Gezi olaylarında en son gelişmeler

İstiklal Caddesi’ndeki gruba polis müdahale etti... Polis, Taksim'e çıkmak için Şişli'de toplanan kalabalığa da müdahale etti. Ergenekon Caddesi'nde kalabalığı dağıtmak için TOMA'lar devrede... Tünel tarafında da büyük bir kalabalık var. Ara sokaklardan gelen vatandaşlar polis tarafından dağıtılıyor. Polis Taksim'e çıkan tüm yollarda barikat kurmuş bulunuyor. Beşiktaş'ta Çarşı Grubuna müdahale edildi. Öte yandan polis, doktorlar ve Çarşı Grubu'ndan sonra gazetecilere yönelik olarak gözaltı başlattı. TAKSİM’de Gezi Parkı olaylarını izleyen ve üzerinde sarı basın kartı bulunmayan gazeteciler, gözaltına alınmaya başladı. Gözaltına alınan gazetecilerden Uğur Can ile Ferhat Uludağlar serbest bırakılırken isimleri henüz belirlenemeyen 3 gazeteci gözaltına tutuluyor.

Manşet 16.06.2013, 20:52 16.06.2013, 22:19
Gezi olaylarında en son gelişmeler
Şişli Ergenekon caddesi üzerinde Gezi Parkı olaylarını protesto etmek isteyen bir grup barikatlarla yolu kapattı. Gruba TOMA'dan sıkılan tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Grup üyeleri polise taşlarla karşılık verirken bir polis memuru yaralandı. Çevik kuvvet polislerinin de gruba taşlarla karşılık verdiği görüldü. Yaralı polis ambulansla hastaneye kaldırıldı. Grup ara sokaklara kaçarken, polisin müdahalesi sürüyor.

İstiklal Caddesi'nin Asmalımescid tarafında polis ve direnişçiler arasındaki çatışma devam ederken, 4 gazetecinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferhat Uludağlar ile, İMC TV muhabiri Okan Altunkara bulunuyor. DHA muhabiri Uğur Can ise gözaltına alındıktan hemen sonra serbest bırakıldı.

15 kişilik bir feminist grup, Taksim İstiklal Caddesi girişinde oturma eyleminde bulundu. Polis gösterinin yasadışı olduğunu, dağılmadıkları takdirde müdahalede bulunacaklarını anons ettikten sonra, oturma eylemi yapan gruba gaz bombası attı. Polisin gaz bombası sonrasında eylemciler ara sokaklara dağıldı. İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda polis ve göstericiler arasında çatışmalar devam ediyor.

 İstiklal Caddesi’nde polisle çatışan gruba çevik kuvvet polisi tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Dün akşam saatlerinden beri Taksim ve çevresinde polis ile göstericiler arasındaki arbede zaman zaman şiddetlenerek devam ediyor. İstiklal Caddesi’nde korsan gösteri yapan grubu polis önce sözlü olarak uyardı. Uyarılara aldırış etmeyen gruba çevik kuvvet polisi TOMA’dan tazyikli su sıkarak ve biber gazı atarak müdahale etti. Gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı. Göstericiler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor.

ŞİŞLİ'DE GERGİNLİK

Polis, Şişli Ergenekon Caddesi'nde toplanan gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ediyor. Caddeyi barikatlarla kapatan grup polise taşla karşılık veriyor.

SIRASELVİLER'DE ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gezi Parkı’na dün polisin müdahalesinin ardından bugün Sıraselviler Caddesi’nde toplanan yüzlerce kişilik gruba polis müdahale etti. Polisin dağıttığı grup bir süre sonra tekrar toplandı. Bu sefer polisle anlaşan grup oturma eylemi yaptı. Göstericiler içerisinde bir grubun barikat kurması üzerine, polis anons yaparak barikatın kaldırılmaması halinde müdahale yapılacağını belirtti. Göstericilerden birkaçı polisle görüştü; polis barikatın kaldırılması şartıyla müdahale edilmeyeceğini belirtti. Barikatın kaldırılmaması üzerine polis müdahalede bulundu. Çevik Kuvvet polisleri gaz bombası atarken, TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) göstericilere gazlı su sıktı. Göstericilerin kaçmasının ardından barikat iş makinesiyle kaldırıldı. Firuzağa Caddesi’ne doğru çekilen göstericilerin taş atması üzerine polis tekrar müdahalede bulundu. Müdahalenin adından onalrca kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bir kişinin ise İngiliz olduğu öğrenildi. Sıraselvilerde olaylar devam ediyor.
 

NURTEPE TEM BAĞLANTI YOLUNDA POLİS MÜDAHALESİ

TAKSİM Gezi Parkı ve çevresinde çıkan olayları protesto etmek isteyen yaklaşık 100 kişilik grup Kağıthane TEM Otoyolu Nurtepe Bağlantı Yolu’nu trafiğe kapattı.

Olay yerine gelen çevik kuvvet polisleri gruplara gaz bombası ile müdahale etti. Müdahale sırasında 4 kola ayrılan gruptakiler polise taş attı. Poliste biber gazı sıkarak grupları dağıtmaya çalıştı. Ancak grupta bulunanlar atılan biber gazlarını polise geri fırlattı. Biber gazları bağlantı yolunda seyir halindeki araçların arasına düştü. Bir gösterici de yola otomobil lastiği fırlattı. Rampadan aşağı yuvarlanan lastik yola ulaşamadı.Polisin gruplara müdahalesi yaklaşık 2 saat sürdü. Müdahalenin ardından polis ekipleri ayrıldı.

NURTEPE'DE İKİNCİ MÜDAHALE

Gezi Parkı'nı boşaltmak için düzenlenen polis operasyonunun protesto eden eylemciler ikinci kez TEM otoyolu Nurtepe bağlantı yolunu trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis gruba tazyikli su ve gaz bombaları sıkarak müdahale etti. Grupta bulunanlar da polise taşlarla saldırdı. Göstericiler yollara barikat kurarak ateşe verdi. Polisin yaklaşık 1 saat sürdürdüğü müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçtı
 

ERGENEKON CADDESİ'NDE POLİS MÜDAHALESİ

Mecidiyeköy'den Taksim'e yürümek isteyen ve taş ve şişe fırlatan gruplara çevik kuvvet ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ara sokaklarda eylemcileri takip eden polisleri bazı vatandaşlar alkışlarla destek oldu, bazıları ise tencere ve tavalara vurarak gürültü çıkartarak protesto etti. Bazı polisler de kollarındaki Türk bayrağı armasını eline alarak kendilerini protesto edenlere gösterdi. Yorgun düşen bazı polis memurları ise, kaldırımlarda, yüzlerine takılı gaz maskeleriyle uyuyarak dinlenmeye çalıştı. Mecidiyeköy'de toplanarak Taksim'e yürümek isteyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, sloganlar atarak yürümeye başladı.Bunun üzerine polis ve jandarmaya bağlı TOMA'larla göstericilerin üzerine su sıkıldı, bazı polisler ise göstericilere boya tabancasıyla akrep tabir edilen polis aracının arkasından ateş etti. Sokak aralarında göstericileri takip eden çevik kuvvet polislerine, bazı vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi, bazıları da tencere ve tavalara vurarak protesto etti.

YOĞUN MÜDAHALE

Ergenekon Caddesinde ise çok sayıda eylemci, yola barikat kurup eteşe verdi. Polis ekipleri ise eylemci gruba biber gazı sıktı, tazyikli suyla müdahale etti. Halaskargazi caddesi'nde de çok sayıda eylemci, polise taş ve şişe fırlattı. Polis ekipleri de göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bu bölgedeki cadde ve sokakların çoğu barikatlarla göstericiler tarafından kapatıldığı görüldü.

POLİS KALDIRIMDA UYUDU

Halaskargazi Caddesi üzerinde çevik kuvvet ekipleri göstericileri müdahale ederken, dün geceden beri çalışan bazı çevik kuvvet polisleri ise kaldırımda yüzlerindeki gaz maskelerini çıkartmadan uyumaya çalıştı. TOMA araçlarının biten su depoları itfaiye araçları tarafından doldurulurken, sıcakta terleyen polisler, yüzlerini itfaiye araçlarından akan sularla yıkadı.
Polis ile göstericeler arasındaki çatışmalar sokak aralarında devam ediyor.

'ÇARŞI'DA HAREKETLİ DAKİKALAR

Beşiktaş'ta Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Taksim'e çıkmak isteyen bir grubu Başbakanlık Çalışma Ofisindeki polisler kovaladı. Polisler eylemcileri Beşiktaş Köyiçi Caddesine kovaladığı sırada çarşıda kısa süreli bir panik yaşandı. Kartal heykelinin yanında bekleyen Çarşı grubu taraftarları kendilerine müdahale edileceğini sandı. Panik yaşayan çevredekiler ara sokaklara doğru kaçtı. Çarşı esnafının araya girmesiyle polisler tekrardan bekleme noktalarına geri döndü. 

NİKAHTAN ÇIKTILAR MÜDAHALENİN ORTASINDA KALDILAR

Beyoğlu'nda nikah töreninden çıkan aralarında küçük çocuklarında bulunduğu bir grup, polis ile eylemciler arasında kalınca biber gazından kaçamadılar. Nikahtan çıkanlar, Galatasaray Lisesi önünde toplanan eylemcileri Beyoğlu Tünel'e kadar kovalayan polisin müdahalesinin ortasında kalınca nereye kaçacaklarını bilemediler. Kucağında oğluyla birlikte eylemciler ve polis arasında kalan bir kadın "Allah kahretsin" diyerek oğlunu gazdan etkilenmemesi için Asmalımescit'e doğru kaçtı. Bir başka vatandaş da "Nereye geldik? Burası Türkiye değil mi" şeklinde tepki gösterdi. Polisin eylemcilere yönelik üst üste attığı gaz bombalarına tepki gösteren nikah töreninden çıkan vatandaşlar yollarını değiştirerek Tünel yerine Asmalımescit sokağını kullanarak olay yerinden uzaklaştılar. Öte yandan Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan eylemciler bir süre sonra tekrar bir araya gelerek "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçiyorlar.

İZMİR'DE 10 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ 

Taksim Gezi Parkı protestocularına dün (cumartesi) akşam polis tarafından müdahalede bulunulması İzmir'de de tepki çekti. Günlerdir Gündoğdu Meydanı ve çevresinden ayrılmayan, desteklerini Birinci Kordon'daki çadırlarda sürdüren eylemciler yeniden harekete geçti.

İzmir'de dün gece yaklaşık 5 bin kişi, AK Parti Konak İlçe binasının Basmane Meydanı'na yürüdü. Bugün de saat 17.00 sıralarından itibaren Gündoğdu Meydanı'nda toplanmaya başlayan yaklaşık 5 bin kişi yürüyüşe başladı.

Birinci Kordon'dan Cumhuriyet Meydanı'na gelen topluluk, buradan da Basmane Meydanı'na ulaştı. Aralarında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu eylemciler, meydanda Ak Parti Konak İlçe binasına zarar verilmemesi için kendileri bir zincir oluşturdu. Hükümet aleyhine slogan atan topluluğun eylemi sürerken, İzmir Emniyeti de TOMA'lar ve çevik kuvvet polisleri ile önlem aldı.

Ancak çevik kuvvet ekibi göstericilerle karşı karşıya gelmemek için ara sokakta bekledi. Bu arada meydanın etrafında dönerek yürüyüş yapan eylemcilerden bazıları, eylemler sırasında başından kurşunla vurularak ölen Ethem Sarısülük'ün fotoğrafını TOMA'ların içnideki polislere doğru gösterdi. Topluluğun eylemi sürüyor.

İzmir'de, Basmane Meydanı'na yürüyen eylemciler, bir süre burada tepkilerini gösterip, hükümet aleyhine sloganlar attıktan sonra Gündoğdu Meydanı'na geri döndü. Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu'nun dün olduğu gibi yine Bayrak Mitingi düzenlemesi nedeniyle Gündoğdu Meydanı'ndaki kalabalık 10 bine yaklaştı. Bayrak Mitingi'ne katılanların müzik dinletinin ardından alandan ayrılması, diğerlerinin ise bir süre daha alanmda kalması bekleniyor. 

Çanakkale'de bir grup yolu kapattı

Çanakkale'de bir grup, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapattı. 
İskele Meydanı'nda toplanan grup, slogan atarak oturma eylemi yaptı ve caddeyi trafiğe kapattı. Bu sırada Eceabat'tan Çanakkale'ye yolcu ve araç taşıyan araba vapurları Çanakkale İskelesi'ne yanaştı. Feribottan yolcular inerken, yolun kapalı olması dolayısıyla sürücüler otomobillerini iskeleden dışarıya çıkaramadı. Bu sırada bazı araç sürücüleri ile göstericiler arasında tartışma yaşandı. 
Bir süre GESTAŞ'a ait iskelede bekleyen araçlar, yeniden araba vapuruna alınarak merkeze bağlı Kepez beldesindeki limana götürüldü ve güzergahlarına bu şekilde devam etmeleri sağlandı. 
Bölgeye gelen Vali Ahmet Çınar, bir süre gösterileri izledikten sonra iskele meydanından ayrıldı. 
Polisin güvenlik önlemi aldığı bölgede, eylemcilerin protestosu sürüyor. 

ANTAKYA'DA 'BARIŞ VE KARDEŞLİK' ZİNCİRİ

Protestolar sırasında kafasından yaralanarak, kaldırıldığı hastanede  hayatını kaybeden Abdullah Cömert'i anmak için Antakya-Samandağı yolunda "Barış ve Kardeşlik Zinciri" oluşturuldu
Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle Hatay'daki protestolar sırasında kafasından yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Abdullah Cömert'i anmak için Samandağ ilçesinden Antakya'ya kadar "Barış ve Kardeşlik Zinciri" oluşturuldu. 
Samandağ Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, dalından kopardıkları bir gülü, Antakya-Samandağ yolu boyunca insan zinciri oluşturarak, elden ele geçirmek suretiyle Cömert'in hayatını kaybettiği Armutlu Mahallesine kadar ulaştırdı. 
Cömert'in annesi Hatice Cömert ve Babası Ali Edip Cömert de aldıkları gülle beraber yol boyunca vatandaşları selamladı. 
El ele zincir oluşturan vatandaşlar yol boyunca "Abdullah Cömert ölümsüzdür", "Her yer Taksim her yer direniş"  diyerek slogan attılar. 
Grup gülü bıraktıktan sonra Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek amacıyla Uğur Mumcu Alanı'na geçti.

KIZILAY' DAKİ 'GEZİ PARKI' PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALESİ : 70 GÖZALTI

Ankara'da Gezi Parkı eylemlerine destek vermek isteyen gruba polisin müdahalisi devam ediyor. Öğle saatlerinde itibaren devam eden olaylarda 70 kişinin gözaltına alındığı, 6 polisin de yaralandığı bildirildi. Polis ekipleri, Kızılay Meydanı'na gelmek için toplanan gruplara müdahalesinin devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Milliyet




Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14