Berkin'in babası o iddiayı yanıtladı!

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına polisin attığı gaz fişeği isabet eden ve dün sabah 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan CNN Türk'te Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

Manşet 13.03.2014, 09:04 13.03.2014, 13:35 Emre
Berkin'in babası o iddiayı yanıtladı!

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başına polisin attığı gaz fişeği isabet eden ve dün sabah 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan CNN Türk'te Enver Aysever'in sorularını yanıtladı.

"BAŞBAKAN'A SESLENİYORUM..."

Sami Elvan, Berkin'in komada kaldığı 269 gün boyunca yaşadıklarını anlattı. Elvan, "Başbakan'a sesleniyorum, çocuğumun katilini 1 saat içerisinde bana getir. Başbakan isterse yapar bunu. Emri kendisi verdi çünkü" dedi.

O İDDİAYI YANITLADI

Elvan, "Gazi Mahallesi olaylarının yıldönümünde Berkin'in ölümünün gerçekleşmesi, fişinin çekilmesi ve herhangi bir provokasyonun olup olmadığı" yönündeki soruyu yanıtladı.
Sami Elvan, "Şimdi bunu kimler böyle söylüyorsa çok... Bu konu nasıl gönüyor dışarıdan bilmiyorum ama ben şunu görüyorum. Biz 9 ay o hastanede, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde en alt kademenden en üst kademeye kadar iyi bir muamele gördük. Doktorlar bize yardım ettiler. Onlar da Berkin'i yaşatmak için ellerinden geleni yaptılar" dedi.

Sami Elvan'ın açıklamaları şöyle;

Berkin'in ekmek almaya gittiği o gün tam olarak ne oldu?

O gün, 15 Haziran'ı 16 Haziran'a bağladığı gece Taksim'de polis kapatmıştı orayı. Kitlesel bir isyan vardı. Gazi Mahallesi'nden gelenler çevre yolunu kesmişlerdi. Bizim mahalle de sokaktaydı. O gece sabaha kadar mahallemizde biber gazı atıldı, uyuma gibi bir şansımız da yoktu. Yaralanan insanlar vardı. Evlere, iş yerlerine her yere biber gazı atılıyordu. O gece sabaha kadar uyumadık.

Eşim ve çocuklarım o sabah saat 6 buçuk civarları kahvaltı hazırlamışlar. Eşimin de bir yıl önce ayağı kırılmıştı. İlk önce eşim çocuklara "Siz sofrayı hazırlayın, ben gidip ekmek alayım" demiş, Berkin de "Yok anne sen gidemezsin, polisler gaz atıyorlar sen kaçamazsın ben giderim" demiş. Berkin sokağa çıkıyor, tabi o sırada biber gazı atmaya başlamışlar.

Fırına direk gideceği sokaktan gidemiyor. Üst sokaktan kenarlardan giderim diye düşünmüş. Ama çocuk daha sokağa çıkar çıkmaz zaten indirmişler. Sanki bir av hayvanına (çok özür dilerim) avlanmak için atıyorsun. Berkin'i nişan alarak vurmuşlar. Görgü tanıklarının söylediği de bu yönde.

Berkin pek benzerine rastlanmayacak bir direnç gösterdi. O süreç nasıl gelişti?

16 Haziran'dan bu yana biz hala, ne yaşadığımızı biliyoruz, ne ayakta olduğumuzu biliyoruz, ne özel ne de sosyal bir hayatımız var. Ne bir eşimizin düğünü var, ne bir cenazeye ne de bir hasta yanına gidebiliyoruz. Bütün yaz ve kış boyu 9 ay gibi 269 gündür yaşam mücadelesi veriyoruz Berkin'le birlikte.

Maalesef dün sabaha karşı Berkinimiz ile birlikte hastane hayatımız bitti.
Berkin'in ölümünün bugüne özellikle denk getirildiği veya fişinin çekildiği, veya aslında daha önceden vefat edip bugüne saklandığı bir provokasyon yaratmak için tarihsel nedenlerden dolayı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şimdi bunu kimler böyle söylüyorsa çok... O konu aslında bilmiyorum nasıl görünüyor ama ben şunu ifade edeceğim; biz 9 aydır orada Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde en alt kademesinden tutun da en üstündeki başhekimliğe kadar bize gösterdikleri ilgiden, davranıştan, Berkin'e yapılan tedaviden yana en ufak bir kuşkumuz yok. Çünkü doktorlarımız son dakikaya kadar Berkin'in mücadelesini verdiler. Berkin'le beraber onlar da mücadele ettiler. Ama maalesef çocuk çok zayıfladı, direnci azaldı. Çünkü beslenmedi çocuk, mamayla beslendi, yoğun bakımda makinelerle yaşadı.

Vali Bey sizi aramış dün... Ne konuştunuz?

Evet kendisiyle görüştüm ama kendisine bazı sitemlerde bulundum. O da benden bugünkü cenaze töreni konusunda bilgi almak istedi ben de aktardım.

Ne tür bilgiler almak istedi?

"Sizin programınız nedir" dedi, ben de "bizim programımız böyle olacak" diye anlattım kendisine ve "sizden rica ediyorum bugün bir Berkin vakası daha yaşanmasın, kimsenin burnu kanamasın ben onu istiyorum" dedim başka da en ufak bir talebim olmadı kendisinden.

Berkin'in katil ya da katillerinin açığa çıkması için ne yapılması gerekiyor?

Eğer biz de bu ülkenin vatandaşıysak biz de bu bayrak altında yaşıyorsak, biz de aynı havayı teneffüs ediyorsak ben bu devlete vergi veriyorsam aldığım bir ekmekten dahi benden vergi alıyorlar. Berkin de ekmek almaya gitti. Eğerki ben de bir vatandaş olarak kabul ediliyorsam ben o Başbakan'a sesleniyorum buradan; Benim çocuğumun katilini bana 1 saat içerisinde getirecek. Getirir yani istese.

Zaten emri  kendisi verdi. Bence suçlu ortada. O polisler de emir kulu, "benim polisim destan yazdı dedi. Benim çocuğum ve diğer 7 insanı da katlettirdi. Bugün dışarıdaMısır'da Fatmalar mıdır, Ayşeler midir bilemiyorum onlara ağlayan bir Başbakan, bugün 8 insanı katletti hiçbirine geçmiş olsun demedi. Bunlardan birisi de benim. Demekki biz bu ülkenin vatandaşı değilmişiz.

"HÜKÜMETTEN HİÇKİMSE BİR TELEFON DAHİ ETMEDİ"

Berkin'in fenalaştığı güne kadar bizi devletin en alt kademesinden en üst kademesine kadar hiçbir yetkilinin aramadığını biliyorum. Ama bu esnada diğer kurumlardan diğer siyasi örgütlerden, partilerden bugün hiç isim vermeden yanımıza gelen bir sürü insan var Onların emeğini inkar edemeyiz. Bize her zaman desteklerini sağladılar, yanımızda oldular. Dayanışma halinde olduk.

Hükümet tarafından bir telefon dahi almadım. Ama şunu biliyorum; günlük mü saatlik mi diyeyim bilemiyorum, Berkin'in durumunu hastaneden bilgi alıyorlardı. Berkin'in ne durumda olduğunu benden daha iyi biliyorlardı onlar. Eğer Başbakan'ın vicdanı varsa benim çocuğumu katledeni ortaya çıkarır. Çıkaracağına inanmak istiyorum açıkçası.

"DURUMUM İYİ DEĞİL"

“Berkin 2 yaşında geldi o mahalleye ve 14 yaşına kadar yaşadı. Benim o zamanki evim birinci kattaydı. Ne bir hırsızlık ne bir şey, en ufak bir sorun yaşamadım. Bilmiyorum niçin benim çocuğumu vurdular.

14 yaşında bir çocuğun siyasi düşüncesi olamaz. Nereye çekersen götürür. Bütün çocuklar dışarıdaydı. Ben demiyorum ki çocuğum Taksim’e gitmemiştir. Eğer oradaki insanlar suçluysa, eğer ekmek almaya gitmek suçsa benim çocuğum suçludur. Eşim, akrabalarım şu an komalık durumda. Benim de şekerim yükseldi. Durumum iyi değil.”

“Berkin çok sıcakkanlı, zeki bir çocuktu. Son zamanlarında biraz okulu aksatmıştı onu biliyorum ama ergenliğe girişine bağlıyorum. Öğretmenleri her gün yanıma gelip benimle birlikte aynı duyguları paylaşıp ağlamaktan kendilerini alamıyorlardı.“

"BERKİN HERKESİN ÇOCUĞU"

“Daha önceden Denizler, İbrahimler, Mahirler yaşadı bu ülkede. Berkin de onlar gibi, Berkin artık herkesin çocuğu. Dün metrobüs duraklarında insanlar Berkin’in resimlerini gördüler. İnsanların nasıl çığlık attıklarını, kendilerini yerlere attıklarını gördüm. Kimsenin artık sokakta can güvenliği yok. Cenaze çok kalabalıktı. Milletvekilleri, sanatçılar… Her kesimden insanlar vardı.  Sendikalar oradaydı. TÜSİAD açıklama yayınlamış, Güler Sabancı konuşmuş. Bunlar önemli şeyler.”

“Ben bundan sonra adalet için mücadele edeceğim. Şu an o kadar doluyum ki. Nerede ne gibi bir eylem yapılıyorsa, nereye başvuruluyorsa onu yapacağım. Zaten bitirmişler beni. Zaten beni öksüz bıraktılar. Benim evimin önüne bir ayakkabı kutusu istiyorum. Her gün Berkin evden çıkarken benden harçlık alırdı. Berkin’in harçlığını her sabah o ayakkabı kutusuna bırakacağım. O zaman belki Berkin’in katilini bulup getirirler.”

“Berkin herkesin evladı. Herkes üstüne düşeni yapmalı. Benim toplumdan tek istediğim bunları yapanların yargılanması. Gündemde tutulması. Başka bir istediğim yok.”

"O ÇOCUĞUNU İFADEYE VERMEYE BELİ GÖNDERMEDİ"

“İşin gerçeği şu saatten sonra Başbakan beni ne kadar teselli edebilir bilmiyorum. Bugün kendisini benim yerime koysun. Ona göre yapılması gerekeni yapsın. Ben şu an niçin buradayım, çocuğumu bugün son yolculuğuna uğurladım ve o orada üşüyor. O çocuğunu ifade vermeye bile göndermedi. Benim çocuğum en azından hırsızlıkla suçlanmadı. Onurlu gitti. O yüzden de halk yanındaydı.”

"ÇOCUKLARIM KÖTÜ DURUMDALAR"

“Çocuklarımın hepsi çok kötü durumdalar. Evde doktorlar var şu an. Bugün eşimin akrabalarından ikisini hastaneye kaldırmışlar. Eğer ki Berkin’imiz yaşasaydı adı Berkin Ethem Elvan olacaktı. Berkin’le ilgili doktorlarımız konusunda en ufak bir sıkıntı yok. Onların da yeri geldiğinde bizimle birlikte ağladığını biliyorum.”

SAMİ ELVAN REKLAM ARASINDAN SONRA YAYINA DÖNEMEDİ, AYSEVER TWİTTER'DAN AÇIKLADI

Sami Elvan'ın bu sözlerinden sonra canlı yayına reklam arası verildi ancak baba  Elvan canlı yayına dönmedi. Konuyla ilgili twitter'dan bir açıklama yapan Enver Aysever "Sami Elvan'ın sağlık durumu şu an kontrol altında  Bilginize. Bir baba evladını toprağa verince ne kadar iyiyse o kadar iyi!" bilgisini paylaştı.



Yorumlar (1)
enes tokoglu 10 yıl önce
sebep ne olursa olsun ölen bı cocuk yapmayın bnu
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13