Cumhurbaşkanı Gül'ü de dinlemişler!

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün de dinlendiğini iddia etti.

Manşet 22.03.2014, 15:46 22.03.2014, 15:58 Zeynep Ezgi Berke
Cumhurbaşkanı Gül'ü de dinlemişler!

 BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının Cumhurbaşkanı'nın da dinlediğini ancak şimdi ondan söz etmediklerini belirterek, "Başbakanla uğraşıyoruz Cumhurbaşkanı ile neden uğraşalım diyorlar. Onu da dinlemişler. Vakti saati gelince ortaya çıkaracaklar. Bunlar haşhaşi, bunlar montajcı. Bunlar çete, örgüt. Bunların terör örgütünden hiçbir farkı yok"dedi. Erdoğan, Fetullah Gülen'e ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarında 'O uzun adam hainlik yaptı' söylemine de, "Sen dürüst isen samimiysen niçin herhangi bir suçun yokken bu ülkeden 1999'da neden kaçıp Pensilvanya'ya gittin. Nedeni bir su kaçağı var" diye eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, beraberindeki eşi Emine Erdoğan ile birlikte Hatay Havaalanı'na geldi. Erdoğan, seçim otobüsüyle 75'inci Bulvar'daki İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitinge geçti. Erdoğan'ın geçiş güzergahlarında yoğun güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu Hatay'daki alanda yaklaşık 50 bin kişi toplandı. Coşkuyla karşılanan Erdoğan, CHP ve MHP'e ağır eleştirilerde bulundu. Hatay'ın artık Büyükşehir olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şunu unutmayın; bir iş nasıl başlarsa öyle gider Hatay'da büyükşehir hizmetleri iyi başlasın iyi gitsin istiyoruz. CHP'ye gönül veren kardeşlerimize sesleniyor. Tepedekilere değil onlardan bir şey olmaz. Ama aşağıda saf, temiz halkım var vatandaşım var onlara sesleniyorum. MHP'ye gönül veren kardeşlerimize sesleniyorum. Diğer partilere gönül veren kardeşlerime sesleniyor. Hatay'ın büyükşehir olmasına CHP karşı çıktığını biliyor musunuz? Hatay'ın en ücra köşelerine hizmet nasıl gider dediler. Bunlar şehir yönetmeyi bilmez. Kılıçdaroğlu geçen seçimde İstanbul'da büyükşehir belediye başkan adayı olmuştu. İkametini de Kağıthane'ye almıştı. Sayın Kılıçdaroğlu nerede oturuyorsunuz? diye sordular. Kağıttepe'de oturuyorum dedi. Kılıçdaroğlu seçim günü geldi kendine bile oy veremedi. İnanın bunlara üç tane koyun teslim edin kaybedip gelirler. Bunun tek özelliği var iyi takiye yapar, iyi yalan söyler iyi iftira atar ama tek doğrusu var. Ne diyor 'Yalancıdan Başbakan olmaz' diyor. Tek doğrusu bu. 5 senedir CHP'nin başında, 3 seçim geçirdi 4'üncüye giriyor. Benim halkın bunları birinci parti yapmadı, şimdi 4'üncüye giriyorlar arkadan nal toplayacaklar. Siyaset birinci parti olmak için yapılır. Ak Parti birinci parti olmaz ise ben Genel Başkanlığı bırakıyorum. Kılıçdaroğlu sen birinci parti olmaz isen çekilmeye hazır mısın? Çekil de CHP senden kurtulsun. Bahçeli 15 yıldır partinin başında birinci parti olamaz isen çekilmeye var mısın? Çekil de MHP senden de kurtuldu. Milletin icazet vermediği kişilerden siyasetçi olmaz" dedi.

CHP'YE AĞIR ELEŞTİR

Hatay'da Türkiye'de güven ortamını bozmak isteyenler olduğunu belirten Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;"Kardeşi kardeşe kırdırmak için çırpınanlar var. 77 milyonun arasına nifak sokmak isteyenler var. Sokakları karıştırmak huzuru bozmak isteyenler, istikrarı bozmak isteyenler var. Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü durdurmaya çalışanlar var. Türkiye'nin büyümesini kalkınmasını kardeşlik yürüyüşünü hazmedemeyenler içinden ve dışarıdan ahlaksızca saldırdılar. İlkini Reyhanlı'da yaptılar. 10 ay önce 11 Mayıs'ta Reyhanlı'da saldırdılar 53 kardeşimizi şehit verdik. Güvenlik güçlerimiz istihbarat birimlerimiz çok sıkı çalıştılar olayı büyük ölçüde aydınlattılar. Türkiye içindeki sorumluları yakalandı Türkiye dışındaki sorumluları tespit edildi onlarda da hesap soruldu ve sorulmaya devam ediliyor. Fakat Reyhanlı saldırısında bizi derinden yaralayan bir boyut var. Türkiye içinden Hatay içinden bu hain alçakça saldırıya katılanlara destek verildiğini saptadık. İşte kendi ülkesinin halkına kendi şehrinin sakinlerine böyle bir alçaklığın içine girenler bizi derinden sarstı. Bu CHP'ye Esad rejimi ile arasına mesafe koymasını istedik. CHP bunu umursamadı, Reyhanlı saldırısına karışanların CHP'nin milletvekillerini Esad'a götüren rehberler olduğu belgelerle ortaya koyduk. CHP'nin Genel Müdürü'nün bu zalim Esad rejimine, azılı katillerine neden sempati duyduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Esad'a maalesef destek veren Hatay'ı karıştırmak isteyen CHP aynı tahriklerini aynı provokasyonu başka şehirlerde de yapıyor. İstanbul'u, Malatya'yı Adıyaman'ı karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Hem CHP'nin Genel Müdürü, milletvekilleri; Tunceli, Hatay milletvekilleri çok çirkin eylemlerin içinde yer alıyorlar. Polise taş atıyorlar polise hakaret ediyorlar. CHP yanına müttefik buldu MHP, BDP, her zamanki malum medya, bazı işverenler bazı işveren örgütleri bir de Pensilvanya çıktı. Hepsi bir araya geldi Türkiye'yi karışsın huzur, istikrar bozulsun güven ortamı zedelensen hükümet yıpransın istediler. Gerekirse Türkiye kaybetsin biz kazanalım dediler. Biz rant elde edelim Türkiye'ye ne olursa olsun dediler. Bu millet bunların kirli oyununa aslı izin vermeyecek.
Bunlar karanlığa alışmışlar, aydınlıktan korkak hale gelmişler, yıldızlardan ürker hale gelmişler."

CUMHURBAŞKANI'NI DA DİNLEMİŞLER

Konuşmasının devamında Fetullah Gülen'e yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan şunları söyledi;"Yahu insanların özel hayatlarını dinleyenlerden alim olur mu? İnsanların yatak odalarını izleyenlerden alim olmaz. Bir Başbakanı, bir Cumhurbaşkanı'nı Genelkurmay Başkanı'nın bakanları mahkeme kararı dahi olsa dinleyemezsiniz. Cumhurbaşkanı'nı da dinliyorlar. Cumhurbaşkanı'ndan söz etmiyorlar şimdi. Başbakanla uğraşıyoruz Cumhurbaşkanı ile neden uğraşalım diyorlar. Onu da dinlemişler. Vakti saati gelince ortaya çıkaracaklar. Bunlar haşhaşi, bunlar montajcı. Bunlar çete, örgüt. Bunların terör örgütünden hiçbir farkı yok. Bunlar CHP'nin de mahremini izleyip yayınladılar. Ne yaptılar hiç… MHP'yi de izleyip kaydettiler, yayınladılar. Şimdi MHP, CHP çıkmış Pensilvanya'nın kuyruğunda siyaset yapıyorlar. CHP'li vekiller Pensilvanya için çok ağır hakaret ettiler şimdi ittifak halindeler. Hiç sesleri çıkmıyor, konuşmuyorlar merak ediyorum. MHP dut yemiş bülbüle döndü. Gelin bu oyunu beraber bozalım. CHP demek baskı demek, zulüm demek. CHP demek başörtüsünü yasaklamak demek. Kuran-ı Kerim'in öğretilmesine engel çıkartmak demek. CHP demek darbelere destek vermek demek. CHP demek katil Esad'ın yanında durmak demek. Mısır'da Sisi'nin yanında durmak demek. CHP demek çöp demek çamur demek hava kirliği demek din istismarı demek karmaşa ve kaos demektir."

O OZUN ÇOK HAİNLİK YAPTI'YA AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan, Fetullah Gülen'e ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarında 'O uzun adam hainlik yaptı' söylemine de yanıt verdi. Erdoğan şöyle dedi;"Ben milletime ihanet içinde olmadım sadece hizmetinde bulundum. Sen dürüstsen samimiysen niçin bu ülkeden herhangi bir suçun yokken 1999'da buradan kaçıp Pensilvanya'ya gittin. Nedeni bir su kaçağı var. Emekli diye yutturdular emekli filan değil istifaen ayrıldı, pareler yapı ona yeşil pasaport uydurdu. İlkokul mezunu yeşil pasaport alamaz. Ama o pasaport ile kaçıp gitti. Sordular, inzivaya çekilmiş. Hatay'da inzivaya çekilseydi. Konya'da Erzurum'da İstanbul'da çekilseydi. Bunlar da yetmiyorsa Mekke'de Medine'de inzivaya çekilseydin. Genç nesilleri aldattılar yavrularımızın beyinlerini yıkadılar. Bu oyunu beraber bozacağız."

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan, CHP'nin Ak Parti'nden aday gösterilmeyen merkez Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı göstermesini de eleştirerek, "Ya bunların Hatay'da teşkilatını yok mu? Bir tane adam bulamadılar mı bizim aday yapmadığımızı aday yaptılar. Demek ki gerekçesi var memnun kalmadık aday göstermedik. Bakınız Hatay'a düzenlenen yasa dışı gösterilere önlem alan polislerin araçlarına itfaiyeden su vermiyor. Sen kimsin kimin belediye başkanısın nasıl olurda su vermezsin. Sen CHP'nin Belediye Başkan adayı olabilirsin ama şuanda devletin bir belediye başkanısın gereken neyse onu yapmak zorundasın" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Ankara mitingine katılmak üzere alandan ayrıldı.

ERGİN; HATAY BÖYLE BİR COŞKU GÖRMEDİ

Ak Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Erdoğan'dan önce yaptığı konuşmada, coşkulu kalabalığın 30 Mart akşamı ortaya çıkacak tablonun müjdecisi olduğunu belirterek, "Hatay, Hatay olalı böyle bir tablo böyle bir coşku görmedi. 30 Mart zaferiniz hayırlı olsun. 11 yıldır bu ülkede taş üstüne taş koyduk eserler meydana getirdik. Bu aziz millete hizmet etmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Türkiye'nin dünyanın 26'ıncı büyük devleti olarak aldık 16'ıncı büyük devlet haline getirdik" dedi.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13