CHP lideri bomba ses kasetleri yayınladı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında bomba ses kasetlerini dinletti. İşadamlarının konuşmalarını yayınlayan Kılıçdaroğlu bakın neler dedi?

Manşet 11.02.2014, 15:50 11.02.2014, 17:06 Emre
CHP lideri bomba ses kasetleri yayınladı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün parti grubunda bombalar patlattı. Gözlerin çevrildiği ve dünden hazırlık yapılan toplantıda Yolsuzluklarla ilgili olan ses kayıtlarını dinletmek için TBMM grup toplantı salonunda ses düzeneği kurulmuştu.

CHP Genel Başkanı geçen hafta yaptığı grup toplantısında yolsuzluk iddialarına yer vermiş ve 
“Önümüzdeki grup toplantısında bu konuşmaların ses kayıtlarını sizlere dinleteceğim. Bu sefer yetiştiremedik, dinleteceğim sizlere” demişti. 

CHP bunun için hazırlıklar yaptı. Partinin gruptaki salonuna özel olarak ses düzeneği kuruldu. Kılıçdaroğlu'nun toplantıda bu kasetleri yayınlayarak, partililere dinletti. 

SES KASETLERİNİ BÖYLE DİNLETTİ

"İzin verirseniz sizlere geçen hafta sözünü ettiğim, bir yerlerde yayınlanan ama kamuoyunun bilmediği o kasetleri dinleteyim..." diyerek söze başlayan Kılıçdaroğlu, kendisini protesto eden bir partili için "parti kültürünü dinlemeyen, genel başkanının sözünü keseni derhal dışarı çıkarın" diye bağırdı. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bu partide gençlere ve kadınlara yer açacağım, kim ne derse desin daha fazla genç ve kadın siyasete girecek. Ben olmazsam CHP olmaz zihniyetini ortadan kaldıracağım."

Kılıçdaroğlu grup toplantısındaki gerilimin ardından kasetlere geri döndü ve "Biz devletin resmi kayıtlarına girmiş olan resmi dinleme kayıtlarını dinleteceğim. Büyük bir sessizlik içinde dinleyelim arkadaşlar" dedi.




KASETLERİ DİNLEDİK

Bunlar tümüyle mahkemenin verdiği kararlar üzerine yapılan yasal dinlemeler, Urla'daki villaların nasıl yapıldığı, iş adamının kaymakamı nasıl görevlendirdiğini, SİT alanına yapılan inşaatı yıkmak isteyen valinin nasıl sürüldüğünü gördünüz. Bir medya kuruluşunu başka bir şirkete devretmek için 630 milyon doları nasıl havuzla toplatıldığını gördünüz. Bütün bunların hepsi var. İhalenin nasıl verildiğini atık hepimiz biliyoruz. İhale kanunu yok artık türkiye'de bir Erdoğan var bir de Milyon ali var. Şu kadar vereceksiniz deniyor, onlar da özel görüşmelerinde şikayet edip paraları da veriyorlar. 87 katrilyon veriyorlar ihalelerde 63o milyon da sorun değil tabi. Böyle bir Türkiye'de yaşıyoruz.

Ayakkabı kutusu dedik, kasalar dedik, kasaların içinde milyonlar dedik  tık yok. Paralel devlet bize darbe yaptı diyorlar. Hırsız var diye bağırmayın sakın, karşıdan biri koşarak gelebilir.

İKİ BABANIN FOTOĞRAFI ARASINDAKİ 5 FARK

Bu fotoğrafı hepiniz gördünüz:

Mahkeme kararı ile aranan bir kişi, başbakan'ın oğlu, başbakan'ın makam aracı ile gidiyor. Benim oğlum rüşvet alabilir, hırsızlık yapabilir ama kimse benim oğluma dokunamaz, sizin mahkeme dediğiniz normal yurttaş içindir, savcı normal vatandaş içindir... 17 lira çaldı diye 17 aya mahkum olan çocuk içindir mahkeme, savcı diyor. Ben devletim diyor. Vatandaşa ayrı sana ayrı mahkeme uygulanıyor. 

Diğer yanda bir baba... Sırtında ölü oğlu... Ben AKP'ye oy veren bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Bu görüntüye yüreğiniz el veriyorsa tamam. Ama diyemiyorsanız artık yeter deyin. Temiz siyaset için adresi biliyorsunuz, yeri biliyorsunuz, kul hakkını yemeyenlerin adresi olan CHP'ye gelin.

Bu tablo karşısında ne söyleyebilirim. Birisi söylüyor zaten, millet duysa yer yerinden oynar diyor. Hangisini televizyonlar yayınladı? 13 yaşında Muharremin ablası. Ölen Muharremin Van da oturan ablası. Diyor ki, devlet zorluklar için var, bizim değil hiç birinin başına gelmesin bu. 13 yaşındaki kızın sesini Recep Tayyip duyacak mı? Nasıl bir vicdanın var.

TÜRGEV'E O PARAYI NEDEN VERDİLER?

Oğluna bir vakıf kurdurmuş. Havuza verilen paralar dışında, ihale alanlar rüşveti, TÜRGEV'e veriyor. Bankanın adını, hesap numarasını, rakam kuruşu kuruşuna verdim. 99 milyon dolar. Türk parası ile 221 trilyon lira. Bu para geliyor onun vakfına yatıyor. Defalarca sordum bu neyin parası diye. Yurtdışından kim gönderdi diye? Tık yok. Hep paralel devlet. Bu parayı paralel devlet mi yatırdı. O zaman götür ÇYDD'ne ver. onlar da fakir öğrencilere burs versin.

RÜŞVET DİYORUM PARALEL DEVLET DİYOR

Rüşvet, yolsuzluk, diyorujm sesi çıkmıyor. Her bakana kaç lira rüşvet verildiğini söylüyoruz, paralel devlet diyor. AKP'ye oy veren yurttaşlarımıza sesleniyorum. Hiç bir şey düşünemiyorsanız allah aşkına ayakabı kutusunu düşünün. Hiç sormayacak mısınız bu rüşvetler neden bu bakanlara gidiyor diye.

Geçenlerde İspanya'dan bir haber geldi. Bir ilk. İspanya kral ailesinden birisi mahkemeye davet ediliyor. Gidip ifade veriyor. Mahkemeye bu kadar saygılı. biz? Mahkemeye saygı yok. Size başka bir örnek vereyim.

OTOBÜSLERİ HOLLANDADAN ALIP GARAJDA ÇÜRÜTÜYOR

İstanbul'a tanesi 1 milyon 200 bin avro'ya otobüs alındı? Nereden Hollanda'dan ne zaman 2009 yılında. Adrese teslim ihale yaptılar. Sadece Hollandalı bir firma üretiyordu. Ama hollandanın bir özelliği var. Dağı yok, dümdüz bir ülke. Türkiye Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezi. 42 ülkeye otobüs ihraç ediyoruz. Biz kendimizden almadık hollanda'dan aldık. İStanbul 7 tepeli. Bu otobüsler yokuş çıkmıyor. Dava açıldı, suç duyurusunda bulunuldu. Topbaş'a gel mahkemeye dendi. 2009, 2014. Topbaş hala mahkemeye gidip ifade vermedi. Düne kadar hizmet ediyorum diyordun. İstanbul'a hizmet ediyorsan önce hukuka saygılı ol adam gibi git ifadeni ver. Avukatı müvekkilimin işleri yoğun gelemiyor mahkemeye diye. Tweet atmış falan yerde horon tepiyor. Horon tepenin başı dik olur, yere bakmazlar.

65 milyon ödendi bir bilim adamı da rapor veriyor bunlar Türkiye şartlarına uygun değil diye. Haluk Gerçek. Ona rağmen aldılar.

BU MİLLETİN ANASINI BELLEYECEĞİZ

Bu konuşmalarda birisi daha var. İNTES yönetim kurulu başkanı. O seçimle geldi diyor. Oysa onu yönetim kurulu getirdi. Türkiye'nin ciddi kurumlarından birinin başındaki kişinin temiz olması lazım. Biz müteahhitlerimize güveniyoruz. Türkiye'de de dünyada da önemli projelere imza attılar. Ama yönetim kurulu başkanı gizli pazarlıklara giriyorsa oradan ayrılmak zorundadır. Bu milletin anasını belleyeceğiz diyor... Sen o kurumun başında nasıl oturursun böyle konuşup.

Başbakan 17 Aralık'ta kim kimlerle iş tutmuş dikkat edin diyor. Tapeleri dinledik. Kimin kiminle iş tuttuğunu öğrendik. 17 Aralık 2013, Sabah 7:39. Polisler gitmiş Barış Güler'in evinde arama yapıyor. Barış Güler babası içişleri bakanı ile konuşuyor. Babası kaç lira para var diyor. Oğlu diyor ki 1 trilyon. Para sayma makineleri oraya boşuna konmadı. ne kadar da mütevazi.

VATANDAŞIN CEBİNE DARBE YAPILDI

Ben AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Bunlar yasa dışı değil, mahkeme kararı ile alınan dinlemeler. Kimse kimseye darbe yapmıyor. Eğer darbe yapıldıysa senin cebine darbe yapıldı. Milleti soyacaksın, sonra istifa edeceksin, sonra kalkıp milletin yüzüne bakacaksın. Herşey ortada. İğneden ipliğe herşey ortada. Bize darbe yapıldı diyor hala.

Sadece bu mu? Türkiye'nin yeni bir ünlüsü var. Alo Fatih... Yalçın Akdoğan var biliyorsunuz danışman. Bakın ne diyor?  4/6/2013 Telefon açıyor Alo Fatih'e. "Biz meclis TV'yi kapattırıyoruz siz yayınlıyorsunuz" diyor. Biz yasak getirdik siz canlı veriyorsunuz diyor. TBMM'deki görüşmeye nasıl yasak getiriyorsun. Hani özgürlük vardı.

Erdoğan Fas'tan Habertürk izliyor. nedir o konuşmalar diyor. Alo Fatih daha konuşma bitmeden emredersiniz diyor. Arıyor arkadaşlarını fırçalıyor, TRT ne verdiyse o kadar veriyoruz diyorlar. Bu tablo yasakçı bir Türkiye tablosu. Medyaya önce gözdağı verdiler. Önce çıkıp sizin boynunuzdaki tasmaları ben çıkardım dedi. Hangi ülkede böyle bir laf eder başbakan? Sonra ne oldu, yola gelmeyene ağır para cezası verdirdi. Sonra ne oldu beğenmediği gazetecileri işten attırdılar. Gazetelerin patronlarını değiştirdiler. Sonra TMSF'yi devreye koydular. Devlet parası ile gazete yayınlıyorlar. Akşam ve Güneş'e TMSF para veriyor. Sonra talimatla yazar aldırdılar. Öyle bir hale geldi ki Halk Bankasını arayıp 2 milyon gönder maaş ödeyeceğim diyorlardı. En son burada izledik, bu milletin anasını belleyeceğiz diyorlar.

Şimdi buradan bütün yurttaşlara sesleniyorum. Açıkça size hakaret var, sövgü var. Bunu içinize sindirebiliyorsanız gidin oyunuzu verin. Hayır benim annem çok değerlidir, kimse laf edemz diyorsanız o zaman yeriniz belli. Sizin ananıza küfredene ders vereceksiniz.

Vali kalkıp vatandaşa hakaret ediyor Adana'da valiye kimse bir şey yapmıyor, vatandaşa dava açılıyor. Adanalılar o ağır hakarete layık olmadığınızı göstermek zorundasınız.

ESKİ HASTALIKLARDAN KURTULACAK BU CHP

Değerli arkadaşlarım gelelim son çalışmalarıımıza. Cumhuriyet tarihinde ilk kez seçim yapılmıyor. Biz demokratik yönetmelerle aday belirledik. 108 bin partili 86 çevrede eğilim yoklaması yaptık. 22 seçim çevresinde ön eleme yaptık. %33 siyaset kotası, % 10 gençlik kotası gördük. 46 belediye başkan adayımız kadın. Parti tarihimizde ilk kez. Siyasette kadınlar daha cesur, erkekler kusura bakmasın. % 100 seçim garantisi olan yerlerde erkekler birbirini yiyor, kadınlar seçilmesi en zor yerde ben aday olacağım diyor. Partinin yeni yüzlere, kadınlara ihtiyacı var. Bunların önü açılacak. Siyasete girecekler. O niye olmuyor ben niye olmuyorumu, ben olmazsam kimse kazanamazı içime sindiremiyorum. İstifa et bağımsız aday ol bakalım. Ben istifa edeceğim başka partiye gireceğim. CHP'li olan böyle yapmaz zaten. Belediye başkanı kimliği ile vatandaşa hizmet eden herkesi kucaklıyorum. Bir kısmı belediye başkanı adayı olarak gösteirlmedi ama onlara şükran borcumuz var. Değişimi yakalamak lazım. Hiç bir makam kalıcı değildir. Hepimiz hizmet eder sonra ayrılır yerimize başkası gelir. En çok kavga Pursaklar'dan mı çıkıyor, Sivas'ta mı Diyarbakır'da mı çıkıyor. CHP'nin oyunun yüksek olduğu yerlerde çıkıyor. Eski hastalıklardan bu parti kurtulacak.

Biz gücümüzü birleştirelim istiyoruz daha da ayrışıyoruz. Değerli arkadaşlar sonuça PM'de bir karar verilecek. Anketler yapıyoruz, tartışıyoruz. Gelinen nokta şu, görev yapıp yerlerine başka arkadaşlar gelen belediye başkanlarımız CHP bayrağını dalgalandırdı, herkese eşit davrandı ama biraz yeni yüzlere, gençlere, taze kana ihtiyacımız var.

Türkiye en zor günlerden geçiyor. Zarraf diye bir kişi var. 4 bakanı ele geçirmiş, devletin sırlarına vakıf olmuş olan kişi. Olayı soruşturan emniyet müdürüne burada ağza alınmayacak küfürleri kullanan bir bakan var. Hepimizin bir görevi var yolsuzlukları anlatacağız. Medyanın üzerinde baskı var. Yandaş medya yaratıldı. İtibarımız yerlerde. Bir ara 100'ü aşkın gazeteci hapisteydi. Komşularımızla sorunlar var. Ben şunu merak ediyorum. Diyelim Almanya'dayız. Merkel alıyor telefonu bir televizyon şirketine telefon ediyor, şu cümleyi kaldırın diyor. O merkel ile tüm medya ortak mücadele ederdi. Obama mesela alıp telefonu biz senatodaki yayını yasakladık dese görevde kalabilir mi obama? Bir gün bile kalamaz. Bu reziller nasıl kalıyor peki. Biz müslüman bir ülkeyiz. altını çizyorum, kul hakkı yemenin çok ağır bir günah olduğunu biliyoruz. Üstelik ahlakı dinimiz yüceltiyor. Peki nasıl oluyor da bu tablo, bu bakanlar hala koltuğunda oturuyor. Sadece şunu söyleyin, bıktık artık. Yeni bir söylem, yeni bir yüz, yeni bir siyaset. Gelin bunu yeniden inşaa edelim.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 34 93
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 34 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 33 84
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 33 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14