En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Parfüm Kokusu Nereden Ve Nasıl Elde Edilir?

Yaşam 05.03.2018, 18:11

SUÇ VE CEZA'DA ŞOK SÖZLER; PARFÜMLER NEREDEN ELDE EDİLİYOR?
Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy'un hazırlayıp sunduğu CNN TÜRK'te yayınlanan Suç ve Delil programında aşk, intikam, cinayetler ve koku tartışıldı.
Programa psikiyatr Prof. Dr. Özcan Köknel, gazeteci Yüksel Aytuğ, ilişki danışmanı İlhan Uçkan ve koku uzmanı Vedat Ozan katıldı.
Kokunun etkilerinin konuşulduğu programında koku uzmanı Vedat Ozan'ın yaptığı açıklama stüdyodaki konukları şoke etti.
Koku uzmanı Vedat Ozan, 'kokuların kalıcı olması için hayvanların genital bölgelerinde üreyen kokuların kullanıldığını' açıkladı.

Yorumlar (1)
Ulugbek Abdumominov 5 yıl önce
Misk nedir? Misk Ceylaninin disi ceylani etkilemek ve sinirlarini isaretlemek icin kullandigi afrodizyak,feromondur.Misk iki yola elde edilir.Birincisi avlama yoluyla ikincisi ise ceylan ciftligi olan siringayla hayvanin keseciginden miski ceker.Misk ham olarak hayvan kokuludur.Yani kesecikten alinan misk tek basina koku amacli surunulmez.

Piyasada gordugunuz yada satilan siyah ve beyaz misk vardir.Kimileri beyaz miski,ceylanin ureme zamaninda alinan miski saniyor.Halbuki oyle degildir.Ham olarak misk iki renklidir yani koyu kahverengi yada yada siyah.

Koyu kahverengi misk daha genc ceylanda bulunur

Siyah misk ise olgun yada yasli ceylanda bulunur.

Beyaz misk ve siyah misk konusuna gelirsek.Bu isimler sadece kokuya verilmis isimdir.Ornek vermek gerekirse No:5.Chanel branddir No:5 ise Chanel'in urettigi seridir,Yada Tom Ford'un urettigi Oud serili kokular gibi.Ozellikle beyaz misk diye satilan urunun icinde zerre kadar ceylan miski yoktur.Beyaz misk bayanlar icin uretilen,vanilya,gul yagi gibi esanslarin bir karisimidir.Her kim uretirse uretsin kokunun iceriginde ceylan miski varsa inglizce yada arapca olarak bunu belirtmis olmasi lazim.Uretici kendi dilinde'de yazmis olabilir.

Dunya'da bu hayvan sadece 5,6 ulkede bulunabiliyor.Bunlarda biri Himalaya daglari.Misk keseciginden alinan misk sandal yagi icinde 6 ay - 2 sene arasinda golge ve serin yerde bekletilerek koku haline geliyor.Ayni sarap gibi ne kadar cok fazla beklerse o kadar guzellesir ve daha guclu koku olusur.

Misk kokusunun rengi ise sandal yagina eklenmis olan miskin miktarina bagli olarak degisir.Baska bir degisle : 1gr siyah tekstil boyasini 10lt suya karistirirsaniz sarimtirak bir renk verir.Eger ayni miktarda suya 50 gr siyah boya eklerseniz sim siyah renk alirsiniz.

Sandal yaginin miski cozebelicegi bir oran vardir.Yani 5:1.Ornek vermek gerekirse 100ml su en fazla 50 gr tuzu eritebilir 51.ci gram tuzu eritemez.

Satilmakta olan urun 21 senelik %20 oraninda misk iceren bir kokudur.Bu koku tek basina surulerek kullanilmaz cunku cok yogun hayvan kokuludur.Bu urunu parfumculer hazirladiklari esans karisimina 3ml'e bir damla ekleyerek daha guzel feromon kokusu elde edebilirler.Yada 100ml alkol bazli kokulariniza 1,2 damla ekleyerek daha guzel koku elde edebilirsiniz.Daha farkli amaclarda'da kullanilabilir.