Rujunuzu diş eti renginize göre seçin

14.03.2015, 12:33
Rujunuzu diş eti renginize göre seçin
2/8

Yakın zamana kadar kişiler dişlerindeki çürük, ağrı veya travmaya bağlı kırık gibi problemler nedeniyle diş hekimine başvururken; artık günümüzde kişiler daha güzel görünmek ve daha etkili gülebilmek için diş hekimlerinin kapısı çalınıyor. Diş estetiğinin son yılların yükselen trendi olduğunu anlatan Diş Hekimi Alper Çıldır, hangi diş ve dudak yapısına nasıl estetik uygulamalar yapılması gerektiğini sıraladı...

Alt dudağı kalın olanlara kelebek kanadı modeli
Estetik diş hekimi, diş ve diş etlerini resim gibi işleyip mükemmel bir forma ulaştırması gerektiğini belirten Diş Hekimi Çıldır, “Ancak bu formun mükemmel olabilmesi için dudaklar ve komşu dokuların önemi unutulmamalıdır. Güzel bir resim ancak ona uygun güzel bir çerçeve ile kendini gösterebilir. Bu nedenle diş hekimi resmine başlamadan önce çerçevesinin yani ağız dışındaki dokuların nasıl olduğuna dikkat etmeli” dedi. Alt dudakları kalın olan bir kişide üst ön iki keser dişi geniş işlemek gerektiğini örnek veren Diş Hekimi Çıldır, “Bu dişler işlenirken yanındaki dişlerin üzerine bir miktar taşması istenir. Kelebek kanadı modeli olarak adlandırılan bu görünüm sayesinde kişinin alt ile üst dudak kalınlığı arasındaki uyumsuzluk dengelenmiş olur ve gülüş sırasında dikkat, dudaklardan çok olması gerektiği gibi dişlere çekilir” dedi. Çıldır, bu modelin yaratılabilmesi için tek şartın dudak kalınlığının yeterli olması gerektiğine dikkat çekti.

Üst dudağı ince olanlarda üst dişler dişlek
Üst dudağı ince olan bir kişide ise üst dişlerin hafif dişlek yapılabileceğini anlatan Dış Hekimi Çıldır, “Bu sayede dişler hafif öne alındığından ince olan dudak desteklenmiş ve üst dudağın az görünen pembe alanının görünümü de artırmış olur. İnce olması nedeniyle belirgin olmayan ve gülüş sırasında iyice silikleşen dudaklar, daha dolgun ve daha estetik bir görünüme kavuşacaktır. Ayrıca yaşın ilerlemesiyle dudak çökmesinin de bu şekilde önüne geçilebilir” dedi.