Kara kampanyaları bitirmeleri lazım

Erdoğan ATV’de katıldığı programda cemaatle iktidar arasında gerginliğe neden olan dershaneler için, “Biz tüm milletin iktidarıyız.

Manşet 21.11.2013, 09:08 21.11.2013, 17:34 Emre
Kara kampanyaları bitirmeleri lazım

 Kendilerinin de anlayışla karşılamaları, kara kampanyaları bitirmeleri lazım” dedi Polemiğe girmek istemediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Arkadaşlarımız belli bir çalışmayı yaptı. Taslak bize sunulmadan atılan ‘Gece baskını’ başlığı yenilir yutulur bir başlık değildi” diyerek tepkisini gösterdi. 

Erdoğan, "Biz Cemaat mensubu kardeşlerimizin ellerindeki medya organlarıyla bize saldırmalarını, hatta gerçeğe aykırı şekilde saldırmalarını yadırgıyoruz." diye konuştu

ANKARA MİLLİYET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cemaatle iktidar arasında tartışma konusu olan dershanelerin kapatılması konusunda, “Biz belli bir grubun değil, tüm milletin iktidarıyız. Kendilerinin de anlayışla karşılamaları, kara kampanyaları bitirmeleri lazım, bizden bir geri adım beklememeleri lazım, geri adım söz konusu olamaz” dedi.
Erdoğan, ATV’de katıldığı programda soruları şöyle yanıtladı:

POLEMİĞE GİRMEM: Bugüne kadar konuşmadım çünkü böyle bir polemiğin içerisine girmek istemedim. Bu polemiği de doğrusu çok çirkin buldum. 1980’lerden gelen bir konu bu. Hüseyin (Çelik) Bey’e bakanlığı döneminde bu dershaneler konusunda bir dönüşüm projesi istediğimi söyledim. Milli Eğitim bakanı arkadaşlarımızın hepsinden de bunu istedim. Son dönemde artık bu işi bitirmemiz, eğitimde bunu başarmamız gerekiyor dedik.

ÇİRKİN BAŞLIK: Arkadaşlarımız belli bir çalışmayı yaptılar. Bu taslak bize sunulmadan atılan gazete başlıkları çok çok çirkindi. ‘Gece baskını’ başlığı (Zaman gazetesinin manşetini kastederek) yenilir yutulur bir başlık değildi. Kim nereye gece baskını yapmış, Meclis’e gelmiş mi gelmemiş. Hem baskın diyeceksin hem taslak diyeceksin. Bu işi seslendiren arkadaşların birçoğu ile bu işi görüştüm, bunları anlattım, bu işi çözeceğiz dedim.

TİŞÖRT GİYDİRİYORSUN: Gelin samimi olalım. Biz sizden hizmet alalım. Dershaneleri okula dönüştürelim. Sınıflarda boşluk mu var. Kalite limitimiz 30. 15 öğrenci varsa, biz 15 öğrenci verelim. Veremiyorsak, yıllık maliyeti nedir 2 bin, 2 bin 500 lira, o ücreti verelim. Siz burada devam edin. Merdiven altı dershaneciliğini bitireceğiz, apartmanlarda falan bitecek. Fazla öğretmenleriniz varsa bize devredin sadece mülakatla istihdam edelim. Bunu da istemiyorsanız, ne istiyorsunuz bunu da söyleyin. Neden okula yanaşılmıyor da illa dershane deniliyor. Onlar bize bunu anlatamıyor, biz de anlamakta zorlanıyoruz.

DARBE HÜKÜMETİ DEĞİLİZ: İsteniyorsa okulları devlete veririz deniliyor. Kusura bakmasınlar da biz darbe hükümeti değiliz. Darbe hükümeti istediğinde veririz diyebilirsiniz. Biz samimi olarak ortaya koyuyoruz. Bu hizmeti vermek istiyorsanız kurun okulları, hizmet alalım. Böyle bir kavganın içerisine girmeye gerek yok.

SİZİN VAKIFLARA VERDİK:  Doğu’da Sodes faaliyetimiz var. 34 ilde var. Ücretsiz faaliyet yapıyoruz. Çoğu da bize yönelik kampanyayı yürüten arkadaşlarımızın vakıflarına derneklerine verilmiştir. Maaşlarını öğretmenler devletten almaktadır.

KARA KAMPANYA: Böyle bir kara kampanyanın, gece baskını diye çirkin başlıkların olması bizi ciddi manada üzmüştür. Yalan yanlış haberler de bizi üzüyor. Etüt salonları, okuma salonları kapatılıyor. Böyle bir şey yok. Tasarı bile yok. Taslakla ilgili son Bakanlar Kurulu’nda brifing verildi. Bir şey çok önemli, nereden servis yapıldı, nasıl yapıldı. Bugüne kadar birçok taslak hazırlanmış, öncesini bilenler yine böyle olacak diyorlar,. 500 bin lira ceza, böyle bir ceza yok. Gecekondu mantığını değiştirmek istiyoruz. Zihniyet değişimi bu. İstiyoruz ki çocuklarımız yarış atı olmasın, çocukluklarını yaşasınlar, biz yaşadık ama onlar mahrumlar.

15 GÜN SONRA: Biz adımımızı attık. Pazartesi günkü sunumda tespit ettiğimiz eksikler var. Dedik ki dışarıdan destek alın, stk’larla görüşün, bundan sonraki bakanlar kuruluna, 15 gün sonraki, daha hazır getirin sonra da Meclis’e sunalım.

İNSAF EDİN BE: (Kuran kursları da kapatılacak mı?) Bakın buradaki tuzak zaten bu. Ne yazık ki bu oyunu oynayanlar, kara propagandayı yapanlar bunu yapıyorlar. Kuran kursları kadar mukaddesse dershaneler o kadar mukaddestir mantığı çok ters, çok çirkin. Kuran kursuna giden hafızlık için gidiyor. Üniversite sınavında dershaneye göre sorulacaksa bu okullar o zaman niye var? Bu okullar varsa bu dershaneler niye var? VİP dershane olarak anılan dershaneler bile var.

GERİ DÖNMEYİZ: Bu dernekler okul istemiyorlarsa açık lise dedik. Anlattıklarım nihai model.Farklı şeyleri varsa, sunsunlar. Geri dönmemiz asla söz konusu değil.

TOKADI UNUTTULAR MI: Cemaat mensubu kardeşlerim verdiğimiz mücadele karşılığında yediğimiz tokadı, darbeyi unutuyorlar mı? Neden karşımıza alalım, mücadeleye girelim? Sorumluluk taşıyoruz. Bütün bir eğitimi cemaatin kurumlarına teslim etmek gibi bir durum içinde olamayız. O zaman asıl derler ki belli derneklere, vakıflara eğitimi
teslim ediyorsunuz?

MİLLETİN İKTİDARIYIZ: Biz belli bir grubun değil, tüm milletin iktidarıyız. Kendilerinin de anlayışla karşılamaları, kara kampanyaları bitirmeleri lazım, bir geri adım beklememeleri lazım, geri adım söz konusu olamaz.

KUCAKLIYORUZ: (Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönme davetini reddetmesi nedeniyle mi bunlar oldu?) Onunla hiçbir ilişkisi yok. Birçok konuda arkadaşlarla görüşmeler yaptık. İçimizde arkadaşlarımız var. Biz bir kucaklama hareketini yapıyoruz niçin o kardeşlerimizle de kucaklama faaliyetinde olmayalım. Ayrılığa değil birleşmeye ihtiyaç var.

OSLO TEPKİSİ: (PKK’ya söz verildi, çocuklar PKK’ya gidecek iddiaları için) “Oslo’nun sözü yerine getirildi” diye twitlerde geçiyor. Oslo’da sen MİT müsteşarının yanımda mıydın, hangi söz verildiğini biliyorsun.

SES YÜKSEK ÇIKIYOR: Niyetimiz kimseyi kırıp dökmek değil,. Bu sektördeki payınız yüzde 25. Öyle çok çok büyük değil. Ama ses büyük, çok farklı çıkıyor. Yakışık almayan ifadelerle, bütün bunlara rağmen bir başbakan olarak söyleyeceklerimi söylüyorum. Bu programdan sonra fazla konuşmam. İşin icrasına geçerim, arkadaşlarım konuşur.

GÖNÜL?DİLİ?DEĞİL: (Oy tabanınız kavga ediyor sorusu üzerine) Ben böyle bakmıyorum. Bizim niyet hayır, akıbet hayır. Niyetimiz hayırlı asla böyle bir kavganın içinde olmadık, asla da olmayız. Şu andaki dil gönül dili değil ama biz gönül dili ile konuşuyoruz. Bekleriz ki karşı taraf diyeceğim mecburen,  başka türlü konuşamam, onlar da gönül dili ile konuşmalı. Dershanelerin de tamamını temsil etmiyorlar. Ellerindeki enstrümanlarla ses çıkartıyorlar. O sese aynı şekilde karşılık verme noktasında olamayız. Biz hep sabırla davrandık, birçok şeyi de aştık.
 
‘CEMAATE KARŞI DEĞİL’

"Bu mesele bizim için bir memleket meselesidir, bir eğitim meselesidir. Partimizin ve hükümetimizin programlarında yer alan bir meseledir. Yeni açıklanmış şeyler değil bu. Cemaat deniliyor, cemaatle,  hizmetle karşı karşıya gelmek gibi bir şey de çok çirkindir. Biz cemaat mensubu kardeşlerimizin ellerindeki medya organlarıyla bize saldırmalarını, hatta gerçeğe aykırı şekilde saldırmalarını yadırgıyoruz.

Bu niye bir cemaate yönelik olsun. Cemaat mensubu olan kardeşlerim lütfen burayı tekrar hatırlasınlar biz ne dedik öğrencileri özel okullarda okutalım, parayı devlet versin. Danıştay ne yaptı, bunu reddetti. O zaman Ak Parti iktidarı cemaate kaynak sağlamak için bu yasayı düzenledi dediler. Cemaat mensubu kardeşlerim bu olayda yediğimiz darbeyi, tokadı unutuyorlar mı? Biz şimdi niçin cemaati karşımıza alalım.

Siz niye eğitimi belli vakıflara, derneklere teslim ediyorsunuz diye bize hesap sorarlar. Çünkü biz belli bir grubun değil tüm milletin iktidarıyız. Kendilerinin de bizi anlayışla beklemeleri lazım, sürdürdükleri kara kampanyaları bitirmeleri lazım ve bizden bir geri dönüş bekliyorlarsa bunun olmayacağını bilmeleri lazım."
 
GÜLEN’E ‘FİTNE’ MESAJI

Biz siyasi partiyiz, kendimize düşman ilan etmek gibi yanlışın içine girmeyiz. Beraber yürüdüğümüz, birçok sorunu hallettiğimiz kardeşlerimizle ayrılığın içine düşmeyiz. Fitne odakları var, bunlara fırsat vermemek lazım. Kimler fırsat verdiyse Oslo olayı, müsteşarımın olayı. Bunun bedelini fitne içinde olanlar öderler ama bu dünyada ama ebedi alemde. Bize düşen kucaklamaktır. Sorumluluk makamında olanların fitne nifak çıkartmak isteyenlere fırsat vermemesi lazım. Çünkü biz birbirimize çok lazımız. Onu onların bulması lazım.
 
‘Perwer’e vatandaşlık teklif ettim’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 38 yıl aradan sonra Türkiye’ye gelen sanatçı Şivan Perwer’e vatandaşlık teklif ettiğini, Perwer’in yanıtını beklediğini bildirdi. Erdoğan’nın programda değindiği diğer konular ise şöyle:

38 YIL SONRA: Diyarbakır’daki buluşma çözüm sürecini güçlendiren bir adım oldu. Barzani’nin, Perwer’in, Tatlıses’in katılmış olması farklı bir güç kattı. Barzani’nin konuşması, milat olması bakımından önemliydi. Perwer’in 38 yıldan sonra kendi ülkesine gelmiş olması... . Kendisine ‘vatandaşlık konusunda böyle bir talebiniz varsa çözmeye hazırız’ dedim.

GAZİ’Yİ NEREYE KOYACAKLAR: Kürdistan ifadesinden birilerinin rahatsız olması manidar. Tarihimizi bilmiyorlar. TBMM Reisi Mustafa Kemal olarak tüm Bakanlar Kurulu’nun imzasının olduğu bir kararname var. Bu kararname ‘Kürdistan kısmının kati suretle Faysal’a biat etmemesinden dolayı’ gibi devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal bölücü mü? Bana bölücü diyenler Gazi’yi nereye koyacaklar.

ŞIK OLMAMIŞTIR: (Türkiye Kürdistanı ifadesine ilişkin) Mümkün değil. Diyarbakır Belediye Başkanı’nın bu tür bir ifadeyi kullanması şık değil, tahrikten başka bir işe yaramaz. TürkiyeCumhuriyeti’nin ismi bellidir, spekülasyona gitmenin anlamı yok. Bu toplum içinde yeni rahatsızlıklara neden olur.

ONUN İLGİ ALANI DEĞİL: (Barzani’nin Öcalan’a ilişkin af sözlerinin anımsatılması üzerine) Barzani böyle bir ifade kullanmışsa yanlış yaptı. Aramızda geçmedi. Bu, onun da ilgi alanında değil, benim de ilgi alanımda değil. Yargı hükmünü vermiştir.

22 BÜYÜKŞEHİR BELLİ: Büyükşehir belediyelerinden 22’sini belirlemiş vaziyetteyiz. İl belediyelerinden de 11’ini belirledik. Temayül, vekiller, bakan arkadaşların kanaatlerini alarak belirledik. Tatmin olmazsak bir araştırma daha yaptırıyoruz. Sanıyorum önümüzdeki haftadan itibaren peyderpey açıklamaya başlarız.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:36
Güneş 06:10
Öğle 13:08
İkindi 16:54
Akşam 19:56
Yatsı 21:23
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Karagümrük 33 31
18. Gaziantep FK 32 31
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 33 17
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Bandırmaspor 31 49
8. Boluspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 31 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14