Millet cevabını çok sert verecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet içine sirayet eden çetelere hem de onların efendilerine bu millet cevabını çok sert bir şekilde verecek. Bugüne kadar bize oyun kuranların hepsi de kendi oyunlarında boğuldular. Biz hala dimdik ayaktayız ama onların hiçbiri yoklar" dedi.

Politika 22.12.2013, 17:37
Millet cevabını çok sert verecek

Başbakan Erdoğan, Giresun'un Görele ilçesindeki toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Halktan aldıkları yetkiyle 11 yıldır kutlu bir yolda büyüttüklerini ve  büyütmeye devam ettikleri belirten Erdoğan, 3 Kasım 2002'de kendilerine yetki veren halkın Türkiye'yi büyütmelerini, yolsuzlukları, yasakları ve yoksullukları bitirmelerini istediğini söyledi.

İktidarları boyunca halkın gösterdiği istikamette kararlılıkla ilerlediklerini, milletin verdiği yetkinin dışına çıkmadıklarını, verilen vazifeyi asla kötüye kullanmadıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bizim partimiz milletin partisidir dedik. Siz ne talimat verdiyseniz onu yaptık. Son 11 yılda sandık yoluyla 7 kez huzurunuza çıktık. Oylarımızı artırarak bizlere destek verdiniz. Allah'a hamdolsun yüzümüzün akıyla sandıklardan çıktık. Vazifesini yerine getiren, makamının hakkını veren, milletin partisi olduğunu ispat eden bir kadro olarak sizlerle gururlandık, sizlerle gurur duyduk. Siz bu kadroyu, bu partiyi, bu hükümeti desteklerken birileri bundan çok rahatsız oldu, olmaya da devam ediyor. Sandıktan rahatsız oldular, milli iradeden rahatsız oldular, milletten rahatsız oldular. Türkiye büyüdükçe bunların rantları kayboldu, bunların çıkarları zedelendi. İşte onun için düşük faizden rahatsız oldular. Ah kardeşlerim, huzurdan, istikrardan, güvenden rahatsız oldular. Bunlar çözüm sürecinden rahatsız oldular. İnanın şehitler gelmiyor ya ondan rahatsız oldular, anneler babalar ağlamıyor ya, ocaklar sönmüyor ya işte bundan rahatsız oluyorlar. Biz onlara rağmen bu yolda yürüyoruz. Çünkü Türkiye büyüyor."

"Vatan topraklarında ameliyata müsaade etmeyiz"

Erdoğan, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 4,4 büyüdüğünü anımsatarak, bu durumun birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar seviyesinde olduğunu, bu rakamı 800 milyar dolara yükselttiklerini bildiren Erdoğan, ihracatı 36 milyar dolardan 152,5 milyar dolara yükseldiklerini kaydetti.

AK Parti'den önce yüzde 63 olan devletin borçlanma faizinin şimdilerde yüzde 6'lara kadar düştüğüne dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hatta Gezi eylemlerinde bu rakam 4,5'taydı. Bundan rahatsız oldular. Uluslararası güçler karıştırdıkları Türkiye'deki taşeronları vasıtasıyla. Şimdi aynı oyunu oynamak istiyorlar. Hiç kimsenin endişesi olmasın, bu oyunu bozacak. Hiç kimse moralini bozmasın biz dimdik ayaktayız, siz de ayakta duracaksınız. Kardeşlerim, biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Biz bu ülkeyi şehitlerimizin kanıyla, şehitlerimizin, gazilerimizin kahramanlıklarıyla hamdolsun bu şekilde emanet aldık. 780 bin metrekare vatan topraklarında ameliyata müsaade etmeyiz. Biz Afyonkarahisar'dan, Kocatepe'den yola çıkarken bir şey söyledik. Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkesi, Gürcüsü, Abhazası, Boşnakı, Romanı velhasıl 76 milyonu hep birlikte 'tek millet' dedik. Bir şey daha söyledik 'tek bayrak' dedik. Çünkü bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız şehidimizi sembolüdür. Bu bayrağın dışında bir bayrak asla olmaz. Kardeşlerim, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. İşte onun için bir şey daha söyledik. 'Tek vatan' dedik. Bizim için Ege neyse, Doğu da o, Marmara neyse Güney Doğu da o, Akdeniz neyse Karadeniz de o, Orta Anadolu da o. Bizden öncekiler ey CHP, ey MHP siz neredeydiniz ya, siz buralara neden ulaşmadınız ya, hangi eseriniz var ya? Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Akif, diyor ya 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'."

"Hiçbir kural, hiçbir kaide, hiçbir ölçü tanımıyorlar"

Erdoğan, 17 Aralık'taki operasyona da değinerek, operasyonun yurt dışında yazılmış bir senaryo, yolsuzluk kisvesine saklanmış ve taşeronlar tarafından uygulamaya konulmuş kirli bir tuzak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Minareyi çalmak istediler, ona yolsuzluk kılıfı takmaya çalışıyorlar. Milletim bu numaraları evelallah yutmayacak, yutmuyor. Milletim bunlara gereken cevabı fazla kalmadı 30 Mart'ta verecek evelallah, hiç endişem yok. Devlet içine sirayet eden çetelere hem de onların efendilerine bu millet cevabını çok sert bir şekilde verecek. Bugüne kadar bize oyun kuranların hepsi de kendi oyunlarında boğuldular. Biz hala dimdik ayaktayız ama onların hiç biri yoklar. Bugün de başka bir takım oyunlarla, başka yollarla başka vasıtalarla yine bize çelme takmaya, bizi yıkmaya çalışıyorlar. Karşımızdakiler hiçbir kural, hiçbir kaide, hiçbir ölçü tanımıyorlar. Amaçlarına ulaşmak için her yolu mubah görüyorlar. Ama biz onlar gibi olamayız. Biz yalanla toplumu yönlendirmeye çalışamayız. Biz iftirayla ahlaki olmayan yollarla insanların şereflerini haysiyetlerini ayaklar altına alamayız. Amacımıza ulaşmak için kendi can düşmanlarımızla kol kola giremeyiz, onların dümen suyunda yol alamayız."

"Akıl verenler akıllarını kendilerine saklasın"

Mahşer gününün sahibi olan Allah'a hesap vereceklerini bildiklerini ve attıkları her adım, yaptıkları her iş için millete hesap vermekle mükellef olduklarını belirten Erdoğan, "Hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekiniz. Biz bunun idraki içerisindeyiz. Bu konuda kimse bize akıl vermesin. Bize akıl verenler akıllarını kendilerine saklasınlar. Bugüne kadar her belayı nasıl def bugün karşılaştığımız musibetleri de aynı şekilde inşallah başımızda sizlerle birlikte savuşturacağız. Bu süreçten inanıyorum ki herkes, yargı aklanarak, güçlenerek çıkacaktır. Büyük Türkiye'den rahatsız olanlara inat, bölgesinde ve dünyada etkin bir güç olan büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bu ülkeyi tefecilere, çetelere, mafyaya, kirli örgütlenmelere kurban etmeyeceğiz. Bu ülkeyi faiz lobilerine, sermaye çevrelerine, baronlara emanet etmeyeceğiz. Kirli ittifakların bu ülkenin üzerine karabasan gibi çökmesine izin vermeyeceğiz. Uluslararası çetelerden ihale alan kiralık örgütlerinin bu ülkenin üzerine çöreklenmesine izin vermeyeceğiz. İstedikleri kadar tehditler savursunlar, istedikleri kadar şantaja, provokasyona başvursunlar asla bu tehditlere, bu şantajlara boyun eğmeyeceğiz" dedi.

"Büyüyen Türkiye birilerini rahatsız ediyor"

 Erdoğan, "Türkiye içinde, şu son 11 yıl içinde bizim politikalarımız, bizim iktidarımız sayesinde büyüyen Türkiye tabii ki birilerini rahatsız ediyor. Türkiye'nin Hazinesi, Merkez Bankamızın kasası şu 11 yılda nereden nereye geldi. Şu partiler, CHP'si , MHP'si, BDP'si hepsi. Bunlar IMF'ye karşı değil miydi? IMF'den borçlananlar bunlar değil miydi? MHP 23,5 milyar dolar borçla bize devretti. 23,5 milyar dolar. Ödedik, ödedik 4 Mayıs'ta  sıfırladık. Şimdi IMF'ye biz 5 milyar dolar borç verecek duruma geldik. Bakın nereden nereye. MHP, DSP, yavru CHP'dir biliyorsunuz ve ANAP" diye konuştu.

"Bir numaralı milli bankamız Merkez Bankası değil mi? Merkez Bankasını 27,5 milyar dolar borç ile devrettiler. Şimdi bir rekor kırdık, tarihi rekor. Merkez Bankasının tarihi döviz rezervi ne oldu biliyor musunuz? 136 milyar dolar. Yolsuzluklar içerisinde olan bir hükümet bu rakamlara ulaşabilir mi? Bunu yapabilir mi? İşte buna ulaştık. Milletin alın terinin, milletin ekmeğinin, alın terinin zayi olmasına müsaade etmediğimiz için buralardayız. Bunu benim milletim biliyor, ama o CHP'nin genel müdürü bilmez, MHP'nin başındaki de bilmez, diğerleri de bilmez" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir insaf edersin 'biz Türküz, Türkçüyüz' diyor. O siyasi Türkçülük yapıyor. Öbürü ben 'Kürdüm, Kürtçüyüm' diyor. O da siyasi Kürtçülük yapıyor. Bir diğeri de 'ben kutsalların partisiyim' diyor. Biz 780 bin kilometrekarenin ve 76 milyonun partisiyiz. Biz böyle bir iktidarız. Biz Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Abhazasıyla, Gürcüsüyle, Romanıyla, Boşnağıyla, Arnavuduyla aklınıza ne gelirse hepsini, yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü anlayışıyla seviyoruz. Farkımız bu.

Bakınız, biz sizinle beraber bu yola emin adımlarla çıktık, sarsılmadık. 30 yılda attığımız bu adımlar sayesinde, 30 yıldır ülkemizin başına gelen sorunlar nedeniyle, bu sorunları çözmeye yönelik attığımız adımlarla hamdolsun farklı bir konuma geldik. İşte terör bu çözüm sürecinde hamdolsun bir yıldır belirli bir yere geldi. Artık Giresun'a Görele'ye şehitler gelmiyor. Ama unutmayın bu şehitlerin gelmesini isteyenler de var. Farkındasınız değil mi, kimlerin olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ama biz bu işin karşısında duruyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Yılmadan, usanmadan o faiz lobilerine karşı, savaş lobilerine karşı, baronlar çetelere karşı bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Usanmadan sürdüreceğiz, durmadan, yılmadan sürdüreceğiz. Er ya da geç millet kazanacak. Şu anda kazanıyoruz zaten. Rahatsızlıkları buradan geliyor."

Eğitimde attılan adımlara dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kitap bulamazdık, kırtasiyeci dükkanına giderdik. İstediğimiz kitapların bir kısmı var bir kısmı yok. Ama şimdi böyle bir sorun var mı? Sıraların üzerinde okullar açılırken bütün kitaplar mevcut, ücretsiz olarak veriyoruz. Türkiye'nin tamamında, yolsuzluk tanımı olduğu bir iktidar bunları yapabilir miydi? Tuttular hani süt veriyoruz ya, bu sütten de rahatsız oldular. Hemen bir kampanya başlattılar, 'sütten çocuklarımızın midesi bozulmuş, çocuklarımızı zehirlemiş'...Onun için kampanya yaptılar ama o da tutmadı. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz.

Tüm Türkiye'de bütün yavrularımıza bu sütü veriyoruz. Bu da bir kenara. Üniversite öğrencilerimize 45 lira veriyorlardı biz bu bursu beslenme yardımıyla birlikte 480 liraya çıkardık. 1 Ocak'tan itibaren 500 liranın üzerine çıkıyor. Biz buyuz. Mastır öğrencilerine de, doktora öğrencilerine de verdik. Onlara çok daha fazlasını verdik. İlk, orta öğretimde kızlarımıza, erkek yavrularımıza hepsinin annesine ayrıca ekonomik destek verdik. Şimdi yeni bir döneme başlıyoruz; Fatih Projesi. Artık yavrularımız tablet bilgisayarlarla gidip gelecekler. Bazı okullarımızda akıllı tahtaları yerleştirmeye başladık. Onlara tablet bilgisayarları dağıtmaya başladık. Hamdolsun modern bir Türkiye'nin büyüyen bir Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmakta olan bir Türkiye'nin bunlar ayak sesleridir."

Sağlıkta atılan adımlara da değinen Erdoğan, "Artık istediğin hastaneye gidebiliyor musun? Her yerden ilacını rahatlıkla alabiliyor musun? İlaçlarımızı alamıyorduk. O CHP'nin başındaki genel müdür bir zamanlar SGK'nın başındaydı. İstisnalar kaideyi bozmaz ama sen Rahşan affıyla kurtuldun. Senin döneminde bu millet eczanelerden ilaç alamıyordu ancak hastanenin eczanesine inip oradan alıyordu. Doktorun yazdığı ilaçlarında bir kısmı var bir kısmı yoktu. Hastanelerimiz hali malumdu. Biz bu hastaneleri CHP zihniyetinden aldık. Koğuş sistemi, şimdi bir yataklı, 2 yataklı, 3 yataklı hastaneler, hepsinin odasında tuvaleti, banyosu bunlar başladı. Buralara öyle durup dururken gelmedik. Şu anda helikopter ambulanslarımızda bir yerde bir hasta hemen anında alıp bir başka yere ulaştırma" ifadesini kullandı.

Notlar

Başbakan Erdoğan, Giresun merkezdeki törenin ardırdan Görele ilçesine Başbakanlığa ait "HUT" helikopteriyle geldi. 

 Cumhuriyet Meydanı’nda toplu açılış töreninde, meydanın sağ tarafında asılan “Aslan parçası heybetini gizli tut. Çakallar titremeye başladı” yazılı pankart dikkati çekti. Meydanın sol tarafında ise üzerinde “Büyük usta, bizleri yıllarca fötr şapka ile avuttular, hizmeti sizinle tanıdık”, “Türkiye’nin mimarı, AK gönüllerin lideri hoş geldiniz”, “Görele her kişi için toplanmaz, er kişi için toplanır” yazılı pankartlar asıldı.

Başbakan Erdoğan’ın tören alanına girdiği sırada, kalabalık ellerindeki bayrakları sallayarak, sevgi gösterisinde bulundu.

Bazı vatandaşlar evlerinin çatısına çıkarak, Türk bayrağı salladı. 

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la vatandaşları selamladı.  Kürsüye çıkan yöresel kıyafet giyen 5 çocuk, kemençe çaldı. Daha sonra Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı, Kuş köyünden gelen vatandaşlar "kuş diliyle" Başbakan Erdoğan’ı selamladı.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında vatandaşlar, “Yanındayız Başbakanım”, “Allah senden razı olsun”, “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları attı.

 Başbakan Erdoğan, konuşmasının  sonunda vatandaşlarla “Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkı sözlerini Görele’ye uyarlayarak söyledi.

Başbakan Erdoğan açılışın ardından, vatandaşlara satranç takımı dağıttı.

Görele’de Adliye Sarayı, Güzel Sanatlar Fakültesi ve  Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, 24 derslikli 800 kişilik Anadolu Öğretmen Lisesi, 200 öğrencilik pansiyon ve spor salonu, Aile Toplum Sağlığı Merkezi, Derin Deşarj Merkezi, 3 köprü, Görele Deresi taşkın koruma, Kuyumcu Deresi taşkın koruma, Çömlekçi Deresi taşkın koruma, 13 Şubat Kapalı Spor Salonu, Görele Belediyesi asfalt plenti, 13 Şubat ilçe stadyumu sentetik çim futbol sahasının toplu açılışı gerçekleştirildi.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13