Erdoğan'dan bomba açıklamalar!

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarları ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık Saray demeyeceğiz, Külliye diyeceğiz. Burası milletin evi" dedi

Politika 10.03.2015, 15:20 10.03.2015, 15:22 Emre
Erdoğan'dan bomba açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan muhtarlarla biraraya geldi. Muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimleri için muhtarlardan destek istedi. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın çeşitli ilavelerle daha da büyütüleceğini söyleyerek, "Artık saray demeyeceğiz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi diyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan muhtarlarla biraraya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, yeni toplantı, sergi salonları ve içinde 5 milyon kitabın yer alacağı Türkiye'nin en büyük kütüphanesinin de yapılacağını belirterek, "Bundan sonra Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde biraraya geleceğiz, artık saray demeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi diyeceğiz. Burası milletin evi" dedi.

"MUHTAR ADAYI OLSALAR KAZANAMAZLAR"

Kendisini en iyi muhtarların anlayabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu "Bakmayın muhtarları küçümseyenlere. Onların hiçbiri oturdukları mahallelerde muhtarlığa aday olsa kazanamazlar. Kendi mahalle halkının gönlüne girip orada muhtar olamayacakların, milletin geleceği hakkında iri iri laflar edenler bizi sadece acı acı gülümsetir.

Milletle vatandaşla irtibatları o kadar zayıf ki, seçimler onlar için bir yük. Gerçi geçtiğimiz günlerde İzmir'de bir vatandaşımız bunlardan birine gayet güzel cevap vermiş. Bir kadın 'Bırakın dalaşmayı proje üretin' demiş. Biz de yıllardır aynı şeyi söylüyoruz. Siz bu ülke için bu vatan için ne yaptınız onu söyleyin diyoruz. Söylüyoruz söylemesine ama karşı tarafta proje yok. Varsa yoksa tezviraz"

"PARTİMİN İÇİNDEN İHANET EDENLER OLDU"

İsim vermeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi neymiş, partileri kapatılacakmış. Kardeşim, niye senin partini kapatsınlar. Ben Genel Başkan olduğum parti 2007'de kapatılmak istendi, bunların hiçbirinin sesi çıkmadı. Kapatılsa zil takıp oynayacaklar. Bunu söyleyenler 'Partimiz kapatılacak' diyor. Biz dedik ki parti kapatılmasını yasaklayalım. İnanır mısınız, o maddenin görüşülmesi sırasında hepsi ortadan kayboldu. Partimin içinden de ihanet edenler çıktı.

Halbuki 330'u bulsaydık, partilerin kapatılması ortadan kalkacaktı. Ben geçenlerde sayın başbakana da söyledim, gelin meclise getirin bu işi, buyrun bir hafta içinde hemen birlikte yasa teklifini getirelim, partilerin kapatılmasını ortadan kaldıralım. Bunun adımı atılsın, milleti aldatmaya gerek yok. Bu yapıldı, iktidar partisi adım atıldı, hadi gelin destekleyin, tekrar sağa sola kaçmayın. Buyrun iktidar partisi anayasa değişikliği teklifini meclise sunuyor, temenni ederim ki bu iş süratle biter. Artık kimse kuşlardan haber aldım benim partim kapatılacakmış diye ortalıkta dolaşmasın" dedi.

"BÜYÜK HEDEFLERİ OLMAYANLAR BUNLARI DÜŞÜNEMEZLER"

Göreve geldiğinde Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol olduğunu, 12 yıl içinde , 17 bin 500 ilave yol yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marmaray ecdadımızın proje olarak mirasıydı. Tuttuk boğazın altından tüneli yaptık, milyonlarca kişi geçiyor.

Avrasya tünelinin temelini atmıştım, devam ediyor, önümüzdeki yıl inşallah o da bitecek, ordan da otomobiller geçecek. İktidar yeni bir açıklama yaptı, birinci köprüyle ikinci köprü arasında denizi altında üç katlı bir tünel yapılıyor. Yine temelini cumhurbaşkanı sayın Gül ile birlikte attığımız Yavuz Sultan Selim köprüsü hızla devam ediyor, şu anda 320 metre yüksekliğindeki kuleler bitmiş vaziyette. İnşallah bu yıl sonunda 29 Ekim'e yetiştirilecek ve açılışı yapılacak.

Bu aynı zamanda üçüncü dünyanın en büyük havalimanı olan yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı ile bunlar bütünleşecek. Bunlar Türkiye'de yapılıyor, icraatlar bunlar. Büyük hedefleri olmayanlar buraları düşünemezler. Bu millet büyük bir millet. Dolayısyla ona yakışan neyse onu yapacak.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ YAPILACAK

2500 kişiyi alabilecek kendi mimarimizle bir camiyi de yapacağız. Çok amaçlı bir toplantı ve sergi salonları olan bir bina daha yapılıyor. Başkentte bu tür yerler yok. Bunun adımlarını atıyoruz. Türkiye'deki en büyük kütüphanedeki kitap sayısı 1.5 milyon. Dünyada 150 milyon cilt kitabı olan kütüphaneler var. Bizde böyle bişey yok. Biz şimdi Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi inşa edeceğiz, asgari 5 milyon kitap olacak. Ardından İstanbul'da çok daha büyüğüne başlayacağız. Biz kitap medeniyetinden geliyoruz.

"BU MİLLET ÇOK UYANIK YAV"

Ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına diktatör diyenler, aslında kendi özlemlerini dile getirmektedir. Üstelik bu cumhurbaşkanı tam 9 defa milletin desteğine mazhar olduğunu göstermiş biri. Yani kendileri cumhurbaşkanı adayı olamadılar, netice ortada. Yani millet zannediyorlar ki, değerlendirmesini yapmıyor, yav bu millet çok uyaanık yav, siz bu milleti ne zannediyorsunuz.

"MİLLİ ŞEFLİĞİNİ İLAN EDER"

Muhalefetin başındaki biri bu imkanı elde etse hemen milli şefliğini ilan eder. Olmayanı olmuş gibi gösterme konusunda bunlar pek mahirdir. Dökülürler sokağa, üniversiteleri sokağa dökerler, biliyorsunuz geçmişte orduyu sokağa çekmeye çalıştılar. Ama bu ülke hep kaybetti. 16 ayda bir hükümet değişti. İşte son 12 yılda sürekli tek parti iktidarda hamdolsun 1'e 3 milli gelirimiz arttı.

"NEREDESİNİZ TENCERE TAVACILAR?"

Gezi olayları sırasında "Panzer ezdi geçti, şu kadar kişi öldürüldü, çocuğu annesinin kucağından aldılar" yalanlarını gördük. Bize kalkıp Taksim'de 12 ağacın söküldüğünü söylediler. Artık biliyorsunuz modern makineler ağaçları söker, başka yerde diker.

Taksim'de alınıp Hürriyet Tepesi'ne dikilecek ağaçlar için kıyametleri kopardılar. Ancak Yalova'da hiç sesleri çıkmadı. Nerdesiniz tencere tavacılar. Hala Gezi olaylarını yeniden alevlendirmeyi düşünenler var. İçinde şiddetin olduğu hiçbir grubun milletimizden güç alması mümkün değildir. Bu çözüm süreci için de Gezi hevesleri için de böyledir. Türkiye refahın huzurun tadını aldı, artık geri dönmez. Buna tevessül eden herkese bundan sonra da bu millet dersini verir"

"KADINA ŞİDDET İNSANLIĞA İHANETTİR"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadına şiddet temalı spot filmini muhtarlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir birim kurulacağını belirterek, burada kadına şiddet haberlerinin takip edileceğini söyledi. Kadının Allah'ın emaneti olduğunu da belirten Erdoğan şunları söyledi:

"Kadına şiddet insanlığa ihanettir. Ben Uşak'ta 2006'da konuştuğumda dedim ki, devletin bireysel suçları, yani bir kişinin bir kişiyi öldürmeye karşı affetme yetkisi yoktur. Devletin kendisine karşı işlenen suçları affetme yetkisi vardır. Devletin Özgecan'ın katilini affetme yetkisi yoktur. Bütün bunlara karşı ağırlaştırılmış müeebbet hapis getirildi. Sorumluluk yargınındır. Allahın emanetine sahip çıkmayanlar, milletin emanetine sahip çıkamaz. İnsan emanetinin kıymetini bilmezse insan değildir.

"ERKEKSEN PANTOLONLA DOLAŞ. NİYE ETEK?"

Eskiden eğlence için kullanılan havai fişekleri başka amaçlarla kullanıyorlar. Demir bilyeyi suç aleti olarak kullanıyorlar. Silah neyse havai fişek de o, sapan da o. Bunların cezaları arttı, arttığından dolayı rahatsızlar. Maskeyle dolaşıyorlar. Niye maskeyle dolaşıyorlar, niye etek, erkeksen pantolonunla dolaş. Niye etek? Orada da hanım kardeşlerimize saygısızlık var. Bir kısmı da parlamentoda maskeyle katılıyor. Nasıl bir milletvekilisiniz. Neymiş, poşu takmış. Poşu öyle takılmaz. Bir taraftan çözüm süreci diyeceğiz, bir taraftan özgürlük diyeceğiz, ama bu özgürlüğü öylerken başkasının özgürlüğüne müdahale edeceğiz, olmaz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Türkiye'nin büyümeye uygun bir dönüşümü yapması gerekiyor. Bunun için köklü bir değişime ihtiyaç var. 7 Haziran seçiminin bunun için önemli olduğunu, Türkiye'nin yeni anayasaya ve Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu söylüyorum.

Başkanlık sistemi bize yabancı değil. Bir uzlaşma komisyonu kurduk, bizim 320 milletvekilimiz var, mesela bu komisyonda 30 milletvekili olan parti de 3 kişiyle temsil ediliyor, biz de 3 kişiyle temsil ediliyorduk. Niye kabul ettim, amacımız üzüm yemekti. İnanın kabul etmediler. Daha sonra kendileri 60 madde teklifi gönderdim, arkadaşları gönderdim, yine olmaz dediler. Netice almak değildi dertleri. Orada da başkanlık sistemiyle ilgili bir teklifimiz vardı. Artık mevcut gömlek bu vücuda dar geliyor.

"MİLLETİM DESTEĞİ BU VAADLERLE VERDİ"

Esasen cumhuriyet kurulduğundan beri bu tartışma yapılagelmiştir. Ancak Gazi Mustafa Kemal'den beri hiç kimsenin bu değişikliği gerçekleştirmeye ya zamanı ya gücü yetmemiştir. Biliyorsunuz cumhurbaşkanlığına aday olurkan yeni anayasa ve başkanlık sistemini açıkça telaffuz ettim. Milletim bana bu desteği bu vaadlerle verdi. Ülkemiz şartlarında böyle bir değişimi ancak 400 civarında milletvekilyel iktidara gelen bir parti yapabilir. Ben bunu söylüyorum. Başkanlık sistemi benim şahsi arzum değildir. Başkanlık makamına gelen ila nihaye orada kalacak değil. Benim bu konudaki ısrarımın sebebi Türkiye'nin 2023 ve 2071 vizyonuna ancak bu şekilde ulaşabiliyor olmasından dolayıdır.

"DAMDAN DÜŞTÜM"

Demokratik sistem içinde hızlı karar alabilme, ancak başkanlık sistemiyle sahip olabilir. Bu 12 yıllık başbakanlık döneminde yaşadım. Damdan düştüm ve damdan düşerek nerde sıkıntı var bunu bizzat yaşadım. Bu konu sıradanbir teori olayı değildir. Teorinin pratikle uygulamayla yaşanmasıdır. Ben bunu yaşadığım için anlatıyorum. Bugün G7 ülkeleri de G20 ülkelerinin de önemli bölümü başkanlık ya da yarı başkanlıkla yönetiliyor. Bunlar akılsız mı? Geri kalmış ülkelerde rastgele şeyler görürsünüz. Başkanlık sistemini "İmparatorluk" olarak anlayanlar kendi milletlerini bilmiyor. Amerika'da diktarörlük mü var? Fransa'da, Meksika'da, Brezilya'da diktatörlük mü var? Oralarda şu anda bizim beraber yürüdüğümüz ülkeler. G20'deki 10 ülke başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Böyle bir gidişe milletimiz izin vermez.

"MİLLETE RAĞMEN İKTİDAR OLUNMAZ"

Bu ülkede kimi zaman tankla kimi zaman komitacılıkla darbe yapanlar oldu. Hiçbiri yönetimde uzun süre kalamadı. Çünkü millete rağmen iktidar olunmaz. Dikkat ederseniz böyle dönemlerin ardından milletle bütünleşmiş kadrolar ortaya çıktı. Başkanlık sisteminden diktatörlük çıkarmak isteyenler herşeyden önce bu milleti karşısında bulur. Dolayısıyla bu teklifimin ardından miletimin arzusu vardır. 7 Haziran seçimlerinin iyi bir fırsat olduğunu milletimize söylemenizi rica ediyorum.

"BU TÜR ESERLERDE TASARRUF OLMAZ"

Bu binayla ilgili çok şey yazıldı. Ülkesine bu binayı çok görenler oldu. Tabi biz Türkiye'ye büyüklüğüne bir cumhurbaşkanlığı binası kazandırmak için çalıştık, başarılı olduk. Sadece bu kadarla kalmıyoruz. İnşallah bittiğinde sizler buraya tekrar geldiğinizde inşallah ülkenizin büyüklüğünü bir daha yaşayacaksınız. Bir dostumuzun güzel bir sözü var, bizi duygulandırdı, 'Bir milletin bu tür eserlerinde asla bu tür yatırımlardan tasarruf olmaz, çünkü bunlar bir milletin şanıdır, bir milletin büyüklüğünün ifadesidir' dedi.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14