte orta alanı hızlı geçen Aydın Karabulut, Pedro Franco'nun müdahalesi ile yerde kalıyor ve Mete Kalkavan oyunu durduruyor.
90' Karşılaşmanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.
90' Atiba Hutchinson'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşmak isteyen Mustafa Pektemek kaleci Nihat Şahin topu almak için açılınca ona faul yapıyor.
89' Sivasspor son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor ve gecenin yıldızı Aatif Chahechouhe alkışlarla yerini Pedro Oldoni'ye bırakıyor.
86' Mehdi Taouil oyundan çıkıyor ve yerine Hakan Arslan kalan dakikalarda mücadele edecek.
82' John Utaka asisti yapan isim oluyor.
82' GOOOLL!!! Aatif Chahechouhe'nun golüyle Sivasspor farkı üçe çıkarıyor. Beşiktaş atağında Atiba Hutchinson'ın vuruşu savunmadan dönüyor ve havalanan topa orta alanda Aydın Karabulut topu bekletmeden sağ kanattan ceza sahasına hareketlenen John Utaka'ya veriyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan John Utaka yerden pasını müsait durumdaki arkadaşı Aatif Chahechouhe'a veriyor ve Aatif Chahechouhe'ya sadece topu boş kaleye göndermek kalıyor.3-0.
79' Üst üste üçüncü kez serbest vuruş kullanan Beşiktaş'ta bu kez Gökhan Töre ceza sahasına ortasını yapıyor ancak kaleci Nihat Şahin topu yumruklayarak topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor.
78' Gökhan Töre'nin vuruşunda top barajdan geri dönüyor. Beşiktaş bu serbest vuruştan da yararlanamıyor.
77' Bu kez sağ kanattan çaprazda benzer bir noktadan serbest vuruş kazanıyor Beşiktaş.
76' Topun başına gelen Uğur Boral ceza sahasına ortasını yapıyor ancak etkisiz oluyor.
75' Cicinho'nun ceza sahası dışı sol çaprazda kaleye çok yakın bir noktadan Kerim Frei'a yaptığı hareket için Mete Kalkavan düdüğünü çalıyor. Beşiktaş tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
75' Olcay Şahan kenara geliyor ve Kerim Frei oyuna dahil oluyor.
74' Kaleci Nihat Şahin'in hatalı pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda top Oğuzhan Özyakup'un önünde kalıyor ve Oğuzhan Özyakup bekletmeden topu içeri çevirmek isterken pasın şiddeti fazla olunca Olcay Şahan topu kontrol edemiyor ve Beşiktaş önemli bir gol şansından yararlanamıyor.
70' GOOOLLL!!! Sivasspor Aatif Chahechouhe'nun attığı golle farkı ikiye çıkarıyor. Savunmadan atılan uzun pasla sağ kanatta son çizgide topla buluşan Aatif Chahechouhe kendisini karşılayan rakipleri Oğuzhan Özyakup ve Uğur Boral'ı çok şık bir hareketle ekarte edip topu önüne aldıktan sonra vuruşunu yapıyor. Son anda Uğur Boral'a da çarpan top kaleye yöneliyor ve çizgi üzerinde kaleci Tolga Zengin'in müdahalesi yeterli olmuyor. Aatif Chahechouhe harika bir gole imza atıyor.
68' Bu kez ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un vuruşu savunmadan geri geliyor.
67' Gökhan Töre oyuna girdikten sonra topla ilk buluşmasında ceza sahası dışından sol ayağıyla çok sert vuruyor ancak top ceza sahası içinde takım arkadaşı Olcay Şahan'dan geri dönüyor.
65' Necip Uysal'ın sağ kanattan ortasında Sivasspor savunmasında Ümit Kurt, Beşiktaşlı futbolculara geçit vermiyor ve topu uzaklaştırıyor.
63' Slaven Biliç oyuna müdahale ediyor ve Serdar Kurtuluş'un yerine Gökhan Töre oyuna dahil oluyor.
63' Cicinho, kaleci Tolga Zengin'in önde olduğunu görünce uzak mesafeden kaleyi düşünüyor ancak top Tolga Zengin'de kalıyor.
61' Atiba Hutchinson'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Serdar Kurtuluş'un ceza sahasına ortasını savunmada Cicinho topu kafayla uzaklaştırıyor.
60' Gelen golle Sivasspor taraftarı adeta coşuyor.
56' GOOOLL!!! Sivasspor John Utaka'nın golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor. Orta alanda topu rakiplerinden çok iyi saklayan Aydın Karabulut topla biraz ilerledikten sonra ara pasını ceza sahası dışı sol çaprazdaki arkadaşı John Utaka'ya veriyor. John Utaka kendisini karşılayan rakibi Dany Nounkeu'dan sıyrıldıktan sonra sağ ayağının içiyle uzak köşeye harika vuruyor ve kaleci Tolga Zengin'i mağlup ediyor. John Utaka bu golle ligdeki gol sayısını 7'e çıkarıyor.
54' Sivasspor gole yaklaşıyor ! Ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Aydın Karabulut kafasını kaldırıyor ve ters tarafa ortasını yapıyor. Ceza sahası dışı sağ çaprazda topa hareketlenen Cicinho topun gelişine mükemmel vuruyor ve top çok farkla üstten auta gidiyor.
53' Ümit Kurt kaleye hayli uzak mesafeden şansını deniyor ancak top farklı şekilde auta gidiyor.
52' Bu kez sol taraftan köşe vuruşunu kullanan Oğuzhan Özyakup'un ortasında top ceza sahası dışına açılıyor ve Olcay Şahan'ın tekrar ceza sahası içine doldurduğu topa hareketlenen Oğuzhan Özyakup için bayrak kalkıyor.
49' Oğuzhan Özyakup'un köşe vuruşundan ceza sahasına gönderdiği top bir anda oluşan karambol sonrasında altıpasın hemen gerisinde Serdar Kurtuluş'un önünde kalıyor ancak Sivasspor savunması hemen müdahale ederek Serdar Kurtuluş'a gol şansı vermiyor.
47' Sağ kanatta topla birlikte atağa çıkan Serdar Kurtuluş yerden ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunmada Ziya Erdal topa ayak koyuyor ve tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor.
46' Savunmadan aldığı pasla sağ kanattan atağa katılan Cicinho rakibi Olcay Şahan'ı şık bir şekilde geçmek istiyor ancak sonrasında yerde kalıyor ve Mete Kalkavan oyunu durduruyor.
46' Mete Kalkavan ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Sivasspor başlıyor.
45' Mete Kalkavan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve ilk yarı golsüz eşitlikle sona eriyor.
45' Manuel Da Costa'nın uzak mesafeden yaptığı sert şut farklı şekilde yandan auta gidiyor.
45' Atiba Hutchinson'ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Uğur Boral ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Mustafa Pektemek'den önce kaleci Nihat Şahin yükselerek topun sahibi oluyor. Pozisyon sonrasında Nihat Şahin bir sakatlık geçiriyor.
45' İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.
44' Uğur Boral'ın köşe vuruşundan ceza sahasına yaptığı ortaya ceza sahası içinde Mustafa Pektemek kafa vuruşunu yapıyor ancak savunmaya çarpan top ters kanada açılıyor ve taça gidiyor.
43' John Utaka sol kanatta topu sürerken rakibi Serdar Kurtuluş ile girdiği ikili mücadelede yerde kalıyor ancak Mete Kalkavan pozisyonun faul olmadığını söylüyor ve John Utaka'ya aldatmaya yönelik hareketinden dolayı sarı kartını gösteriyor.
41' Hugo Almeida'nın indirdiği topa ceza sahası dışı kaleyi tam cepheden gören bir yerden Olcay Şahan topun gelişine vuruyor ancak top farklı şekilde üstten dışarı gidiyor.
40' Cicinho'nun köşe vuruşundan ceza sahasına yaptığı ortaya altıpasın gerisinde yükselen Manuel Da Costa rakibi Mustafa Pektemek'e faul yapıyor ve Sivasspor bu köşe vuruşundan yararlanamıyor.
38' Olcay Şahan'dan aldığı pasla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Mustafa Pektemek sağ ayağının dışıyla ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Hugo Almeida'dan önce savunmada Manuel Da Costa topu kafayla uzaklaştırıyor.
36' Sivasspor'un orta alanda kaptırdığı top sonrasında Oğuzhan Özyakup sol kanatta topun sahibi oluyor ve ceza sahasına girmek üzereyken Atiba Hutchinson ile verkaç düşünüyor ancak ikili anlaşamayınca top Sivasspor savunmasında kalıyor.
33' Beşiktaş'ın kazandığı taç atışı sonrasında Sivassporlu futbolcular hakeme tepki gösteriyor.
31' Yaklaşık 5 dakikadır Sivasspor'un tehlikesi sürüyor.
28' Aydın Karabulut'un derinlemesine attığı pasla ceza sahası önünde topla buluşmak isteyen Burhan Eşer bu kez ofsaytta kalan isim oluyor.
25' Oğuzhan Özyakup'un ara pasıyla ceza sahası içinde bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Hugo Almeida için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
24' Sivasspor gole yaklaşıyor! Beşiktaş atağı sonrasında Aydın Karabulut takımını kontra atağa çıkarıyor ve sol çizgide topu yaklaşık 40 metre sürdükten sonra ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direğe gelen topa iyi yükselen Burhan Eşer kafa vuruşunu yapıyor ve kaleci Tolga Zengin topu çizgi üzerinde çok iyi tokatlıyor.
24' Sivasspor bu dakikalarda kendi yarı alanına hapsolmuş durumda.
20' Korcan Çelikay talihsiz bir sakatlık yaşıyor ve oyuna devam edemiyor. Yerini Nihat Şahin'e bırakıyor.
18' Beşiktaş'ın kullandığı köşe vuruşu sonrası topu yumruklayarak uzaklaştıran kaleci Korcan Çelikay kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.
15' Olcay Şahan'ın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup savunmanın müdahalesine rağmen ortasını yapmak istiyor. Sivasspor savunmasına çarpan top kornere gidiyor. Oğuzhan Özyakup zamanında topu çevirebilseydi takımı adına önemli bir gol şansı doğabilirdi.
14' Cicinho'nun köşe vuruşundan ceza sahasına sert kestiği topu savunmada Necip Uysal kafayla uzaklaştırıyor ve ceza sahası dışına açılan topa Ziya Erdal gelişine vuruyor ancak Beşiktaş savunmasından geri geliyor.
11' Beşiktaş Hugo Almeida ile mutlak bir gol şansından yararlanamıyor ! Sol kanattan Atiba Hutchinson'ın ceza sahasına ortasını savunmada Ümit Kurt kafayla uzaklaştırıyor ve top ceza sahası dışına açılıyor. Ceza yayı üzerinde bulunan Oğuzhan Özyakup topun gelişine çok sert vuruyor. Kaleci Korcan Çelikay'ın tokatladığı top altıpasın gerisinde sağ çaprazda bulunan Hugo Almeida'nın önünde kalıyor ve Hugo Almeida'nın müsait durumda yaptığı vuruşu kaleci Korcan Çelikay bir kez daha çıkararak mutlak bir golü önlüyor.
9' Orta alanda yaşanan top kapma mücadelesinde Necip Uysal rakibi Aatif Chahechouhe'u faulle durduruyor.
7' Orta alanın biraz ilerisinde sol kanatta topla buluşan Uğur Boral ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Hugo Almeida'dan önce Manuel Da Costa kafayla topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor.
6' Sivasspor taraftarının maçın başlama vuruşundan itibaren takımına büyük desteği var.
3' Atak yönü sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına gelen Oğuzhan Özyakup ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunmada John Utaka topu uzaklaştırmayı başarıyor.
1' Beşiktaş maça hızlı başlıyor. Sağ kanattan kullanılan taç atışı sonrası topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza sahası önüne kadar topu taşıdıktan sonra ara pasını Hugo Almeida'ya veriyor ve Hugo Almeida bekletmeden harika bir topuk pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda Atiba Hutchinson'ı kaçırıyor. Atiba Hutchinson yerden içeriye çeviriyor ancak top kaleye paralel gidiyor ve ters kanada açılıyor. Beşiktaş maçın henüz başında önemli bir gol şansından yararlanamıyor.
1' Mete Kalkavan ilk düdüğünü çalıyor ve zorlu 90 dakikaya konuk ekip Beşiktaş başlıyor.
- Sivasspor kendi seyircisi önünde 3 puan alıp Avrupa Kupaları'na katılma şansını devam ettirmek isterken, Siyah-Beyazlılar ise Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılmanın peşinde.
- Sivasspor bu sezon attığı 53 golle lider Fenerbahçe'nin ardından ligin en fazla gol atan ikinci takımı konumunda.
- Sivasspor bu sezon evinde çok başarılı bir grafik çiziyor ve bu maça kadar evinde oynadığı 15 maçta, 11 galibiyeti ve 4 mağlubiyeti bulunuyor. Konuk ekipte deplasmanlarda lider Fenerbahçe'den sonra ligin en başarılı takımı. Siyah-Beyazlılar bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta, 6 galibiyet, 5 beraberlik, 4 de yenilgi aldı.
- İki takım daha önce 18 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 7'sini Beşiktaş kazanırken, 5'ini ise Sivasspor kazandı. 6 maçta ise eşitlik bozulmadı.
- Ev sahibi Sivasspor'da sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken, konuk ekip Beşiktaş'ta ise önemli eksikler bulunuyor. Kart cezaları olan Veli Kavlak, İsmail Köybaşı, Ramon Motta ve Jermaine Jones'un yanı sıra, sakatlıkları bulunan Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Tomas Sivok, Muhammed Demirci ve Julien Escude karşılaşmada forma giyemeyecekler.
- Karşılaşma öncesinde Sivasspor ligde 46 puanla 5.sırada yer alırken, Beşiktaş ise 55 puanla lider Fenerbahçe'nin arkasında 2.sırada bulunuyor.
- Sivas 4 Eylül Stadı'nda saat 19:00'da başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek.
- Spor Toto Süper Lig'in 31.Haftasında Sivasspor, evinde Beşiktaş ile karşı karşıya geliyor.

Saat: 19:00
Hakem: Mete Kalkavan
Stat: Sivas 4 Eylül

Sivasspor: Korcan Çelikay, Cicinho, Manuel da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Mehdi, Burhan Eşer, Aatif Chahechouhe, Aydın Karabulut, John Utaka
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Carlos

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Pedro Franco, Dany Nounkeu, Uğur Boral, Necip Uysal, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Hugo Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic 



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13