Yüz kırışıklıklarının hastalık habercisi olduğunu biliyor musunuz?

Uzmanlara göre yüzdeki çizgi ve kırışıklıklara bakarak vücutta yaşanan rahatsızlıklar anlaşılabiliyor. Hastalıkların yüzde çizgi ve kırışıklıklarla kendini gösterdiğini belirten uzmanlar, bunları tek tek sıralıyor.

Sağlık 12.04.2020, 17:33 14.05.2022, 17:20

Yüzünüzde bulunan çizgilerin aslında birçok hastalığın habercisi olduğunu biliyor muydunuz?

Geçip giden zamanın bize en güzel armağanlarından birinin kırışıklıklar olduğu söylenebilir. Ancak, şu bir gerçek ki, kırışıklıklar kadınlarca hiç hoş karşılanmıyor, hatta kabus gibi görülüyor. Korku ve endişe verici kırışıklıklar yaşlılık göstergesi olmanın yanı sıra, hastalıkların da bir habercisi.

Uzmanlara göre yüzdeki çizgi ve kırışıklıklara bakarak vücutta yaşanan rahatsızlıklar anlaşılabiliyor.

İnsanların yüzlerini dikkatli bir biçimde incelediğiniz zaman onlar hakkında birçok bilgiye sahip olabilirsiniz. Yüz bölgesinde meydana gelen kırışıklıklar, çizgiler ve diğer detaylar insanlar hakkında önemli bilgiler sunabilir. Yüz bölgesindeki detayları dikkatli bir şekilde inceleyerek kişinin ruh hali ve sağlık durumu hakkında kimi sonuçlar elde edebiliyoruz. Siz de kendi yüzünüzü bilinçli bir şekilde analiz etmek istiyorsanız aşağıdaki görseldeki numaralardan hangilerinde çizgi, kırışıklık ya da başka bir detay olduğuna karar verip aşağıdaki listeden anlamlarını inceleyebilirsiniz.

1. Alındaki yatay çizgiler: Burada oluşan çizgiler, aşırı şeker ve yağ alımının da göstergesidir.

Bu bölgede meydana gelen çizgiler daha çok endişeli olduğumuz zamanlarda görünür olur ve dikkat çeker. Çok endişeli bir yapınız varsa alnınızın o bölgesinde kırışıklıklar meydana gelmesi kaçınılmaz bir sonuç olacaktır. Rahat ve sıkıntılı durumlarda bile endişe etmeden hayata devam eden insanlarda genellikle o bölgede kırışıklık görülmez. Diğer taraftan aşırı bir şekilde şeker ve yağ tüketimi yapan insanların da alın bölgesinde kırışıklıklar oluşabilir. Endişeli değilseniz ve yaşınız ilerledikçe söz konusu bölgedeki kırışıklıkların artmasını istemiyorsanız şeker ve yağ konusunda beslenirken dikkatli davranmanızda yarar var.

2. Kaşların arasındaki sağda çıkan dikey çizgi: Bu çizgi karaciğer problemlerini işaret edebilir.

Eğer iki kaşınızın arasındaki bölgeden sağ tarafa doğru uzanan dikey bir çizgi yükseliyorsa bu durum, kişinin karaciğer rahatsızlıklarından birine ya da birkaçına sahip olduğuna işaret edebilir. Karaciğer rahatsızlıklarınızın etkilerini aza indirmek için sülfür açısından zengin olan sebzelerden soğan, lahana ve sarımsağı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda Brüksel lahanası, brokoli gibi sebzeler de karaciğeri temizleyecek miktarda sülfüre sahiptir. Portakal, mandalina, greyfurt gibi turunçgiller ile yağ oranı düşük olan ve içeriğinde kompleks karbonhidrat barındıran tam tahıllı gıdalar da karaciğer rahatsızlıklarının etkisini azaltacaktır.

3. Kaşların arasındaki solda çıkan dikey çizgi: Bu çizgi genellikle dalak problemi olanlarda çıkar.

Bu bölgede oluşan çizgiler de genellikle dalak problemlerinin işaretçisidir. Yüzdeki çizgi haricinde dalak rahatsızlıklarının genel belirtileri arasında aşırı terleme, halsizlik, karın bölgesinde şişlik, nefes alıp verirken sorunlar yaşama, anemi (kansızlık) gibi işaretler yer alıyor. İki kaşınızın arasından sol tarafa doğru yükselen bir çizgi varsa ve diğer belirtilere de sahipseniz konu hakkında doktorunuza başvurmanızı tavsiye ediyoruz.

4. Burnun üstünde yarık şeklinde beliren çizgi: Alerjilere daha meyilli bir vücuda sahip olanlarda daha çok görülür.

Burun bölgesinin üzerinde, hemen hemen iki kaşın arasında yer alan ve dikey biçimde olan yarık şeklindeki çizgi, daha çok alerjiye meyilli bedene sahip olan insanlarda görülür. Eğer birden çok şey alerjiniz varsa ve sene içerisinde alerjik problemlerden ötürü sorunlar yaşıyorsanız bu çizgi sizde de görülebilir.

5. Kaz ayakları: Görme yeteneğinde düşüş ve karaciğer problemi olan kişilerde bu çizgilerin belirme oranı çok daha yüksektir.

Gözlerinin kenarında kaz ayakları olan insanların ortak özelliklerinden biri görme konusunda problem yaşamalarıdır. Görme yetisinde düşüş yaşayan insanlarda kaz ayakları oluşabileceği gibi karaciğer ile ilgili problemlere sahip olanlarda da bu izlere rastlanabilir.

6. Göz altında oluşan torbalar ve morluklar: Vücutta su tutulumunun bulunduğunu ve böbreklerde problem olabileceğini gösterir. Kan dolaşımı zayıf olan kişilerde de göz altı torbaları ve morlukları sıklıkla görülür.

Gözlerinizin altında morluklar ya da torbalar oluşmaya başladıysa bu durum, vücudunuzda su tutulumunun meydana gelmeye başladığını ve böbreklerinizde kimi sorunların olduğunu gösteriyor olabilir. Diğer taraftan kan dolaşımı zayıf olan insanların da göz altlarında torba ve morluklar bulunur. Kan dolaşımını hızlandırmak için iyi bir krem kullanarak vücudunuzun birçok bölgesine düzenli masaj uygulayabilirsiniz. Kan dolaşımı konusunda problemleri gideren besinler arasında ise balık, yağsız süt, kereviz, ıspanak, soya, muz, patates, turunçgiller, avokado gibi yiyecekler bulunuyor. Sigarayı bırakmak da kan dolaşımı problemlerinin artış göstermemesi için iyi bir seçim olacaktır.

7. Yanakların ortasında beliren çizgiler: Sinüs tıkanıklığını ve sindirim sistemindeki bozuklukları işaret eder.

Yanak bölgesinin orta kısmında oluşan kırışıklık ve çizgiler ise sindirim sistemindeki rahatsızlıklara ve sinüs tıkanıklığına delil olabilir. Bu bölgede çizgilere sahipseniz ve sindirim konusunda sorunlar yaşıyorsanız karahindiba yeşili, ayçiçeği, pirinç, hint safranı, muz, fesleğen, keten yağı, sarımsak gibi besinlerden sindirimi iyileştirmek adına destek alabilirsiniz.

8. Kırmızı burun ucu: Kalp problemlerini gösterir, belki de çok fazla yoruluyorsunuz ve kalbiniz aşırı çalışıyor.

Burnun uç noktasında kırmızılık olan kimi insanlarda kalp problemlerinin olduğu gözlemlendi. Günü aşırı yorgunlukla tamamlayan insanlarda ve kalbi çok çalışan insanlarda da kırmızı burun ucu görülebiliyor.

9. Ağzın yan tarafında çıkan dikine çizgi: Üreme sisteminizde sıkıntı olabileceği anlamına gelir.

Ağız bölgesinin hem yan tarafında meydana gelen hem yukarı bölgeye doğru çıkan çizgi ise üreme sisteminizde kimi sorunlar olabileceği konusunda sizlere işaret verebilir.

10. Fark edilebilir gülüş çizgileri: Bu çizgiler gülmeyi sevdiğinizi gösterir ki bu iyi bir şeydir. Ama bu çizgiler aynı zamanda pankreas ve diyabet problemlerini de gösterebilir.

Ağız bölgesinin kenarından burun bölgesine doğru uzanan çizgiler ise gülmeyi sevdiğinizi ve bol bol güldüğünüzü ortaya koyar. Bu aslında iyi bir işaretçidir ama aynı çizgiler zaman zaman diyabet (şeker hastalığı) ve pankreas rahatsızlıklarına da işaret edebilir.

11. Üst dudağın üzerindeki dik çizgiler: Bu çizgiler genellikle aşırı sigara içenlerde ortaya çıkar.

Üst dudak ile burun arasındaki bölgede yer alan dikine çizgiler ise çok sigara içtiğinize işaret ediyor olabilir. Buralarda çizgilerin meydana gelmesini ve yüz güzelliğinizin negatif etkilenmesini istemiyorsanız sigaradan olabildiğince uzak durmanız gerekiyor.

12. Dudaklarda farklı bölgelerde lekeler: Beyazımsı ve koyu lekeler kalın bağırsakta parazitler olduğunu gösterebilir. Mavimsi ve morumsu lekeler zayıf kan dolaşımını işaret eder.

Dudakların çeşitli bölgelerinde yer alan beyazımsı ya da koyu tondaki lekeler kalın bağırsaklarınızda parazit kaynaklı sorunlar olduğunun işaretçisi olabilir. Eğer bu lekeler mavi tonlarda, mora yakın renklerden oluşuyorsa zayıf kan dolaşımına sahip olduğunuza da bir işaret olabilir.

13. Katlı gerdan: Genellikle aşırı kilolu insanlarda ortaya çıkar ayrıca tiroid bezi rahatsızlıklarını da gösterebilir.

Çene bölgesine yakın kısımlarda oluşan katlı gerdan daha çok fazla kilolara sahip olan insanlarda görülen bir şeydir. Katlı gerdan, tiroid bezi problemlerine de işaret ediyor olabilir.

14. Göz bebeği etrafında halka: Yüksek kolesterolün işaretçisidir.

Göz içerisinde, göz bebeğinin çevresinde halka oluşumu varsa yüksek kolesterole sahip olduğunuza dair vücudunuz sinyal veriyor olabilir. Bu konuda gitmediyseniz doktora gitmenizde ve gerekli ölçümleri yaptırarak sağlık durumunuz hakkında bilgi almanızda fayda var.

15. Fark edilebilir şakak damarı: Üzüntü ve stres kaynaklı yüksek tansiyon göstergesidir.

Şakak bölgenizde rahatlıkla fark edilebilen damarlar varsa bunlar, stres sebebiyle meydana gelen yüksek tansiyona sahip olduğunuza delil olabilir.

16. Çene üzerindeki derin yarık: Depresyon da olduğunuzu işaret edebilir.

Bu bölgede yer alan ve derin karakterde olan çizgiler ise depresyonda olduğunuza ve pek de iyi günler geçirmediğinize işaret edebilir.

Şimdi, yüz okuma hakkında bilgilendirildiniz. Yüzünüze ve vücudunuza dikkat etmeyi unutmayın.
*Başkalarını da bilgilendirmek için makaleyi paylaşmayı unutmayın lütfen.



Yorumlar (1)
ibo 3 yıl önce
ölmüşüm gömenim yok
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 18 Mart 2024
İmsak 05:39
Güneş 07:04
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13