Bülent Arınç'tan Gülen'e çağrı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fethullah Gülen'den barış için AK Parti'ye destek çağrısında bulunmasını istedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Fethullah Gülen'e sulh çağrısı! Arınç, cemaat içerisinde kendilerine karşı olanların temizlenerek Gülen'den yeniden AK Parti'ye destek için çağrıda bulunmasını istedi.

Manşet 08.02.2014, 09:15 08.02.2014, 13:17 Emre
Bülent Arınç'tan Gülen'e çağrı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fetullah Gülen'e bir konuşma yapması için çağrıda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'ye olan güvenden bir milimetre geriye gidişin olmadığını belirterek, "Siyasi olarak bu kadar istifa oldu diye ben üzülmem. Sadece bu insanların kişilikleri ve gelecekleri ile ilgili üzüntüm olur” dedi. 

 Bursa'da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Arınç, Olay TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir Milletvekili İlhami İşbilen'in partisinden istifasını değerlendiren Arınç, istifasını duyduğunda çok üzüldüğünü kaydetti. Arınç, "Daha önce Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan gibi arkadaşlarımız istifa ettiğinde bana sormuşlardı. Samimi olarak düşüncemi ifade ettim. Bu arkadaşlarımızın istifası karşısında 'oh ne iyi oldu, iyi ki gittiler' diyemem. Biz onları severek ve güvenerek aday gösterdik. Ertuğrul bey zannediyorum, 5 yıl civarında bakanlık yaptı. Daha önce de yine partimizde milletvekili olarak çalışmıştı. Şöyle bir kolaycılık var, birisi gittiği zaman 'iyi ki gitti' diye aleyhinde konuşulur. Bu bize yakışmaz. Bu arkadaşlar zamanında bize güç kattı. Partimizin kazandığı başarılar ve karşılaştığı zorluklarla bizimle aynı şeyleri paylaştıklarını bilen bir insanım. Sadece üzüldüğümü ifade etmiştim. İlhan İşbilen de bu arkadaşların birisidir. Şahsen istifasına çok üzüldüm. İstifasını en sona geciktiren arkadaşlardandır kendisi. Çünkü bu istifalar başladığında bütün projektörlerin ona döndüğünü biliyorum. Kendisi çok sevilen ve sayılan insandır. Son yaşadığımız süreçte, kendisinin Fethullah Gülen Hocaefendi ile yakın ilişkileri vardı. O ne hareket edecek acaba diye düşünüldü. O da partisine bağlılığını ifade etmişti. Demek ki son yaşanan gerilim içinde daha fazla dayanamadı, istifasını verdi. İyi bir arkadaşımızdı. Arkadaşlarımızla ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyebilirim" dedi. 

 "ÇALIŞMALAR SONUÇLANDIĞINDA, O GÜZEL İNSANLARLA YİNE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ" 

 Hükümet ile cemaat ilişkileri konusunda soru üzerine Arınç, "Cemaat dendiği zaman bütün bir camiayı hedef alırız. Mesele bu değil. Bu hizmet hareketi, milyonlarca sempatizanın sevgiyle baktığı, öğrencilerden tutun toplumun yararlandığı bir harekettir. Bunun içinde binlerce insan var. Bizim burada hükümetle arasının bozuk olduğunu düşündüğümüz, şu anda münakaşalı hale geldiğimiz sadece belli yerlerde bulunup da görevlerini kötüye kullananlarla ilgili. Bu 1 milyonun belki de binde biridir. Camianın hepsini başından sonuna kadar değil, bunların içine bir şekilde sızmış, bu camiayı da kendine alet ederek, devlet aleyhine yasa dışı işler yapanlarla kavga var. Bu tartışmalar istenmeyen bir şey. Keşke bu noktaya gelinmeseydi. Bu hükümeti itibarsızlaştırmak, yıkmak, önümüzdeki seçimlerle başlayıp geriletmek amacını fark ettik. Bizim mücadelemiz bunu yapmak isteyenlerle. Yoksa, tertemiz o kitleyle bir sıkıntımız yok. Zannediyorum, bir kısım çalışmalar da sonuçlandığında yanlış yapanlar ortaya çıkacak. Camia da aslında bunlardan kurtulmuş olacak. Biz yine o güzel insanlarla yolumuza devam edeceğiz" dedi. 

 "HER ŞEY YENİDEN BAŞLAYABİLİR" 

 Fethullan Gülen'in Türkiye'de yaşanan olaylara bakarak mesaj vermesini isteyen Arınç, "Hem bu camia içinde yanlış yapanlar varsa, tamamen onun bu konuda ciddi bir araştırma yaparak bu konuda yanlış yapanların da mevcut olabileceğini, hükümetimizin aleyhinde çalışanların varlığına inandığı taktirde, buna yönelik mesaj vermesini, camianın bütününü, bu güzel yolda yürüyenlere destek vermesini, arzu etmesini isterim. Böyle bir konuşma yaparsa, hem Türkiye'ye sükunet gelir hem de aradaki kırgınlıklar giderilmiş olur. Bundan sonra hiçbir şey geçmiş değil. Her şey yeniden başlayabilir. Esasen, bunlar mutlaka tamir olacak. İki hayır işi yapan grubun, birbirine hasım olması beklenemez" dedi. 

 "AK PARTİ'YE OLAN GÜVENDE BİR MİLİMETRE GERİYE GİDİŞ YOK" 

 Mahalli İdare Seçimleri ilgili anketleri değerlendiren Arınç, kendisine göre AK Parti'nin seçimlerde en yüksek oyu alacağına inandığın açıkladı. Arınç, "17 Aralık sonrasında AK Parti'ye olan ilgi ve güvenden bir milimetre geriye gidiş yok. Hatta kalabalıklar bir misli de artmış görülüyor. Bu mahalli idare seçimlerinde açık ara önde olacağız. Bu münakaşalar sırasında kalpleri kırılan insanlar, farklı tercihlerde de bulunabilirler. Onlara saygı duyuyoruz. Bizi gerçek manada anlamalarını, bize karşı olan bu hareketin temelinde hangi düşmanca hareketin yattığını bilmeleri lazım. Onlardan eksilecek oyu, Allah dilerse başka taraflardan fazlasıyla takviye yapar" dedi. 

 "İLHAN İŞBİLEN YANILMIŞ" 

 Bursa'da cemaatlerle ilgili yaptığı "Biz varsak, siz de varsınız" açıklamasına bir kez daha açıklık getiren Arınç, "Benim orada söylemek istediğimi sağır sultan bile duydu. Ne demek istediğimi herkes de çok iyi anladı. Ama görüyorum ki, İlhan İşbilen kardeşimiz cemaat aleyhinde sonuç çıkartmış olmalı. Burada yanılmış. Yanıldığına da ayrıca üzüldüm. Çünkü o, 1975 yıldan bu yana bizim ne düşündüğümüzü, cemaatle ilişkilerimizin ne derecede güçlü olduğunu ondan başka iyi bilen insan yoktur. Ben bu hizmetleri destekledim. Benim söylediğimin siyasi anlamda karşılığı şudur. Bu cemaat veya başka cemaatler. Türkiye'de sadece Fethullah Gülen Hocaefendinin cemaati yok. Onlarca cemaat var. Farklı yaşantıda. Ama hepsinin dindar insanlar olduğunu biliyorum. Buna cemaat deyin, camia deyin, hizmet deyin, ne derseniz deyin. Bu insanlar hayır hizmetleri için güzel şeyler yaparlar. Biz sadece bir tanesini değil, hepsini sever ve destekleriz" şeklinde konuştu. 

 "11 SENEDİR HERKES RAHAT" 

 "Biz 11 yıl seneden beri iktidarız. 11 sene önce de bu cemaatler vardı. 30 sene evvel de vardı. Ama 11 yıl öncesine kadar, bunların hepsi, baskı görüyordu" diyen Arınç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

 "Bu insanlar hizmetlerini korku içinde yapıyorlardı. AK Parti geldikten sonra bütün ayrımcılıkları kaldırdık. Din ve vicdan özgürlüğünü sonuna kadar sağladı. 11 seneden beri bütün bu camialar hepsi rahat ettiler. Hizmetlerini büyüttüler. Daha çok gayrete geldiler. 11 sene öncesinden geriye giderek, ne kadar zorluklara çekilmişti. 11 senedir herkes rahat. Bunu İlhan İşbilen de bilir ki, onun sevdiği hocaefendimiz de bilir ki bu hizmetleri yaparken onlar, hükümete dua etmişlerdir. Sabaha kadar namazlar kılarak, hükümete dua ettiler. Benim söylediğim bu. 11 sene öncesinin zulümleri Allah korusun bir daha gelmeyecektir. Bu bir psikoloji rahatlıktır. Çok şükür, geçmişte sıkıntısı çekilen her şey, bu dönemde rahat ve serbest hale bir gelmiştir. Bunlar farklı anlamışlar." 

 "BU KADAR İSTİFA OLDU DİYE ÜZÜLMEM" 

 "İstifaların önüne geçmek için girişimlerde bulunacak mısınız?" sorusu üzerine, Arınç, istifalara ilişkin, "Siyasi olarak bu kadar istifa oldu diye ben üzülmem. Sadece bu insanların kişilikleri ve gelecekleri ile ilgili üzüntüm olur. Bizim şu kadar milletvekilimiz var. Parlamentoda muhalefeti toplasanız, yarımız kadar etmiyor. Çoğunluk olarak siyasi güç anlamda bir eksikliğimiz yok. İstifa sebebi ne olursa olsun her arkadaş benim için kıymetlidir. Biz onlarla birlikte parlamentoya girdik, onlarla birlikte sonuna kadar devam etmek istedik. Biz İlhan İşbilen ile evimizi paylaşmış insanlarız. Buradaki istifasının tek sebebi hükümetimizle bu camia arasındaki son günlerde yaşanan sıkıntı olduğuna yüzde 100 eminim. Bu sıkıntıya rağmen sonuna kadar beklemesi de bence takdir edilecek bir davranış" dedi. 

 İlhan İşbilen'in istifası sırasında evine dinleme cihazı konduğunu açıklamasını değerlendiren Arınç, "Herkesin iddiası var. Onu doğrusu bilmem. Eğer evinde dinleme cihazı varsa, bizi de dinlemişlerdir. Çünkü o evde biz de bulunduk. Bunlar iyice sokağa dökülen noktaya geldi. Bu rezaletin önüne geçmek için aslında kanuni düzenlemeler de yapıyoruz. İlhan beye bunu niçin söyledi. Gerçek midir, bilmiyorum" açıklamalarında bulundu. 

 "YASA DIŞI DİNLEMELER AHLAKSIZLIKTIR" 

 Son günlerde ortaya çıkan ses kayıtları ile ilgili konuşan Arınç, yasa dışı ses dinlemelerinin ahlaksız olduğunu vurgulayarak, "Dinleme kayıtları, yasal olarak kayıt altına alınmış olmasına rağmen birileri bunu dışarı yayabilir. Bu bir suçtur. Bu suçu işleyenler var. Yasal dinlemenin dışında yanı sıra çok küçük ses aygıtları her yere konabilir. Bu bazen dolma kalem kadar olabilir, bazen saksının içine yerleştirilebilir. O da çok gelişti. Bunlar yasa dışı dinlemeler. Bunların amacı nedir? Bu insanın özel hayatına, kişilik haklarına saldırı ve bunu kullanmak. Şantaj ve baskı ile kullanılır. Bu para sızdırmaktan tutun, bir insanın sevgilisiyle veya başkasıyla olan ilişkisine kadar. Kanun dışı dinlemelerin hepsi ahlaksızlıktır. Büyük bir suçtur. İnsanın özeline girmenin bu kadar çirkin olduğunu herkes kabul eder. Bu kanunları uygulamakta zorluk çekiniyor. Kim ne yaptı, nasıl ifşa edildi diye. Bazen kasetler sebebiyle milletvekillerinin adaylıkları etkilendi. Bunlara karşı tedbir almamız lazım. Kim ne yaparsa yapsın özel hayatı ifşa etmek yanlış" diye konuştu. 

"BU SEÇİMLERDEN BAŞARILI OLACAĞIZ" 

 "17 Aralık'a kadar hiç kimse bu camiayı tartışmazdı. En azından o kitle içerisinde" diyen Arınç, CHP'nin her zaman bu camiaya yönelik eleştiride bulunduğunu ifade ederek, "CHP her zaman eleştirirdi. Her zaman bunu tehlikeli bulurdu. Ona F tipi örgütlenme diyenler onlardı. MHP camiasında o cemaate karşı bir sevgi ifadesi duymak mümkün olmadı. Bu çekişmeye bakınca, hükümetin yıpranmasını amaçlayanlar camianın yanında olmaya başladılar. Biz siyasi partiyiz. Seçimlerde kaybetmek de kazanmak da bizim işimiz. Biz bugün kaybederiz, yarın kazanırız. Türkiye'nin en büyük şansı biziz. Bizden başka millet, iktidara aday başka bir partiyi göremiyor. Biz yıpranırsak, Türkiye bundan çok şey kaybeder. Yerimize bizden daha iyi gelecek görünmüyor. Ama camianın yıpranması, hoş bir şey değil. Ben bu seçimlerde bir AK Parti aleyhinde sonuç çıkacağına inanmıyorum. Yolumuz doğrudur. Bu seçimlerden başarılı olacak" diye konuştu. 

 "ÖYLE ERGENEKON SANIKLARI VAR Kİ, KİMSE BUNLAR İÇİN AĞIZLARINI BİLE AÇMIYOR" 

 "Tutukluluk sürelerinin 5 yıla inmesi durumunda Ergenekon sanıklarına tahliye yolu açılıyor mu ?" sorusu üzerine Arınç, "Teklif yeni verildi. Salı günü adalet komisyonunda görüşülecek. Şahsa özel hukuki düzenleme yapamazsınız. Genel bir hüküm koyacaksınız. Bunu koyduğunuz zaman da bunun içinden herkes istifade edecek. Bu yüzden biz 3 senedir şunu söylüyorum, tutukluluk istisnaidir, tutuksuz yargılamak da esastır. Siz soruşturmayı yapar, davayı açarsınız. Sorgular biter, durumuna bakarsınız sanığı tahliye edersiniz. Bu kadar uzun tutukluluk süresi olmasın. Savcılar ve hakimler tahliye kararını siz verin dedik. Ama bizim güzel hakimlerimiz bizi dinlemedi. Anayasa mahkemesinin bireysel başvuru üzerine verdiği karara kadar hiç tahliye kararı vermedi. Yalvardık, yakardık. Bu sonunda kötü işler getirecek başımıza. 'Ne olur, tahliyeleri geciktirmeyin' dedik. Şimdi bir kanun teklifi geliyor. Biz bunu 3 yıldır söyledik. Dilimde tüy bitti. Diyelim ki, 5 yılla sınırladık. Herkes bundan istifade edecek. Öyle Ergenekon sanıkları var ki, kimse bunlar için ağızlarını açmıyor. Mesela 'Veli Küçük çok yattı içeride, çıksın artık' diyen var mı ? Ama İlker Başbuğ için herkes, 'çıkmalı bu şahıs, Genelkurmay başkanlığı yapmış' diyor" dedi. 



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14