Erdoğan'dan yeni açıklama

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı gerginliğinin ardından yeni açıklamalarda bulundu.

Manşet 01.06.2013, 19:16 01.06.2013, 19:19
Erdoğan'dan yeni açıklama
Başbakan Tayyip Erdoğan İlim Yayma Cemiyeti Genel Kurulunda konuştu. İşte o konuşmadan bazı satırbaşları:

"Bu milletin ruhunda ben kendimi bilmek istiyorum, kutsal kitabımı tanımak istiyorum diyen, peygamberimi tanımak istiyorum diyen yüzbinlerce insan olduğunu tespit ettik"

ALKOL DÜZENLEMESİ DEDİK AYAĞA KALKTILAR

"En acil meselesi terör konusunda adımlar attık. Alkol konusunda düzenlemeler yaptık. Onu dahi alkolü yasakladılar diye çarpıttılar. Biz yasaklamadık. Düzenleme neydi? Okula, camilere 100 metre mesafede alkollü içki satılamaz dedik. Dünyada bunun örnekleri çok çok daha fazla. 18 yaş altı alkollü içki satışı yapılamaz dedik bundan rahatsız oldular. Bundan daha tabi ne olabilir. Arabada alkollü içki içilemez dedik. Bunun için benzin istasyonlarında yasakladık. Bu yasa daha önce vardı ama uygulanmıyordu. Bunu niye yapıyoruz? Sorumluluğumuz var. Bu fakir ülkenin başbakan olduysa anayasanın kendisine verdiği görevi yerine getiriyor"

  BİZE DİYORLAR Kİ...

"Mesele şu: Bize diyorlarki; yol yapın ama sistemin sorunlarına karışmayın. Konut yapın ama şehirlerin ruhuna karışmayın. Okul yapın ama genç nesilin formatlarına karışmayın. Biz muhafazakar parti olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Karşı taraf aksini düşünüyor. O zaman iktidara gelince o da gerekeni yapar. Diyorlarki; seçkinlere, kaymak tabakaya asla karışmayın. Bunların hiçbirine eyvallah etmeyiz. Hiçbir çeteye, örgüte, mafyatik oluşuma biz çökmedik. Sırtımızı önce Hakk'a sonra halka dayadık böylece yola devam ettik. O elitler şimdi yeni bir ayarlamayla üzerimize geldiğini görüyoruz. Sandıkta kazanamayanlar farklı yollarla üzerimize geliyor.

Birkaç gündür yaşanan olaylar malum. Taksim'de ağaçlar kesileceği söyleniyor. Nereden çıktıysa birileri uydurmuş bunu"

ZEKERİYAKÖY'DE ONBİNLERCE AĞAÇ KESTİLER SESLERİ ÇIKMADI

"Aynı dönemde İstanbul'da Zekeriyaköy'de üniversite kurmak için on binlerce yetişmiş ağaç kesildi. Buradan aylarca o ağaçlar taşındı. Ben buna karşı adeta bir savaş verdim. Hapse girdim, üniversiteyi bitirdiler. O dönemin cumhurbaşkanı konuşma yapıyor: Bu üniversitenin açılmasına karşı çıkanlar şimdi nerede? Tabi biz o yasal mücadeleyi bırakmadık. Mahkemeyi kazandık. Üniversiteyi mahkeme Orman Bakanlığı'na verdi. Şimdi onlar bizim kiracımız durumunda. O ağaçlar kesilirken bu ülkenin ana muhalefeti neredeydi? Bu ülkenin çevreci geçinenleri neredeydi? Kim ne diyor, neden yapıyor? Biz yapsak onlara göre suç, malum çevreler yapıyorsa "devletin malı deniz" mantığıyla gidiyor. Şu andaki çalışmaların Toplu Kışlası Projesiyle bütünleşmesi ve yapılacak olan yayalaştırma projesi, 3. Selim zamanında Selimiye Kışlasına müadil Topçu Kışlası yapıldı. Lütfi Kırdar o zaman burayı Taksim Stadı yaptı. Sonra İnönü Stadı yapıldı. Orada Dolmabahçe Sarayı'nın ahırları vardı. Bana bu proje getirildiğinde çok heyecanlandım. Biz şimdi tüm araçları yerin altına alıyoruz. Meydanda insanlar gezip dolaşacaklar rahatlıkla. Kalkmış birileri bunlar buraya AVM yapacak. Dert acaba AK Parti'ye nasıl vururuz. Nereden vurmaya kalkışacaksanız kalkışın biz dimdik ayaktayız. Biz daha orada AKM'yi yıkacağız, arkadaki boşluğu katıp büyük bir kültür merkezi yapacağız. Çünkü bizde gerçekten ihtiyaç var"

BUNDAN SONRA OLACAKLARIN FATURASI KILIÇDAROĞLU'NUNDUR

"Ne istediklerini de bilmiyorum. Ağaç istiyorsanız gelin ağaç verelim. Bahçelerinize dikilecek ağaç dikmek istiyorsanız onu da verelim. İlle de Topçu Kışlası buraya olmayacak diyorsanız kusura bakmayın olacak. Çünkü biz olmayan birşeyi değil olan ama yıkılan birşeyi yapacağız. Dün mahkeme garip bir karar aldı. İrade kararı alana kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir" deniliyor. Ya ortada alınmış bir karar mı var? İhale mi oldu. CHP'ye diyorumki bu tür provakasyonların içine girme. Beşiktaş'tan itibaren doğabilecek her türlü olayın faturası senindir. CHP'nin çok dikkatli olması gerekir. Çözüm süreci içinde bu tür adımın atılması düşündürücüdür. Sabahtan akşama kadar uydurulan haberlerin haddi hesabı yok. Aynı CHP bu yayalaştırma projesine imza koydu. Böyle cümbüş olur da MHP bunun gerisinde kalır mı? Meşrebinin, ideolojisinin hiç uyuşmayacağı kişilerin yanında duruyor. Sosyal medyada hakaret, iftiranın haddi hesabı yok. Malum medyada kışkırtmalar dizboyu. Dünya medyalarını örnek gösteriyorlar. Onlar önce kendilerine baksın. İspanya, İngiltere, ABD'de neler olduğunu görüyoruz. Ama Türkiye'de olmayan şeyleri oluyormuş gibi gösteriyorlar. Tama burada aşırılık var ama kendileri sanki sütten çıkmış ak kaşık gibi davranıyorlar"

MUHALEFET BOŞLUĞU VAR

Başbakan Erdoğan, günün daha erken saatlerinde ise İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi 20. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Bu konuşmasından satıl başları ise şu şekildeydi;

Sistem içinde en az iktidar kadar muhalefet de güçlü, kaliteli, seviyeli olmak zorundadır. En az iktidar kadar çalışmak, proje üretmek durumundadır. Muhalefet iktidarın seviyesine ulaşamazsa, yanına yaklaşamazsa aşırı uçların eline geçer. İktidar nasıl boşluk kabul etmezse muhalefet de boşluk kabul etmez. Ama biz çok büyük boşluk yaşıyoruz. Seçmen oy verdiği partinin kaliteli, seviyeli yönetim istiyor. Toplumda çok ciddi tahrikler yapıldığını görüyoruz.

'ÇOĞUNLUĞUN AZINLIĞA DAYATMA YAPMASINI KABUL ETMEYİZ'

76 milyonun tamamına hatırlatmak istiyorum. Türkiye parlamenter sistemin tıkır tıkır işlediği bir ülkedir. Çoğunluğun oyunu alarak iktidara gelen hükümetin dilediğini yapabileceğini iddia etmiyorum. Çoğunluğun azınlığa dayatma yapmasını bugüne kadar kabul etmedik. Bundan sonra da kabul etmeyiz. Türkiye'nin tarihinde çoğunluğun sesine kulak verilmemiştir. Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam olarak görülmüştür çoğunluk.

'DEMOKRATİK TEPKİ SANDIKTA KONULUR'

Hükümetin uygulamalarıyla meselesi olanlar hukuk yoluyla şikayetlerini dile getirirler. Sandıkta demokratik tepkiler ortaya konulur. Bu işin ölçüsü sandıktır. Sandık dışında netice arayanlar anti demokratik uygulamaların peşindedir. Menderes neden idam edildi? Gerekçesi neydi? Aynı şeyi 12 Eylül'de de yaşamadık mı? Bu ülkede herkesin görüşlerini ifade etme hakkı vardır.

Hukuk çerçevesinde eylem yapma, düşüncelerini söyleme hakkı vardır. Hukuk dışı eylem yapma, yoldan geçenlere zarar verme hakkı yoktur. Ağaçlar kesiliyor. Türkiye'de gerilimi artırmaya hiç hakkı yoktur. Politika üretemeyen muhalefetin illegal örgütlerle nasıl görev aldığı defalarca gördük. Herkese sesleniyorum. Oynanan oyunu herkesin görmesini istiyorum. Gezi Parkı'yla ilgili bazı eylemler yapılıyor gerekçe ne? Ağaçlar kesiliyor, Topçu Kışlası yeniden yapılacak, AVM yapılacak. Taksim'de Gezi Parkı'nda yapılan çalışmanın Topçu Kışlası'yla ilgisi yoktur. Topçu Kışlası'nı yapacağız, gökten inme bir proje değil.

'OLAY İDEOLOJİK'

Biz kışla projesini gördüğümüzde Taksim'e çok zenginlik katacağını düşündük. Ama burada olay ne Divan Oteli tarafındaki Asker Ocağı Caddesi. Sökülen 5-10 ağaç meselesi değildir. Olay Gezi Parkı'ndan çıkarılarak ideolojiktir. Nedir bu ideoloji. Acaba biz İBB'yi alabilir miyiz?

'POLİS BURADA YARIN DA OLACAK. TAKSİM AŞIRI UÇLARIN YAŞADIĞI BÖLGE OLAMAZ'

Polis orada dün de vardı, bugün de var yarın da olacak. Taksim Meydanı aşırı uçların yaşadığı bir bölge olamaz. Yarın öbür gün bir şey olsa vatandaş 'can güvenliğim ne oldu' diyecek. Bu AK Partiyle başlayan bir süreç değildir ki. Polis her zaman vardı.

'BİBER GAZI KULLANIMINDA YANLIŞLIK VAR'

Güvenlik güçlerimizin biber gazı kullanımındaki yanlışlığı inceleniyor. Burada yanlış var. Ama yeri geldiğinde onun da kullanılması gerekir, onu da göreceğiz.

'NASİHAT EDEN ÜLKELER ÖNCE KENDİLERİNE BAKSIN'

Dünyanın her yerinde bu uygulama yapılıyor. Bize nasihat edenler önce kendi ülkelerine baksınlar. Ama olay aşırılağa kaçılınca buna biz de karşıyız. Burada bir aşırılık mevcut. Bakanlığımız görüntüleri inceliyor, gerekli çalışmalar yapılıyor.

'AKM'Yİ YIKMALIYIZ'

AKM'yi dahi biz yıkmalıyız. Yıkıp gururlanabileceğimiz bir proje yapmalıyız, bir opera binası yapmalıyız. Burası önemli bir merkez olmalı. Gelen turistler gururla görmeli. Topçu Kışlası yerinde yapılmalı, mevcut yeşil azami şekilde korunarak, yayalaştırmayı bitirelim herkes rahatça gezsin. Burada böyle bir amaç var. Ama olay başka yerlere çekildi. Birilerine rant sağlanacak deniliyor. Biz sadece bu millete rant sağlamının gayreti içerisindeyiz. Bunların zihniyetine bakarsanız onlar gecekonduda yaşasın. Biz kentsel dönüşüm diyoruz. Düşüncesini, iradesini serdirebileceği bir adım atsın. Benim belediye başkanlığım döneminde İstanbul'da dikilen 10 yaş üstü ağaçlandırma kadar hangi dönemde yapıldı? 750 milyona yakın fidan diktik, dikiyoruz. Yeşiller noktasında güçlendirelim diyoruz.

'ZEKERİYAKÖY'DE AĞAÇLAR KESİLDİĞİNDE BUGÜN BAĞIRANLAR NEREDEYDİ?'

Burada bazı dostlar gücenebilir gücenmesinler. Doğruyu anlatacağım. Zekeriyaköy'de ağaçlar kesildi üniversite yapıldı. O ağaçlar için büyük savaşlar verdim. Şimdi bağıranlar o zaman neredeydi? Neden o zaman çıkıp konuşmadı. CHP, çevreciler neden konuşmadı? Üniversitenin açıldığı dönem ben cezaevindeydim. Ben şiir okuduğum için cezaevindeydim. Bir rivayete 30 bin ağaç kesildi. İnsanı üzen bu... Taksim'de gösteri yapanlar dürüst davranmıyorlar. Ben soruyorum; Benim mutahattabım kim? Ne talep ettiğini söylesin? Topçu Kışlası ise kusura bakmasın. Onu yapacağız. Yeşilin daniskasını da yayalaştırma çalışmalarında yapacağız.

"AVM İÇİN VERİLMİŞ KESİN BİR KARAR YOK"

Gezi Parkı ile ilgili olarak vali ve belediye başkanımız açıklamaları yaptılar. Asılsız iddiaların tümüne cevap verildi. Bu yayalaştırma projesinde araçlar ne oluyor. Gümüşsuyu'ndan geliyorsunuz. Ceylan'a doğru gelirken Mete Caddesi var. Orada araçlar yerin altına alınacak. Henüz bunun yapılmasına başlanmadı. Bir diğeri Elmadağ caddesi de alta alınıyor. Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kadar o bölgede araçlar yerin altına alınmış olacak. Yani biz Taksim'de araç görmeyeceğiz. Halkımız çoluk çocuğu ile dolaşacak. Diyorlar ki orada AVM yapılacak. Şunu açık söylüyorum, Topçu Kışlası yapılacak. Bunun girişi şehir müzesi veya AMV yapılabilir. Ancak şu an verilmiş bir karar şu an yok. İstiklal Caddesi'nden geliyorsunuz, orada alışveriş yapma imkanı bulabilirsiniz. Gezi Parkı'nın Cumhuriyet Caddesi'ne bakan tarafında 20'ye yakın dükkan var. Niye buna isyan etmiyorlar? Bu AVM olmazsa olmaz değil, burada şehir müzesi de yapılabilir. Divan Oteli bölümündeki yeri düşünebiliriz. Ancak burası nihai kararımız değil. Binanın tamamı AVM oluyor gibi bir şey söylenemez. Bizim İstanbul'da ciddi manada otele ihtiyacımız var. Şan uluslararası toplantılar için otel bulamıyoruz. Türkiye büyük oynuyor.

"EYLEMCİLERDEN RİCA EDİYORUM"

Bu eylemlerin derhal sona erdirilmesi gerekiyor. Ben bunu eylemcilerden rica ediyorum. Kamu malına zarar daha fazla verilmeden son verilmelidir. Orada mağaza sahibi olan bu tablodan memnun olabilir mi? Vatandaş böyle yerlerden kaçar, çünkü sükun, güven olmadığı zaman orada ticareti göremezsiniz. Ben samimi bir duygu ile oraya gelen, ancak illegal örgütlerin istismarına maruz kalan vatandaşların güvenilir kaynaklara dayanarak hareket etmesini istiyorum. Özellikle muhalefetin kışkırtmalarından uzak durması çağrısı yapıyorum. Çok değerli ihracatçılar, değerli dostlarım, özellikle ben ana muhalefetin genel başkanına sesleniyorum. Bu akşam için Kadıköy'de miting kararı vermiş. Fakat o mitingde tahrik ifadeleri kullanırsan, bilesin ki bu millet seni hiçbir zaman affetmez. Etrafınızda topladığınız aşırı takımlarla yapılan toplantılar bir şey kazandırmaz. Olay miting yapmaksa, ben kalkarım onun 100 bin topladığı yerde ben 1 milyon kişi toplarım. İşi buraya getirmesinler. Ne düşündüğümüzü seçim öncesi ilan ettiğimiz neyse, şu an onu yapıyoruz ve yapacağız. Çünkü bizim milletimize bir sözümüzdür bu. Taksim'deki yayalaştırma, İstanbul'u dünyaya farklı tanıtacaktır. Bizim kalkıp bu tür eylemlerde, bunlarla görüşün diyorlar. Bunlar kim? Nasıl görüşelim? Bir bakıyorsunuz altından karanlık şeyler çıkıyor. Teröre bulaşmış, terörün içinde olmuş insanlar da bu kitlelerin içinde var. Bu tür eylemleri yapınca, safiyane sanıyorlar. Medya da destek veriyor.

 



Yorumlar (1)
can atasoy 11 yıl önce
ınanmıyorum ya bır ınsan bu kadar yalancı olamaz daha dune kadar avm yapılacak dıyordu şimdı caydı beledıye baskanı oldugu zamanda 3.kopruye karsı cıkıyordu sımdı kendı yapıyor bu ınsanın riyakarlıgını halamı anlamazlar ya baksana bırakın gecsınler demıs desene sen polıste bıktı artık o yuzden gerı cekıldıle dun asker dusmanlıgı yapıyordun bugun basbakanlıgı askerler koruyor
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:28
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 33 74
2. Liverpool 33 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 33 43
12. Fulham 34 42
13. Bournemouth 33 42
14. Crystal Palace 33 36
15. Brentford 34 35
16. Everton 33 30
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 33 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14